Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
SAD su svakako radile po zakonu ali isto tako je i Gejts zahtevao postupanje po zakonu. Tako da je sve to u okviru zakonskih osnova. Ne možeš nikoga ko je dao 30 milijardi dolara za projekte, za siromašne i slično etiketirati onako kako ti radiš. Drsko i podlo optužuješ čoveka i tako kršiš zakon Božiji.
Naravno, šta tebe briga za Zakon Božiji, ti imaš ekskluzivno pravo na kršenje istoga.

Tu se vidi duh ovog pokreta pobunjeničkog u svetu koji promovišeš ti i Mire. Laži, insinuacije, namerno izvrtanje činjenica.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, vidi se podlost tvog pisanja jer kada ti treba da optužiš lažno Bila Gejtsa, onda ga kritikuješ u vezi vakcina kao navodno tebi stalo da se one plasiraju a ovamo si protiv vakcina.

Točno, ja sam protiv Covid-cjepiva. Ali ostaje činjenica da se Bill Gates zalagao za skuplja cjepiva. Dakle, nije riječ o filantropu nego o izuzetno zlom čovjeku, mrzitelju ljudi.

SAD su svakako radile po zakonu ali isto tako je i Gejts zahtevao postupanje po zakonu. Tako da je sve to u okviru zakonskih osnova.

Sada si sam priznao da si lagao, jer si tvrdio da je Amerika kršila zakon o patentima.

Ne možeš nikoga ko je dao 30 milijardi dolara za projekte, za siromašne i slično etiketirati onako kako ti radiš. Drsko i podlo optužuješ čoveka i tako kršiš zakon Božiji.

Bill Gates krši zakon Božji. Prva Božja zapovijed čovjeku glasi: Plodite se i množite. A agenda Billa Gatesa glasi: J*bite se, ali abortirajte. I drugo, Bill Gates te milijune i miljarde ne ulaže za zaštitu zdravlja i života ljudi, nego baš obrnuto - Bill Gates ulaže novac da se začeta djeca abortiraju. Uostalom, sam je priznao kako njegov "program" može smanjiti svjetsku populaciju za 10-15%.

Naravno, šta tebe briga za Zakon Božiji, ti imaš ekskluzivno pravo na kršenje istoga.

Tu se vidi duh ovog pokreta pobunjeničkog u svetu koji promovišeš ti i Mire. Laži, insinuacije, namerno izvrtanje činjenica.

Zakon Božji kaže Ne ubij, a Bill Gates i vi njegovi sljedbenici kažete - Abortiraj, dakle ubij.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Točno, ja sam protiv Covid-cjepiva. Ali ostaje činjenica da se Bill Gates zalagao za skuplja cjepiva. Dakle, nije riječ o filantropu nego o izuzetno zlom čovjeku, mrzitelju ljudi.

Ok, ako je on zao što bi svojim nedozovljavanjem patenata sprečio spasonosnu vakcinu u većim kontigentima ali ne potpuno, koliko je onda zao tvoj duh kada bi tu vakcinu potpuno ukinuo? Zar ne vidiš paradoks u onome što pišeš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, ako je on zao što bi svojim nedozovljavanjem patenata sprečio spasonosnu vakcinu u većim kontigentima ali ne potpuno, koliko je onda zao tvoj duh kada bi tu vakcinu potpuno ukinuo? Zar ne vidiš paradoks u onome što pišeš?

Nije on htio cjepivo ukinuti niti spriječiti da se ljudi cijepe. On je samo htio da ta cjepiva budu skuplja, jer je očito i on bio ulužio novac u cjepiva. Htio je što više zaraditi na ljudskoj nevolji. Postoje ratni profiteri, ali od ratnih profitera stostruko su gori i pokvareniji "pandemijski profiteri", jer čovjek nikada nije spreman platiti toliko koliko je spreman platiti kada mu je zdravlje ugroženo. Dakle, Bill Gates je pandemijski profiter, a takvi su i od zmija gori.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bil Gejts nije vlasnik ni jedne kompanije niti ima patent. Tako da je ovde pitan samo za savet.

Nitko ništa njega pitao nije. Tko će o cjepivima pitati nešto nekoga tko je za cjepiva "truba". Dakle, nije Gates pitan, nego se Gates sam javio protestirajući zbog odluke Američke vlade o uklanjanju patentne klauzule zbog izvanrednih uvjeta kakvi su pandemija. Zašto se Gates javio i protestirao, ako je točno što ti kažeš da on osobno nije uložio svoj novac u cjepiva, ja ne znam, ali ako je to točno onda je on još veći gad. Čak ni njegov novac nije u pitanju, ako si ti u pravu, a traži da cjepiva budu skuplja. Zaista, gad nad gadovima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uložio je novac kao i u mnoge druge projekte ali nema ni jedan patent niti je vlasnik ovih firmi. Samo u ovim okolnostima da je vlasnik ili da ima patent bi imao koristi od patanata, ovako ne.

ja ne znam, ali ako je to točno onda je on još veći gad.

Pa valda ima pravo da kaže šta misli. Pa nije on jedini koji je to rekao. Rekla je i Nemačka vlada isto i mnogi drugi. To je pitanje šta sa patentima, civilizacijskom tekovinom. U trenutku si zaboravio šta bi se dogodilo kada bi svako iz nekog razloga zatražio da se ukine patent za mnogo što šta. I šta bi onda nastalo? To je drugi kraj ove priče. Zato se ovde radi više o pitanju šta sa patentima i da li je ova situacija zaista zrela za ukidanje patanata. Po mnogima, iako smatraju virus velikim zlom, ipak nije došlo dotle da se moraju patenti ukidati.

Sa druge strane, već sam istakao da postoji i alternativa ukidanju patenata. Još davno sam pisao šta kažu sami vlasnici patenata i firmi koje proizvode vakcine. Postoji preglomazna administracija za distribuciju vakcina, i tu se može naći rešenje, umesto ukidanja patenata dovoljno bi bilo smanjiti nepotrebnu administrativnu proceduru, i tako bi se troškovi veoma smanjili a distribucija povećala. Dakle, zato Gejts, ali i mnogi drugi nesmatra da je jedino rešenje ukidanja patanata.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa valda ima pravo da kaže šta misli.

Ima, i hvala Bogu da je rekao što misli i da se razotkrio kao gad. Zamisli koji gad čovjek treba biti da se u uvjetima pandemije zalaže da cjepiva budu skuplja!?!?!? Da, to su gadovi nad gadovima - "pandemijski profiteri".

Pa nije on jedini koji je to rekao. Rekla je i Nemačka vlada isto i mnogi drugi. To je pitanje šta sa patentima, civilizacijskom tekovinom.

Ali drugi nisu licemjeri, kao on, drugi se ne predstavljaju filantropima. :mig:

U trenutku si zaboravio šta bi se dogodilo kada bi svako iz nekog razloga zatražio da se ukine patent za mnogo što šta. I šta bi onda nastalo? To je drugi kraj ove priče. Zato se ovde radi više o pitanju šta sa patentima i da li je ova situacija zaista zrela za ukidanje patanata. Po mnogima, iako smatraju virus velikim zlom, ipak nije došlo dotle da se moraju patenti ukidati.

Ukinula je Amerika patentna prvava u ovom slučaju. Vidiš da se mogu, a nekada i moraju ukinuti kad su teže okolnosti. A pandemija je proglašena i to je najteža okolnost.

Sa druge strane, već sam istakao da postoji i alternativa ukidanju patenata. Još davno sam pisao šta kažu sami vlasnici patenata i firmi koje proizvode vakcine. Postoji preglomazna administracija za distribuciju vakcina, i tu se može naći rešenje, umesto ukidanja patenata dovoljno bi bilo smanjiti nepotrebnu administrativnu proceduru, i tako bi se troškovi veoma smanjili a distribucija povećala. Dakle, zato Gejts, ali i mnogi drugi nesmatra da je jedino rešenje ukidanja patanata.

Koliko god su teške okolnosti i teške, one su nekada i plodonosne. Evo, ova pandemija je "Billa filantropa" razotkrila kao gada nad gadovima - "pandemijskog profitera".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali drugi nisu licemjeri, kao on, drugi se ne predstavljaju filantropima.

Ok, a što nemačka vlada nije licemer onda? Evo koja je razlika?

Kao drugo, nije on sam sebe proizveo u filantropa već upravo drugi ljudi, zato onjemu na vikipedijama i stoji "filantrop". Nije on sam to sebi nadenuo.

Ukinula je Amerika patentna prvava u ovom slučaju. Vidiš da se mogu, a nekada i moraju ukinuti kad su teže okolnosti. A pandemija je proglašena i to je najteža okolnost.

Procenjeno je tako, ali to ne znači da u samoj vladi nije bilo za i protiv...jednostavno konsenzus je odredio ovo a svako je imao dobar razlog zašto nešto zastupa. Napad na Gejtsa, je u ovom slučaju ni zašto.Akosmo verujući, ili tako mislimo, nema smisla mrzeti ljude, pojedince. Moramo se truditi da budemo nepristrasni.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, a što nemačka vlada nije licemer onda? Evo koja je razlika?

Vidim da ti pojma nemaš što uopće znači licemjer.

Kao drugo, nije on sam sebe proizveo u filantropa već upravo drugi ljudi, zato onjemu na vikipedijama i stoji "filantrop". Nije on sam to sebi nadenuo.

Zato što vam je prod'o muda pod bubrege. On ulaže novac u smanjenje populacije, sam to prizna, i ulaže novac za abortiranje djece, pogotovo afričke, a vi idioti ga nazivate filantropom.

Natrag