Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Sad ti....suviše plitka...To ti se pokazalo kao manjkavost kada si sama "gazala" hleb ???:D

Neću da pomazeš,nego odoh sad na brzaka da potražim jedan deo za moj luster pa se vrćem.
A ti za to vreme pij ovu Jukinu kafu.Šteta da se ladi!;)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Sad ti....suviše plitka...To ti se pokazalo kao manjkavost kada si sama "gazala" hleb ???:D

Neću da pomazeš,nego odoh sad na brzaka da potražim jedan deo za moj luster pa se vrćem.
A ti za to vreme pij ovu Jukinu kafu.Šteta da se ladi!;)
Važi...I ja sam u gužvi, a svaki čas ''virkam''..Moram sačuvati ovu Jukinu sličicu, ne dobijamo mi kafu od njega svaki dan...;)
Znači , zna se o kojoj posudi je reč, ali je bitna namena....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Vidim, dame, da ste lijepo rastabirile šta je dižva i krabljača, i usput ste malo zloupotrebljavale moje odsustvo. Da, to je ona poznata narodna: gdje mačka nema, tu mačke, pardon, miševi kolo vode:) No, sve u svemu, bile ste dobre, da ne kažem umjerene, što znači da bih mogao steći i neko povjerenje u vasyes3 U međuvremenu, da i ja dodam vašoj raspravi svoj doprinos.. U mom podneblju se ta posuda zove rukatka. Eto, sad znamo da je dižva = krabljača = rukatka.

Znam šta je karlica, ali neću da se previše razbacujem svojim znanjem:dance2:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, da znaš, dumpirospero, da da bi se od ove naše zabave moglo izroditi nešto mnogo važnije i interesantnije, nego što to na prvi pogled izgleda. Riječi koje ovdje postavljamo i ogonetamo su, uglavnom, stare i skoro zaboravljene riječi, a nije isključeno da će se mnoge od njih, u skoroj budućnosti, potpuno izgubiti i zaboraviti.

Karlica je drvena posuda u koju se sipa mlijeko (vareno ili svježe) da bi se sa njega ubrao kajmak.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Sad ću da se uobrazim!
Osećam se kao u osnovnoj školi,kada bi nas predvodnik pohvalio!:roll:

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Bože, dragi, ne valja kada ružim, ne valja kada prekoravam, ne valja kada prijetim, ne valja kada hvalim...a, znam, jedino valja kada se izvinjavam:D

E vala,svaka ti je ka u Njegoša!:D

Nego,dok čekamo Nadu ,reci ti meni kako mi stojimo sa rečima nemačkog porekla,npr?
U mom kraju ih ima na pretek,a i sigurna sam da za polovinu niste nikad čuli.

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Pa, da znaš, dumpirospero, da da bi se od ove naše zabave moglo izroditi nešto mnogo važnije i interesantnije, nego što to na prvi pogled izgleda. Riječi koje ovdje postavljamo i ogonetamo su, uglavnom, stare i skoro zaboravljene riječi, a nije isključeno da će se mnoge od njih, u skoroj budućnosti, potpuno izgubiti i zaboraviti.

Karlica je drvena posuda u koju se sipa mlijeko (vareno ili svježe) da bi se sa njega ubrao kajmak.

Tačno......Jurivaka, postavi novu reč!!!!

P.S.Mora da je Jurivaka,otišao na konsultacije sa nekim lektorom...;)

Poslednja izmena:
Natrag