Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da ste Hrišćani pa da mi budete braća, Hrišćani niste, ma šta tvrdili.

Darth mora da priznam da si dobar sudija i kriticar, ali jos nismo od tebe culi SAMOKRITIKU.

Ne misli da je korisno da odgovaram na te tvoje osude i klevete, umesto toga skrenucu paznju na pouku iz Hristovih reci:

"A drugima koji misljahu za sebe da su pravednici, a druge unistavahu kaza pricu ovu:
Dva covjeka udjise u crkvu da se mole bogu, jedan farisej a drugi carinink.

Farise stade i moljase se u sebi ovako: Boze, hvalim te sto ja nisam kao ostali ljudi; hajduci, nepravednici, preljubocinci, ili kao ovaj carinik.Postim dvaput u nedelji; dajem desetak od svega sto imam.

A
carinik izdaleka stajase, i ne scase ni ociju podignuti prema nebu.ego bijase prsi svoje govoreci: Boze! milostiv budi meni gresnome.
Kazem vam da
ovaj otide kuci svojoj, a ne onaj.
JER SVAKI KOJI SE SAM PODIZE ponizi ce se; a koji se sam ponizuje, povisice se."
Luka 18,9-14.

Sta mislis Darth, kojoj grupi ti i ja pripadamo?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darth mora da priznam da si dobar sudija i kriticar, ali jos nismo od tebe culi SAMOKRITIKU.

Ako li mislite da ne kritikujem i nemam zamerki prema svojima grdno se varate. Ali, ja ih ovde izneti neću, jer ne želim da bilo šta bude iskorišteno protiv nas. Samokritiku od strane vas nisam video, samo pričanje u superlativima, i naglašavanje "pravednosti" po zakonu.

Ja za sebe znam da pripadam onoj grupi koja je svesna svoje grešnosti, ne po zakonu, nego po ljudskoj prirodi. Vi sa druge strane gradite se savršenima, kao fariseji. Ne govorimo mi, posebno ne ja, Bogu, "hvala ti što nisam kao oni bludnici, carinici, narkomani, alkoholičari, mesojedi, oni koji slave nedelju, ili šta već." To činite vi. Mi znamo da smo grešni, barem ja za sebe to mogu da kažem. U tome je najveća razlika između nas. Farisejstva ima svugde, ali mi nismo na tome sazdali zajednicu. Vi jeste.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Samokritiku od strane vas nisam video, samo pričanje u superlativima, i naglašavanje "pravednosti" po zakonu.

Ponovo dajes lazan sud o drugima:
Darth, pogeresno su te naucili. MI NE VERUJEMO U SPASEMNJE PO ZAKONU!

Evo ti toksza:

VERUJU BROJ 10. S P A S E N J E
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je ucinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti ucinjeni Božijom pravdom. Vodeni Svetim Duhom mi osecamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reci i dar je Božije blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božiji sinovi i kceri i oslobodeni od vlasti greha. Nanovo smo rodeni i posveceni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božiji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.

Vidis Darth koliko si pogresio. Vidis da nema ni reci o nasim zaslogama drzanjem zakona. Darht, posto si nas javno pogresno predstavio; ocekujemo od tebe da se
javno izvinas za nepravednu klevetu.

Darth, hvala na saradnji!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darht, posto si nas javno pogresno predstavio; ocekujemo od tebe da se javno izvinas za nepravednu klevetu.

Darth, hvala na saradnji!

Da sam imalo pogrešio, i izneo neistinu, izvinuo bih se. Ali kako nisam, jer mnoštvo dokaza govori o tome šta i kako zaista verujete, i da sve to što ovde kopirate koristite da bi ste se opravdali predstavlja propagandu, izvinuti se neću.

Ujedno, kada se vi izvinete, kada prestanete da Crkvu i ostale napadate da su otpad, a samo vi nosioci istine, tada možete sa pravom da tražite da se drugi izvine. Pre toga ne. Napadi na druge su i dalje deo vaše doktrine, ekskluzivitet takođe.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Posle iznete Hristove price o fariuseju kako je sebe uzdizao a osudjivao carinik, postavio sam pitanje:

Darth je odgovoprio:
Da sam imalo pogrešio, i izneo neistinu, izvinuo bih se... Sve to što ovde kopirate koristite da bi ste se opravdali predstavlja propagandu,
Ujedno, kada se vi izvinete, kada prestanete da Crkvu i ostale napadate da su otpad, a samo vi nosioci istine, tada možete sa pravom da tražite da se drugi izvine. Pre toga ne. Napadi na druge su i dalje deo vaše doktrine, ekskluzivitet takođe.
Samokritiku od strane vas nisam video, samo pričanje u superlativima, i naglašavanje "pravednosti" po zakonu. [/QUOTE]

Citaoci foruma, sta mislite, kojoj grupi se ovim izjavama Darth prikljucio?
Cariniki koji se borio sa svojim slabostima i trazio milost od Boga, ili oholom fariseju koji je hteo i Boga da ubedi da je pravedan, a sve isperd sebe je osudjivao i unistavao?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Citaoci foruma, sta mislite, kojoj grupi se ovim izjavama Darth prikljucio?

Pripada Kristu , Kristovoj crkvi kojusu apostoli osnovali

Cariniki koji se borio sa svojim slabostima i trazio milost od Boga, ili oholom fariseju koji je hteo i Boga da ubedi da je pravedan, a sve isperd sebe je osudjivao i unistavao?

Ne velim da Darth nije malo nagal , ali je Kamilica za Tripa ,zar nevidite što ovaj vaš trabunja ,i lupeta tu na forumu , ništa mu nije sveto .
Pogledajte koje je besmisleno pitanje gore postavijo
CITIRAMGA:"A kojoj grupi pripada 14 katoličkih država, od 20. "
Štu misliš kojoj on grupi farizeja pripada?
Zato velim zanjega je Darth Kamilica

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pripada Kristu , Kristovoj crkvi kojusu apostoli osnovali

Ne velim da Darth nije malo nagal , ali je Kamilica za Tripa ,zar nevidite što ovaj vaš trabunja ,i lupeta tu na forumu , ništa mu nije sveto .
Pogledajte koje je besmisleno pitanje gore postavijo
CITIRAMGA:"A kojoj grupi pripada 14 katoličkih država, od 20. "
Štu misliš kojoj on grupi farizeja pripada?
Zato velim zanjega je Darth Kamilica

Da, pripadam Crkvi koju je on Osnovao, onoj koja ima apostolsko nasleđe. Ima li u njoij grešnika? Naravno da ima, svi smo mi grešnic, a Crkva i nije klub savršenih robota, nego bolnica. U crkvu se ne ide da bi se kupovali poeni za neki zamišljeni istražni postupak, nego da bi se Bogu približilo, Njega slušalo, i duša izlečila, pre nego što bude kasno. Bog je čoveka stvorio ne da mu bude sluga i rob, nego namesnika na ovoj zemlji. Svojim grehom, mi smo zaslužili kaznu, jer smo odabrali da sebe postavimo na mesto koje nam ne pripada, da umesto namesnika, savladara posegnemo za samim prerogativima Boga. Uradili smo to jer smo dozvolili da nas zavede sotona. Pa ipak, umestoi da odreaguje onako kako bi čovek odreagovao (ne svakii čovek, ali veliki broj ljudi tako odreaguje) i uništi svoje stvorenje, svoju sliku, Bog iako proteruje čoveka iz svoje bilizine, ne prestaje da ga prati, čak i kada potapa svet, On obaveštava Noja. pre toga pod svojuz zaštitu stavlja čak i ubicu Kaina. Zašto? Da bi se igrao? NE. Nego zato što VOLI. Zato što je LJUBAV. Ne pravila, ne zakoni, nego LJUBAV. Na nama je da Tu Ljubav tražimo. Jer, zbog i za tu LJUBAV je i postao čovekom. Ta je LJUBAV odabrala potomke jednog čoveka da budu primer drugim ljudima, pa ipak, i oni svojom slobodnom voljom izokrenuše svoju misiju i odabraše pogrešan put, ipak, uprkos tome i zbog toga On silazi na zemlju, da lično pokaže šta čovek treba da čaini. Zato i govori: "Ja sam put, istina i život" Jer On to i jieste. Zato i uspostavlja svoje Mistično Telo ovde na zemlji. Crkva je to Telo. Ona zna ko je njena glava, zna da je On ONAJ KOJI JESTE, ne predstavlja ga anđelom, ne govori o njemu samo kao o čoveku, kao o stvorenju. Ona zna koja je njema misija. A mi, njeni delovi, takođe imamo misiju. Ne da sledimo Mojsija, nego Onoga koji je Mojsiju i dao dekalog.

Antonija, možda i jesam Kamilica, ili Nana u odnosu na njih, Drugačiji ne mogu biti, ne trudim se da glumim savršenost, niti je od ljudi tražim. Ispočetka nisam ni reagovao na njihove provokacije, prvo zato što sam relatiovno nov na forumu, a drugo jer prosto nisam takav da prvi napadam. Ali, kada sam pročitao šta i kako pišu, kakve stvari prorpagiraju, kada sam video da se njihovo "hrišćanstvo" zasniva na napadima na Crkvu, bez obzira radi li se o Rimskoj ili Istočnoj, kada sam video da svakoga nazivaju pogrdnim imenima, došao je poriv da odgovorim. I tu nisam iznosio neistine. Sve što sam iznosio, i što ću iznosti jesu istina, dokazi o njihovim herezama postoje, i što je najgore od svega, te dokaze nisu izneli ljudi koji pripadaju Crkvi, nego protestanti. Sada se ovde vodi rasprava o tome da li ja trebam da se izvinim, ili ne. Da li sam farisej ili ne. Ponoviću, izvinjenje podrazumeva priznanje da je onaj kome se izvinjavaš u pravu, makar i malo. A ja to ne mogu da uradim, jer znam da nisu u pravu. Sam čin mog, ili bilo čijeg izvinjenja i to izvinjenja za iznošenje istine značio bi potvrđivanje njihovih tvrdnji. Zato, nikada se njima izvinuti neću. Protiv Boga ne mogu, nti smem. Samo sam čovek.

To što se pojedini od njih pozivaju na to da smo "braća", ne znači ništa. Jer brat ne govori drugom bratu da mu je majka kurva. Braća nismo ni po po ocu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, pripadam Crkvi koju je on Osnovao, onoj koja ima apostolsko nasleđe. Ima li u njoij grešnika?

Ti pripadaš Rimokatoličkoj crkvi nastaloj u Rimu, a ne prvoj Hristovoj crkvi nastaloj u Jerusalimu.

Prva crkva je bila progonjena, prvo od Jevreja, pa pojedinih Rimskih careva, pa pottom od novoosnovane crkve u Rimu koju su osnovali Rimski mnogobožački carevi, omogućivši mnogobošcima da pređu u novu veru, i da unesu u nju svoja spoljašnja obeležja, kao i učenja, i mnogobožačke filozofije.

Ta crkva u Rimu se tokom cele istorije koristila svetovnim vlastima i vojskama da progoni potomke prvih Hrišćana.

Dakle, ako ti tvrdiš da pripadaš crkvi koju je Hristos osnovao, onda treba da tražiš potomke te crkve, a ne onima koji su nastali iz Rimskog mnogobožačkog sistema.

Još nešto.
Ne postoji apostolsko nasleđe, to su izmislile tradicionalne crkve da im privlačenje bude efikasnije.

Postoji otpad nakon smrti apostola, i oni o tome govore.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti pripadaš Rimokatoličkoj crkvi nastaloj u Rimu, a ne prvoj Hristovoj crkvi nastaloj u Jerusalimu.

Prva crkva je bila progonjena, prvo od Jevreja, pa pojedinih Rimskih careva, pa pottom od novoosnovane crkve u Rimu koju su osnovali Rimski mnogobožački carevi, omogućivši mnogobošcima da pređu u novu veru, i da unesu u nju svoja spoljašnja obeležja, kao i učenja, i mnogobožačke filozofije.

Ta crkva u Rimu se tokom cele istorije koristila svetovnim vlastima i vojskama da progoni potomke prvih Hrišćana.

Dakle, ako ti tvrdiš da pripadaš crkvi koju je Hristos osnovao, onda treba da tražiš potomke te crkve, a ne onima koji su nastali iz Rimskog mnogobožačkog sistema.

Još nešto.
Ne postoji apostolsko nasleđe, to su izmislile tradicionalne crkve da im privlačenje bude efikasnije.

Postoji otpad nakon smrti apostola, i oni o tome govore.

I posle se pitaju zašto se ne izvinjavam. Da priznam da su ove budalaštine istina? Nikada.

Natrag