LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Drveni obruči!
Zapravo, alat za savijanje drvenih obruča.

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Tačno.
Nagibnjača je malo zakrivljena drvena alatka sa debelim zarezom na jednom kraju...Ova alatka služi za savijanje obručeva oko bureta...Naravno drveni obručevi se malo zagreju, a onda se tim zarezom na nagibnjači privlače obručevi i savijaju oko bureta...
Nadam se da sam dobro objasnila...
Postavi novu reč, pa da se pozdravimo za večeras....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tačno.
Nagibnjača je malo zakrivljena drvena alatka sa debelim zarezom na jednom kraju...Ova alatka služi za savijanje obručeva oko bureta...Naravno drveni obručevi se malo zagreju, a onda se tim zarezom na nagibnjači privlače obručevi i savijaju oko bureta...
Nadam se da sam dobro objasnila...
Postavi novu reč, pa da se pozdravimo za večeras....

Dobro ti to poznaješ i opisuješ.
Pošto je kasno, da sada ne postavljam novu riječ. Slažeš li se?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Dobro ti to poznaješ i opisuješ.
Pošto je kasno, da sada ne postavljam novu riječ. Slažeš li se?
Pa mogao bi da pokreneš temu sa nekim matematičkim zadacima...E, to bi bio pravi pogodak za mene..Nisam baš nešto u formi, ali bi brzo ušla u štos...Šalim se naravno...Treba da se zabavimo, a ne da mozgamo...
Slažem se...Sutra postavi novu reč...
Pozdravljam te i laku noć:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tema sa matematičkim rebusima i zagonetkama već postoji i to na ovom PF.
A, evo sada jedne zagonetne riječi, koja će biti dovoljna za vikend:)

Gajka ?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Tema sa matematičkim rebusima i zagonetkama već postoji i to na ovom PF.
A, evo sada jedne zagonetne riječi, koja će biti dovoljna za vikend:)

Gajka ?
Mislim da većina zna šta je gajka...Gajka od kaiša (kroz nju se provlači kaiš), pa na pantalonama...
Da li je autor zadate reči mislio na tu vrstu gajke ili na nešto drugo..., što ima isti naziv......?:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jeste i to se naziva gajka (na kaišu), ali ima još nešto što se tako naziva. BIće posla preko vikenda!

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Shvatam..Gajka je reč sa širokom upotrebom...Gajkom moj brat zove jedan deo na pištolju...Gajke za kačenje...Ima toga...
Da li ta tvoja gajka ima neku funkciju ili je to predmet koji je fiksiran...?

Neću odustati...Nikako...Ima ovo još danas da rešimo...Lep je dan, zato idem malo van da napunim ''baterije''...A posle teško vama;)

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da, gajke su obično dijelovi nečega ili predmeti, kroz koje se nešto provlači ili kači. Međutim, "moja" gajka nije ništa od toga. I za nju se može reći i da je predmet i da je dio nečega, ali se kroz nju ništa ne provlači niti kači!
Biće posla za vikend:dance2:

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da, gajke su obično dijelovi nečega ili predmeti, kroz koje se nešto provlači ili kači. Međutim, "moja" gajka nije ništa od toga. I za nju se može reći i da je predmet i da je dio nečega, ali se kroz nju ništa ne provlači niti kači!
Biće posla za vikend:dance2:
Da li je gajka deo nekog alata?

Natrag