Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Jasen ili klen...E sad je problem setiti se listopadnog drveta koje ima plod...Recimo kurika....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Listopadno drveće su i bukva, hrast, javor, jasen, breza..., da više ne nabrajam, ima ih na desetine vrsta, a šiška je sekeundarni plod jedne od vrsta koje sam pomenuo.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Aha...U startu sam pomislila na hrast...Zbog neobičnog ploda, ali verovatno u brzini ne napisah...
Plod hrasta (mada to jedu svinje)...al', hajd' sad...Sad razmišljam, plod hrasta se zove žir...Jedino ako je to drugi naziv...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Aha...U startu sam pomislila na hrast...Zbog neobičnog ploda, ali verovatno u brzini ne napisah...
Plod hrasta (mada to jedu svinje)...al', hajd' sad...Sad razmišljam, plod hrasta se zove žir...Jedino ako je to drugi naziv...

Priznajem ti odgovor, mada nije potpun. Šiška jeste sekundarni plod hrasta. Žir je glavni plod. Ako si imala priliku da nekada to vidiš, to je kao mala kuglica obrasla bodljama, a nekada je služila kao glavno sredstvo za štavljenje kože.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Čuj, da li sam videla hrast...Pa vidiš odakle sam...Imaš još jednu vrstu hrasta...Nije tako česta...Hrast kitnjak
Prvi je klasični hrast, a drugi je hrast kitnjak...

Nova reč...nije teška...
Šta je IRAM?

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ti si neki brižan tip.:)
Jel znaš ti uopše koliko sf para treba da se promeni nick?wacko2
Kad sam se reg,mislila sam da sve mora malim slovom.A tastatura bila na eng.Eto!

Ala ja kasnimmmmm.

Pročitala sam objašnjenje.Videla sam to.

Da li je iram alat?

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ti si neki brižan tip.:)
Jel znaš ti uopše koliko sf para treba da se promeni nick?wacko2
Kad sam se reg,mislila sam da sve mora malim slovom.A tastatura bila na eng.Eto!

Ala ja kasnimmmmm.

Što se zove šiška?Zbog kapice?
Prvo dobro jutro, draga Ivanjuška...Hvala za komentar na nick...Isti slučaj...skoro..
Nova reč je IRAM...Dakle, šta je IRAM?

Ne iram nije alat...

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Baš sam nepristojna.
Dobro jutro oboma!
Od jutros sam sva usporena,kasnim ko voz iz Bara!

Deo garderobe?

Natrag