Religijski vicevi,šale i anegdote

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo gore ću shvatiti kao zaveru protiv JS.

Pojašnjenje:

Neko je sipao vino u čaše za pričest sa većim postotkom alkohola, ili možda soka od bunike.

Mislim da je pre to, i to u posluženju za vreme kongresa JS, jer pričest kod njih uzimaju samo oni koji imaju veru da će biti u broju 144000.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovo gore ću shvatiti kao zaveru protiv JS.

Pojašnjenje:

Neko je sipao vino u čaše za pričest sa većim postotkom alkohola, ili možda soka od bunike.

Mislim da je pre to, i to u posluženju za vreme kongresa JS, jer pričest kod njih uzimaju samo oni koji imaju veru da će biti u broju 144000.
Pa ti bre moras svuda da spamujes...Napisi neki vic o covece sujetni.Tema su vicevi,pa ako ti se ne dopada nista,a ako imas neki vic,pa makar i glup postavi ga,neka bude po temi ,a ne svuda da spamujes i da tvoja bude poslednja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne treba pricati viceve, to je neozbiljno.

Jesam jedanput napisao jedan vic, ali sa napomenom da cu ga izbrisati za par dana - sto sam i ucinio, i postavio prigodni komentar.

Vedrina je nesto drugo, i nema veze sa pricanjem viceva, vec sam pisao o tome.

Da bi ispravili stvari - ti izbrisi taj vic, a ja cu moj komentar na njega, i sve je u redu.

Ovako, ostajem pri svom komentaru.

To je posteno.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne treba pricati viceve, to je neozbiljno.

Jesam jedanput napisao jedan vic, ali sa napomenom da cu ga izbrisati za par dana - sto sam i ucinio, i postavio prigodni komentar.

Vedrina je nesto drugo, i nema veze sa pricanjem viceva, vec sam pisao o tome.

Da bi ispravili stvari - ti izbrisi taj vic, a ja cu moj komentar na njega, i sve je u redu.

Ovako, ostajem pri svom komentaru.

To je posteno.

Donekle si u pravu,
jednom u buducnosti mozda i nece biti viceva,pogotovo masnih,
ali do tada malo smeha i mudrovanja nije naodmet.
Jeste da se u mom vicu radi o dvosmislenom znacenju,ali se moze i nauciti dosta toga...naprimer kako izbeci vulgarni razgovor i dati pametan odgovor.
Ako si procitao vic do kraja,mogao si uvideti da mali Perica ni jednom nije bio isprovociran da kaze neki vulgaran odgovor ,vec pravi ....sa ne kazem solomonski odgovor...
Nadalje i u Bibliji se neke stvari opisuju pravim imenom bez izvrdavanja....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mozda si i ti u pravu, jer ako se nesto isprica da se iz toga izvuce pouka - to je u redu, i sam Isus je pricao price ili parabole, cak i neke koje mogu izazvati smeh i biti saljive.

Oboje smo u pravu, samo u zavisnosti kako gledamo na stvari, da li nesto ima smisla, ili se iznosi radi ciste zabave i lakrdije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mozda si i ti u pravu, jer ako se nesto isprica da se iz toga izvuce pouka - to je u redu, i sam Isus je pricao price ili parabole, cak i neke koje mogu izazvati smeh i biti saljive.

Oboje smo u pravu, samo u zavisnosti kako gledamo na stvari, da li nesto ima smisla, ili se iznosi radi ciste zabave i lakrdije.

Zar Isus nije pevao?
Zar pevanje nije u svrhu zabave?
Znaci zabava je nesto pozeljno, Isus nije bio natmurena i suvise ozbiljna licnost..

I sam se veselio.

Sve treba biti odmereno i treba znati meru, to vise zavisi od covekovog stupnja duhovnosti i veze sa Bogom da razluci koja vrsta zabave je pozeljna a koja ne..

Vicevi i sale nisu na odmet, treba biti oprezan ali ne treba osudjivati ako nesto nema zlu nameru pa nam se mozda i licno ne svidja, mozda smo mi suvise kruti i natmureni.. Treba ponajpre ispitati sebe...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Helena Vajt i Vilijem Miler stoje uz seosku cestu i zabijaju u zemlju tablu s natpisom: "Kraj je blizu! Okrenite se dok nije prekasno!"
Mimo njih projuri kočija, vozač kočije viče:
- Pustite ljude na miru, fanatici vjerski!!
Kroz nekoliko trenutaka se začuje rzanje konja, i nato glasan prasak. Miler se okrene k Heleni:
- Helena ja mislim, možda bi ipak bilo bolje kad bi napisali jednostavno: "Most je srušen"?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Došao je katolik u pravoslavnu crkvu na Božić. Poćne misa i kaže pavoslavni svećenik :"Rodio nas se Isus!!" A katolik vikne i z klupe :" Ha Ha, naš je već i prohodao!"

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
- "Dobar dan velečasni, došao sam sa neobičnom željom..."

- "Hvaljen Isus, slobodno recite!"

- "Poginuo je moj pas, a pošto smo bili veliki prijatelji da li bi mogli napraviti misu zadušnicu za njega?"

- "Jako mi je žao, ali za životinje ne možemo imati misu. Probajte kod Hare Krišna, možda vam oni mogu pomoći."

- "Dobro, mislite li da će biti dovoljno ako im platim 5.000 eura?"

- "Čovječe Božji !!! Pa zašto niste odmah rekli da je vaš pas bio katolik!"

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
images (2).jpg

Ispočetka ni ja nisam kužio dok mi nisu objasnili da su to ti tzv. "subotari" i da je je ovo saturday 10:45 najava mise ... pa se ja sjetio da su kod nas ženidbe uglavnom subotom a to nekima i dođe kao smak svijeta.

Natrag