Ne igrajte se Marko i ne glumite naivčinu. Nisam ja započeo nikakvu temu o zakonu, tako dragu sledbenicima Ellen Gould White, pa posle pobegao, vi ste počeli i daljle prodajete maglu o zakonu koji se na Hrišćane ne odnosi. Niko od vas adventista, tačnije EGWista nikada ne pominje Nojin zavet, zakon dat Noju, praocu svih ljud nakon potopa. Zašto? Zato što u njemu nema Shabata, nema onoga što se odnosilo samo i isključivo na fizičke potomke Jakova-Israela. Nema propisa o ishrani. Nema svega onoga što vi neo judaizatori bez obrezanja smatrate neophodnim i učoite da je uslov spasenja, uprkos onome što je preko Svetoga Apostola Pavla, preko prvog Sabora u Jerusalemu, Bog, Duhom Svojim - Svetim Duhom preneo.
Donbro jutro brate Darth,
Mozes li pokusati prilikom sledeceg komentara da nikoga ne vredjas i ni na koga da pljujes, kao sto to stalno radis? Pokusaj, moza ces i uspeti.
Pre svega, pomesao si zabe i babe. Mi govorimo o Dekalogu, tu nema hrane ni godisnjih praznika.
Drugo, mi govorimo o Dekalogu koji je Bog napisao na kamenim plocama. To nije Mojsijev zakon, nego zakon Svemoguceg Boga.
Molio sam te da nam prilozis taj ZAKON NOJEV, a ti samo pricas o njemu, ali ga nisi naveo. Zasto?
Trece, Shabat ili Subota, ne pocinje od Mojsija, nego Od STVARANJA. Nju je Bog uspostavio,
a ne ljudi. Evo ti dokaza:
"I svrsi Bog do sedmoga dana dela svoja, koja ucini; I POCINU U SEDMI DAN OD SVIJEH DELA SVOJIH koja ucini.
I BLAGOSLOVI BOG SEDMI DAN I POSVETI GA, JER U TAJ DAN POCINU OD SVIJEH DELA KOJA UCINI." 1. Mojsijeva 2,1.3.
Vidis Darth, da to nema nikakve veze sa Nojem ni sa Mojsijom. Ovo je sam napiisano za vreme Mojsija, a vidis da je postojalo od Stvaranja.