Ako je ljudski mentalni sklop Božija kreacija, onda i porivi i nagoni koji su svojstveni tome sklopu predstavljaju Božiju datost, pa otuda i ljudsku potrebu za humorom i smijehom, ne treba smatrati nikakvim grijehom, nite nečim što je nedostojno čovjeka. Naprotiv, smijeh je ne samo ukras ljudskog lica, nego i psihička terapija koja pomaže u oslobađanju od stresa i čovjeka čini vedrijim i veselijim, pa samim tim i njegov život podnošljivijim i ljepšim.
Uredniče, kad bi mi vernici bili malo opušteniji gde bi nam bio kraj
,
valjda bi bilo i manje fanatika i fundamentalnog tumačenja Biblije.
Sva sreća da imamo ateistu za urednika, pa mislim da nema boljeg foruma od ovog, jer koji vernik bi bio toliko strpljiv i nepristrasan? (i ovo da nije žalosno bi bilo smešno)
Nadam se da ćeš barem ti pogledati predavanje koja sam preporučio, stvarno je dobro.
Od tog rabina može puno da se nauči, srećom postavio je još puno predavanja ali pošto nemaju veze sa humorom možda ću neko staviti na temu o judaizmu. Inače ove viceve o rabinima je on i pričao
Dosta spamovanja, da se vratim na temu
Dolazi čovek kod rabina i kaže da hoće da otera ženu zato što je nerotkinje.
Rabin sav začuđen pita: "Kako nerotkinja kad imaš s njom već osmoro dece?"
Čovek kaže:"Evo već dve godine nije rodila"
Rabin pita pa zar nije dosta?
Čovek odgovara: "Pa zar u Bibliji ne piše"Rađajte se i množite se i napunite zemlju i vladajte njom...""
"Jeste" odgovara rabin,"ali ne piše da baš TI treba da je napuniš"