Pripada Kristu , Kristovoj crkvi kojusu apostoli osnovali
Ne velim da Darth nije malo nagal , ali je Kamilica za Tripa ,zar nevidite što ovaj vaš trabunja ,i lupeta tu na forumu , ništa mu nije sveto .
Pogledajte koje je besmisleno pitanje gore postavijo
CITIRAMGA:"A kojoj grupi pripada 14 katoličkih država, od 20. "
Štu misliš kojoj on grupi farizeja pripada?
Zato velim zanjega je Darth Kamilica
Da, pripadam Crkvi koju je on Osnovao, onoj koja ima apostolsko nasleđe. Ima li u njoij grešnika? Naravno da ima, svi smo mi grešnic, a Crkva i nije klub savršenih robota, nego bolnica. U crkvu se ne ide da bi se kupovali poeni za neki zamišljeni istražni postupak, nego da bi se Bogu približilo, Njega slušalo, i duša izlečila, pre nego što bude kasno. Bog je čoveka stvorio ne da mu bude sluga i rob, nego namesnika na ovoj zemlji. Svojim grehom, mi smo zaslužili kaznu, jer smo odabrali da sebe postavimo na mesto koje nam ne pripada, da umesto namesnika, savladara posegnemo za samim prerogativima Boga. Uradili smo to jer smo dozvolili da nas zavede sotona. Pa ipak, umestoi da odreaguje onako kako bi čovek odreagovao (ne svakii čovek, ali veliki broj ljudi tako odreaguje) i uništi svoje stvorenje, svoju sliku, Bog iako proteruje čoveka iz svoje bilizine, ne prestaje da ga prati, čak i kada potapa svet, On obaveštava Noja. pre toga pod svojuz zaštitu stavlja čak i ubicu Kaina. Zašto? Da bi se igrao? NE. Nego zato što VOLI. Zato što je LJUBAV. Ne pravila, ne zakoni, nego LJUBAV. Na nama je da Tu Ljubav tražimo. Jer, zbog i za tu LJUBAV je i postao čovekom. Ta je LJUBAV odabrala potomke jednog čoveka da budu primer drugim ljudima, pa ipak, i oni svojom slobodnom voljom izokrenuše svoju misiju i odabraše pogrešan put, ipak, uprkos tome i zbog toga On silazi na zemlju, da lično pokaže šta čovek treba da čaini. Zato i govori: "Ja sam put, istina i život" Jer On to i jieste. Zato i uspostavlja svoje Mistično Telo ovde na zemlji. Crkva je to Telo. Ona zna ko je njena glava, zna da je On ONAJ KOJI JESTE, ne predstavlja ga anđelom, ne govori o njemu samo kao o čoveku, kao o stvorenju. Ona zna koja je njema misija. A mi, njeni delovi, takođe imamo misiju. Ne da sledimo Mojsija, nego Onoga koji je Mojsiju i dao dekalog.
Antonija, možda i jesam Kamilica, ili Nana u odnosu na njih, Drugačiji ne mogu biti, ne trudim se da glumim savršenost, niti je od ljudi tražim. Ispočetka nisam ni reagovao na njihove provokacije, prvo zato što sam relatiovno nov na forumu, a drugo jer prosto nisam takav da prvi napadam. Ali, kada sam pročitao šta i kako pišu, kakve stvari prorpagiraju, kada sam video da se njihovo "hrišćanstvo" zasniva na napadima na Crkvu, bez obzira radi li se o Rimskoj ili Istočnoj, kada sam video da svakoga nazivaju pogrdnim imenima, došao je poriv da odgovorim. I tu nisam iznosio neistine. Sve što sam iznosio, i što ću iznosti jesu istina, dokazi o njihovim herezama postoje, i što je najgore od svega, te dokaze nisu izneli ljudi koji pripadaju Crkvi, nego protestanti. Sada se ovde vodi rasprava o tome da li ja trebam da se izvinim, ili ne. Da li sam farisej ili ne.
Ponoviću, izvinjenje podrazumeva priznanje da je onaj kome se izvinjavaš u pravu, makar i malo. A ja to ne mogu da uradim, jer znam da nisu u pravu. Sam čin mog, ili bilo čijeg izvinjenja i to izvinjenja za iznošenje istine značio bi potvrđivanje njihovih tvrdnji. Zato, nikada se njima izvinuti neću. Protiv Boga ne mogu, nti smem. Samo sam čovek.
To što se pojedini od njih pozivaju na to da smo "braća", ne znači ništa. Jer brat ne govori drugom bratu da mu je majka kurva. Braća nismo ni po po ocu.