LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Fučija je drvena kaca...mislim da jeste :)
Mislim, erinija, da si pogodila. Tačnije, fučija je drvena posuda zatvorena sa svih strana, u kojoj se nosila voda. U nekim krajevima to zovu bremom. Ali, tvoj odgovor mora potvrditi ivanjuška, jer je ona postavlila pitanje.

Ps. Napomena za neke dame: Astrologija je pseudonauka:acute:

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ps. Napomena za neke dame: Astrologija je pseudonauka:acute:
Da bih sebi mogla da objasnim neke stvari koje mi se ceo život ponavljaju, ja sam morala da se ''oslonim '' i na pseudonauku, jer niko drugi nije umeo da mi objasni zašto me ''neki'' horoskopski znak proganja ...:vorred: osim, ako ti nemaš neko naučno objašnjenje za to!!! :dntknw:

A evo i slike (naravno, moja drugarica Ivanjuška treba to i da potvrdi)

Fučija

15092007bespelj062sp5.jpg

Moram da dopunim post: komentar na post ispod, nisam našla ni naučno objašnjenje za neke stvari koje mi se ponavljaju kroz ceo život...Da li to znači da je nauka, nemoćnija od pseudonauke, ...ha?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dumspirospero, nisi našla odgovore, samo misliš da si ih našla. Znaš li zašto? Zato što tamo postoje "odgovori" na sva moguća pitanja!? Kakvo god pitanje o životu postaviš, tamo imaš "odgovor". Zato astrologija i jeste pseudonauka, istina, veoma privlačna za neke ljude koji su skloni misticizmu, ali ni jedna ozbiljna nauka nije pronašla vezu između ljudskog karaktera i datuma kada je čovjek rođen.
No, vratimo se temi. Ivanjuška, ako si završila sa pravljenjem ručka (zaprški, sosova i tako to), objesi varjače i potvrdi eriniji odgovor na tvoje pitanje.:)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Erinija,tačno si odgovorila uz dopunu koju je urednik ovog dela foruma već dao(neizmerno mu hvala na tome),a koja se odnosi na to šta se nosi u ovoj posudi.
Postavi novu reč.:)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Reč je tipičan turcizam...
Mi to ovde kažemo, džas, džaba...Kada hoćemo da kažemo da je nešto totalno obezvređeno...I obično se ove reči zajedno koriste...
Da li je u kontekstu koji sam navela ili reč nema veze sa tim? Mada znam da se džas može koristiti i u nekom drugom kontekstu...smile3

Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
1.095
Reč je tipičan turcizam...
Mi to ovde kažemo, džas, džaba...Kada hoćemo da kažemo da je nešto totalno obezvređeno...I obično se ove reči zajedno koriste...
Da li je u kontekstu koji sam navela ili reč nema veze sa tim? Mada znam da se džas može koristiti i u nekom drugom kontekstu...smile3

Riječ jeste turcizam...Ali nema veze sa tim što si ti navela, bar ne koliko ja znam :)

Želiš li da ti malo pomognem?

:)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Nemoj da mi pomažeš...Nije zanimljivo....:)
Reč se koristi i u kontekstu koji sam navela..Zaista...
Hajde ovako...Da li se reč odnosi na neku karakternu osobinu, osećanje ili neki predmet?

Natrag