Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ma neću je više konsultovati,sve sam juče zapisala,bez brige.;)
Evo nešto lako, SAN.
Uh, dobro je da si sve zapisala...Već sam se brinula da ne zaboraviš nešto...:roll:

San znamo šta je (mentalna aktivnost za vreme spavanja)...
Taj tvoj SAN, da li je neki predmet ili se odnosi na neki osećaj ili neku karakternu osobinu???:???::???:

Ma ja se i ne trudim da znam znanje...Mislim ne znam ko je napisao one stihove (pomislila sam u trenutku da su Njegoševi...). A, da... ja nikada ne večeravam, tako da mi nije krivo.....smile3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Bravo Če,rekoh da će biti lako,kao,ja ne bi pogodila ni za 100 godina.
Prepuštam ti dirigentsku palicu!

Nado,sve si bolja u postavljanju pitanja,nije ti loša taktika.;)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Bravo Če,rekoh da će biti lako,kao,ja ne bi pogodila ni za 100 godina.
Prepuštam ti dirigentsku palicu!

Nado,sve si bolja u postavljanju pitanja,nije ti loša taktika.;)
Ma nije bila nikakva taktika..Ja ove reči pojma nemam. Hajde kada Jurivaka zada neku reč, nekako mi je približnije jer je iz Bosne (imamo dosta turcizama i ovde), a tvoje reči su potpuna nepoznanica za mene. Čak i one reči koje ti smatraš kao uobičajene kao na primer jankel, za mene je takođe nepoznanica...eto

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ma nije bila nikakva taktika..Ja ove reči pojma nemam. Hajde kada Jurivaka zada neku reč, nekako mi je približnije jer je iz Bosne (imamo dosta turcizama i ovde), a tvoje reči su potpuna nepoznanica za mene. Čak i one reči koje ti smatraš kao uobičajene kao na primer jankel, za mene je takođe nepoznanica...eto
A, otkud znaš da sam iz Bosne?

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ovaj novi set reči je iz Bosne,vidiš kako Če pogadja,da ne kazem zna,iz cuga je rekao.A za jankel nisam sigurna,znam da je moj deda tako govorio,baš ću se raspitati za poreklo.sad sam se setila još jedne reči,za nanule,drvene papuče je govorio,gandike.Ne želim da je postavljam jer nemam pojma da li je to neka njegova kovanica ili se reč još negde upotrebljava.Ako je neko čuo za gandike,pls,neka kaže.

Ja mislim da je iz okoline Teslića.

Da li je ovit zamotan?

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ovaj novi set reči je iz Bosne,vidiš kako Če pogadja,da ne kazem zna,iz cuga je rekao.A za jankel nisam sigurna,znam da je moj deda tako govorio,baš ću se raspitati za poreklo.sad sam se setila još jedne reči,za nanule,drvene papuče je govorio,gandike.Ne želim da je postavljam jer nemam pojma da li je to neka njegova kovanica ili se reč još negde upotrebljava.Ako je neko čuo za gandike,pls,neka kaže.

Možda je Hercegovac?
Meni je to isto...Bosna i Hercegovina...ne umem da napravim razliku...
Jurivaka: Ma, znam da ti je krivo, samo glumiš da ti je svejedno
Nikada ne žalim za propuštenom večerom sa prijateljom. Ispričaćemo se drugi put...:)

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A zar ja ne bih mogao biti čistokrvni šumadinac, koji govori Vukovim jezikom?

Nije zamotan, mada je naglasak u ovoj riječi na glasu I
E sad opet dolazimo do onog dela ''lažov''...
A da postaviš reč ?

Poslednja izmena:
Natrag