Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ako bih ti nešto rekla, onda bih ti mnogo pomogla...
Probaj da iz ćeviti izvučeš baznu reč....

Ne nije vezano za pogled...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ćev, ćev, ćev..., ništa mi ne govori..., ukoliko to nije neki sinonim za ćeif?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, to znači uživati, ćeifiti - kako bi rekli Turci.
Čekaj..., ćef znači volja, nakana...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čekaj, da prvo ovo raspravimo. Da li je tvoja riječ Ćefiti, sinonim za ćeifiti ili za ćef. Da ne pomiješamo pojmove, jer su oni u ovom slučaju različiti. Ćeif ili ćeifiti, znači uživati, a ćef znači hir, htjenje. Šta od ovoga dvoga označava tvoja riječ?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Čekaj, da prvo ovo raspravimo. Da li je tvoja riječ Ćefiti, sinonim za ćeifiti ili za ćef. Da ne pomiješamo pojmove, jer su oni u ovom slučaju različiti. Ćeif ili ćeifiti, znači uživati, a ćef znači hir, htjenje. Šta od ovoga dvoga označava tvoja riječ?
Ćefiti, znači uživati...A ja sam samo malo htela da ti pomognem...Pa sam htela da izvedeš baznu reč...Da imaš orijentir...A mogao si da izguglaš...Međutim, ti sve bukvalno shvataš, tako da ću drugi put dobro da razmilsim kako ću da ti dam pomoć..Jer se ti nečeg uhvatiš ''ko' pijan plota''...:)
Ćef znači između ostalog i merak...Pa sam pomislila da je lakše pogoditi...Izvini, ako sam napravila neku grešku, nadam se da se zbog toga ne ide na vešala...:???:
Ćeifiti, je baš onako pravilno..., ali tako niko ne govori...Verovatno u tvom kraju kažu ćeifiti, ali ne i ovde...Ovde je ta reč, verovatno od upotebe dobila meko ć, ćeviti...
ćefiti – biti dobre volje, uživati...
Jurivaka, postavi novu reč i nemoj me sekirati:cry:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ok. Pošto si me po običaju izružila i napanjkala... wacko2te bukvalno, te ...pijan plota :???:(a ti stvar posve zamutila), idemo dalje:
NOva riječ je nalča.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
E, jadan ti...Kakvo nevinašce.....Sabajle na levu nogu ustao....Samo ''čantra''...:lol:
Da li je ta tvoja nalča, neki predmet?smile3

Natrag