Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329

Jan Kerekeš kod Stankovića: Ne moram klečati na trgu da bih za sebe mogao reći da sam vjernik


Pater Božidar Nagy:

Pitao bih najprije gosp. Kerekeša, a koje je on to vjere sa svojom kazališnom družinom? Nije uopće specificirao! Ima puno vjera danas na svijetu, a neke od njih prisutne su i prodiru i u četrnaest-stoljetnu katoličku Hrvatsku. Pa bih zamolio gosp. Kerkeša da nam to malo pojasni: je li je on vjernik animist, budist, hinduist, musliman, ili je možda vjernik mormon, svjedok Jehove ili pripadnik koje od tolikih protestantskih sekta koje mašu Biblijom po zraku kao što se i on poziva na Bibliju?

Ako niste animist, ni hinduist ni budist, niti pripadnik koje druge vjere ili protestantske sljedbe i ukoliko ste ipak katolički vjernik, premda to nigdje izričite ne spominjete, onda morate znati da ste ovim svojim „gulašom“ učinili vjerski gledajući tešku sablazan pred vjernicima katoličke vjeroispovijesti i blasfemiju prema Bogu. Drugim riječima učinili ste teški javni grijeh.

A znamo da se grijesi mogu i oprostiti, ali naravno ako se čovjek za njih iskreno pokaje i moli oprost. Ovaj puta budući da se radi o javnom grijehu, morali biste se i javno ispričati i moliti za oproštenje sve one koje ste uvrijedili i sablaznili svojim „gulašom“. A tek onda, ako želite da Vam i Bog oprosti ovu blasfemiju, pođite i na sakramentalnu ispovijed k svećeniku da Vam i Bog oprosti. Pa ako se priznajete vjernikom onda budite dosljedni, ne samo verbalni i nekakav deklarativni i apstraktni vjernik, nego vjernik koji svoju vjeru živi i svjedoči, baš kao što je žive i svjedoče i oni molitelji krunice na Trgu bana Jelačića.

A sad nekoliko riječi i uredniku emisije Nedjeljom u 2. Poštovani gospodine uredniče! Kad ste se tako požurili i spremno pohrlili da pozovete u vašu emisiju organizatora „gulaša“ da „opravda“ pred javnošću svoj apsurdni performans bio bi red zbog objektivnosti, ako vam ta riječ uopće išta znači, da sada pozovete u jednu od svojih emisija i organizatora molitvene akcije na Trgu bana Jelačića dr. sc. Krunoslava Puškara pa da javnost izravno čuje kakvo to on veliko „zlo“ organizirao, a koje izaziva takve neprimjerene reakcije. U protivnom ostat će potpuno u pravu jedna osoba koju sam upozorio da pogleda vašu emisiju Nedjeljom u 2 od 15. siječnja, a ona mi je odgovorila ovo: „Nema šanse da bi đavla pustila u kuću u nijedno vrijeme, a kamoli na Dan Gospodnji za vrijeme ručka.“
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297

Epilog drame u Srbiji: Sveštenik uprkos zabrani došao u školu sa nekoliko mještana i održao vjerski obred​

 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
PRIJELOMNA VIJEST

Miroljub Petrovic nakon mnogo godina poceo je da jede meso

 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
PRIJELOMNA VIJEST

RADIKALNE PROMJENE U NJEMAČKOJ! U katoličkoj crkvi omogućiti će obrede za istospolne parove, dobivat će i blagoslov

Delegati sinodalnog sabora o reformi Katoličke crkve u petak su usvojili dokument koji će od 2026. omogućiti da se obredi blagoslova za istospolne parove obavljaju unutar crkve.

Ovaj dokument kojim se omogućuje blagoslov istospolnih parova od strane Njemačke katoličke crkve od 2026. godine, piše Deutsche Welle.

Od 202 člana Sinodalnog sabora, 176 je glasovalo za, 14 protiv i 12 suzdržanih.

Dopuštanje obreda blagoslova za istospolne parove jedan je od ključnih zahtjeva u procesu reforme Sinodalnog puta koji traje od 2019.

Progresivni katolički pokret Sinodalni put također nastoji dopustiti ženidbe za svećenike i ređenje žena za đakone.

Crkva je pokrenula reformistički pokret usred rekordnog broja Nijemaca koji napuštaju kongregacije i skandala sa seksualnim zlostavljanjem u koje je bila uključena crkva.


P.S. Eto slape, sad se katolički vjernici u Njemačkoj ne trebaju ženiti samo sa Evom, mogu i sa Stevom kad požele......
 
Natrag
Top