Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Nisam, života mi! Što ću biti sujetan ili ljut? Samo me interesuje jer prvi put čujem za nešto takvo. A, bardak se ne može prevesti kao čaša, (liči li ti ona slika na čašu), ali idem sada da to provjerim:)
E vidi nekako pa to proveri,...pa mi reci, neću noćas moći da zaspim (detaljisto):)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E vidi nekako pa to proveri,...pa mi reci, neću noćas moći da zaspim (detaljisto):)
Nema to veze sa detaljizmom, nego sa tačnošću. Ovdje smo da se informišemo a ne dezinformišemo. Usput se zezamo i zabavljamo a i nešto naučimo. E, pa nećemo pogrešno učiti, zar ne?
Dakle, bardak je zemljeni sud (to se vidi i na slici) za vodu (Srbi su ga pretvorili u sud za rakiju!:dntknw:) i jeste turcizam, i drug Vujaklija kaže isto što i ja:D
Sav ovaj moj trud je bio da bi ti večeras imala miran san! Sad reci da nisam drug!:blum3:

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ma jesi, kako nisi drug....:blum3:
Mene zanima kako se kaže čaša na turskom, ali stvarno...
Hvala tebi što si se toliko trudio...I pošto si na neki način bio bliži rešenju, onda bi ti trebao da postaviš novu reč. Ujedno se izvinjavam Ivanjuški, zbog moje prethodne odluke...Ali šta da radim...Čovek je dokazao i ja nemam kud!:dntknw:

Jurivaka, postavi novu reč!!!!

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Vidim da se vodila žestoka polemika,dok sam ja bila bez struje.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, evo nove riječi, nadam se nešto laganije od špice:)

Čovalduz?

Ps. Na turskom se čaša zove maštrafa! I ovo sam se potrudio da udovoljim Nadinoj znatiželji;)
"Uzeh đugum i maštrafu,
Pođoh na vodu...."

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Vidim da se vodila žestoka polemika,dok sam ja bila bez struje.
E moja Ivanjuška, ne vodim ja polemiku sa Jurivakom samo ovde, već i na drugim temama...Ja sam jednostavno ''mobingovana''...Moram da ti se žalim...pošto su moja prava totalno zanemarena...Srećom da je ovo ''virtualni''svet...Da smo negde bliže, verovatno bi se tukli svaki dan...Bog je to uvideo i zbog ovakvih kao što smo mi, izmislio je svet interneta...Hvala ti Bože...:clapping:
I kako ja da pogađam reči, kada čovek ima 1001 rečnik...Naoružan do zuba...A ja nemam ni jedan:help: ....I eto ti...

Da li je taj tvoj čovalduz, predmet ?
(Bože, mene ova tvoja reč podseća na ''....guz'')

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E moja Ivanjuška, ne vodim ja polemiku sa Jurivakom samo ovde, već i na drugim temama...Ja sam jednostavno ''mobingovana''...Moram da ti se žalim...pošto su moja prava totalno zanemarena...
Što li se ti žališ ivanjuški, da mi je znati? Ništa ti ona tu ne može pomoći. Nego, ako su ti prava ugožena, žali se.... meni!!! A, među nama rečeno, ja sam vrlo bolećiv, ima o'ma da ti dam sva pravayes3
Srećom da je ovo ''virtualni''svet...Da smo negde bliže, verovatno bi se tukli svaki dan...
Možda je to samo privid? Krivo oglealo! A znaš i onu narodnu: ko se voli taj se svađa:lol:

Bog je to uvideo i zbog ovakvih kao što smo mi, izmislio je svet interneta...Hvala ti Bože...:clapping:
Bog nije izmislio internet da se ljudi svađaju, nego da se druže i zabavljeju! Čak je i eksplicitno to naredio: "Ljubi bližnjega svoga...":D:D:D
I kako ja da pogađam reči, kada čovek ima 1001 rečnik...Naoružan do zuba...A ja nemam ni jedan:help: ....I eto ti...
E, da znaš da sam rječnik uzeo u ruke kada je trebalo da za tebe potražim objašnjenja za bardak..., pa ti sad vidi.

Da li je taj tvoj čovalduz, predmet ?
(Bože, mene ova tvoja reč podseća na ''....guz''
Baš zanimljiva asocijacija.

Jeste, to je jedan predmet.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Sve ti verujem!
Zali se Strazburu...pa da,odma' direkt.No Mercy!:aggressive:

Da li ima veze sa polovinom nečega?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Hvala ti Ivanjuška, samo me ti razumeš...yes3

Jurivaka, ja sa kim' se svađam, leti perje...Ta tvoja ''ko se svađa, taj se voli'', batali...To ne važi za mene...:aggressive:

Da li taj predmet čovalduz ima neku funkciju...ili ne?

Natrag