LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da li je gajka deo nekog alata?
Jao, dumspirospero, moram ti se izviniti!!!??? (opet me krenulo izvinjavanje! Ovo neće izaći na dobro, k'o da gledam:D) Naime, pomenula si u prethodnom postu nešto što ima gajku, a ja sam to previdio. Radi se o pištolju. Eto, znači, gajka je nešto što se nalazi na oružju. Reci šta!

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Srećom, da me nije bilo ceo dan, inače bih ovde tukla do iznemoglosti, a posle bih našla načina kako da te ''izdrmusam''...:D

Smejaćeš se kada ti kažem da sam kao osnovac trenirala streljaštvo...Ovo ozbiljno...I hajd' da se podsetim one puške..I ona ima gajku, ali je to vezano za V nišana...Ali za pištolj nemam pojma, to bi morala da telefoniram, a neću...Da li sam blizu?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne da si blizu, nego ti moram priznati odgovor! Gajka jeste dio nišana (zadnjag... svako pješadijsko oružje ima dva nišana - prednji i zadnji) E, onaj pomični dio na zadnjem nišanu kod puške, zove se gajka. Bila si u pravu, otkači ti ovo danas.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ma to se više zove sreća...Inače sam bila odličan strelac...Žao mi je što se nisam više posvetila...A nije to bilo jedino što sam trenirala...
Nema nam Ivanjuške...Nadam se da se negde lepo provodi....
Evo nešto lako...
Šta je PARIONICA?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ma to se više zove sreća...Inače sam bila odličan strelac...Žao mi je što se nisam više posvetila...A nije to bilo jedino što sam trenirala...
Nema nam Ivanjuške...Nadam se da se negde lepo provodi....
Evo nešto lako...
Šta je PARIONICA?
Da, ivanjuška, ili se negdje provodi. ili pravi kolače:)
Znači, bilo bi opasno sa tobom zaratiti?! Samo da napomenem, za svaki slučaj, ja sam vrlo miroljubiv tip:D

A odgovor na tvoje pitanje je: Parionica je veća drvena posuda, slična buretu ili manjoj kaci, u koju se nekada stavljalo rublje i prelivalo vrelom vodom i lugom (tako nešto), a kasnije se pralo.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da, ivanjuška, ili se negdje provodi. ili pravi kolače:)
Znači, bilo bi opasno sa tobom zaratiti?! Samo da napomenem, za svaki slučaj, ja sam vrlo miroljubiv tip:D

A odgovor na tvoje pitanje je: Parionica je veća drvena posuda, slična buretu ili manjoj kaci, u koju se nekada stavljalo rublje i prelivalo vrelom vodom i lugom (tako nešto), a kasnije se pralo.
Tačno...Ja sam imala prilike da vidim tu posudu, kao i mnoge koje su već bile u rečima..

Inače, za tvoju informaciju...Ja nikada ne gubim...Tako, da hteo ti ili ne, za tvoje dobro je da budeš miroljubiv:)
Ne verujem da Ivanjuška pravi kolače...Mislim da je luster u pitanju....:roll:

Postavi novu reč:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tačno...Ja sam imala prilike da vidim tu posudu, kao i mnoge koje su već bile u rečima..

Inače, za tvoju informaciju...Ja nikada ne gubim...Tako, da hteo ti ili ne, za tvoje dobro je da budeš miroljubiv:)
Primljeno k znanju!:???:
Ne verujem da Ivanjuška pravi kolače...Mislim da je luster u pitanju....:roll:
Misliš onaj od vagira? Ako bude to u pitanju, nema nam ivanjuške do Krstovdana:D:D:D
Postavi novu reč:)
Nova riječ je: stupac

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne, nisam je videla u ogledalu...Ova nema kad' da prevaspitava, ona to seče po kratkom postupku...Nema tu ''kekele, mekele'':D
Znači bili su :stupa, stub (stup)...Da li je stupac, neki predmet? I da li je od metala, drveta, stakla?
Mada meni stupac liči na kolac...Podseća me ...Lupam...

Natrag