Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Možda nije vezano za religiju, ali vredi pročitati kakvim se "poslom" bave pojedine verske zajednice....

Kod:
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/pokopani-posmrtni-ostaci-vise-od-2000-pobacenih-beba-koje-su-pronadene-u-garazi-americkog-lijecnika/

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Možda nije vezano za religiju, ali vredi pročitati kakvim se "poslom" bave pojedine verske zajednice....

Ironicno je osudjivati druge a ne gledati iza svojih vrata.

Greha ima svuda, jer u svakoj crkvi ima i zita i kukolja, ali kada pogledamo tradicionalne crkve, tu se moze reci da je greh instituciono legalizovan, i stvar je samog stava vladajuce klase prema grehu, odnosno - sta je greh a sta ne.

U tom smislu, sramota je da se jedna crkva naziva Hristovom, a da je u njoj legalizovan Alkoholizam, pijancenje i bancenje, pusenje duvana, psovanje i spremnost na prepirku i tucu, prejedanje hranom na slavama i gozbama, nacionalizam i ratnohuskacki duh u vreme ratnih sukoba, mrznja prema neistomisljenicima, oholost i nadmenost svestenstva koja se ispoljavaju u nekomunikativnosti svestenika u odnosu na obican narod, sto je moderno farisejstvo samopravednosti i samouzvisenosti u odnosu na druge, nemoral i otvoreno bludnicenje, zivot u raskosi i bogatstvu ovoga sveta na ustrp onih koji nemaju nista, ili imaju toliko da jedva sastavljaju kraj s krajem ..itd.. itd..

Ako greh postoji, crkva treba protiv njega da se bori.

Njegova legaliizacija u crki je prava katastrofa.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bez države su kao na aparatima.
Amfilohije i Marković razgovaraju o Zakonu

Premijer Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije počeli su sastanak na temu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sa sastanka u Vili Gorica
Sa sastanka u Vili Gorica

RTCG

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Molim se za tebe, jer pogana usta huskacka ti nije dao Bog Svemoguci, vec sotona licno!

Moliš se a popljuvavaš me non-stop, dakle lažno se moliš. Ovo si video od Slapa koji 1. počeo sa tobože molitvom.

Tražiš načina da me izbaciš sa foruma da ja vređam tebe ili da odem pošto si obesmislio svaku raspr.

Ništa od dogovora Markovića i Amfilohija: I Vlast i SPC čvrsto na svojim pozicijama

Novosti

Naravno da neće biti dogovora. Milo je bič Božji za SPC.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Moliš se a popljuvavaš me non-stop, dakle lažno se moliš. Ovo si video od Slapa koji 1. počeo sa tobože molitvom.
Molim se da ti Bog istera besove, ti si besan, samo sto ti pena ne krene na usta koliko si opterecen nama. Fanaticno odgovaras na svaki post, boris se nadglasavanjem, postovi su ti bez ikakvog smisla!

E neces! Sad cu da lupetam na svaki tvoj post kao ti na moj!

Tražiš načina da me izbaciš sa foruma da ja vređam tebe ili da odem pošto si obesmislio svaku raspr.
Ti si obesmislio raspravu, a ja cu te i oterati! Ja sam jaci od tebe jer je Bog samnom!

Milo je bič Božji za SPC.
Jad i beda od teologije da Bog kaznjava preko politicara, znaci kaznjavao je i preko cezara Hriscane kad su ih bacali lavovima, i nista nije uradio da ih zastiti!

To je tvoja beda od teologije, da Bog koristi politicare da kazni! A Hristos rekao "carstvo moje nije od ovoga sveta" i "svaki koji hoce pobozno da zivi u Hristu Isusu bice gonjen"!

Natrag