Ma znam brate, al on nas zove farisejima a uci isto sto i oni. Svakako da je to uvreda za prave fariseje.
On svakom lepi epitete, svakom. Očekuje da mu drugi tapšu i dive mu se. Želi da se pokaže "naučnikom", na svakom forumu je takav.
Pazi, licemerstva, onog verskog ima svugde, nije to isključivo adventistička osobina. Ali, oni su, uz sve kojima je Biblija isključivi autoritet egzamplar licemerstva.
Što se samog licemerstva tiče, a ono je tema (da ne bi ispalo da klonu Miroljuba Petrovića dodeljujemo previše prostora, koji on i ne zaslužuje) treba reći da je veoma lako prepoznati ga. Ljudi koji su "verski" licemeri najčešće ne žive svoju veru srcem, nego spoljašnošću. Ja ih nazivam "pobožnicima", onima koji se kod nas u Crkvi guraju u prve redove, stalno bi da se mole, da se pričešćuju, i svakome pa i svešteniku nalaze manu. Iskrene vere kod takvih nema.
Kako sam već ranije napisao takvi, kada se jednom "razočaraju" tačnije kada im se probudi duhovna glad, ona prava, ne traže duha tamo gde On jeste, nego navikavši da su oni u pravu i da se u sve mešaju,
postaju žrtve mlatitelja Pismima.
Na pitanje zašto se to tako dešava, odgovor se nalazi u onoj narodnoj
sličan se sličnom raduje.