Religija i zdravlje

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Vera oslonac u nevolji

Skoro svako, pre ili posle, dozivi neko iskustvo koje utice na promenu zivota i preusmerava pravac kretanja. U tu kategoriju mozemo svrstati povrede u saobracaju ili na poslu, neverstvo prijatelja ili bracnog druga, pojavu teske bolesti, prilike iz kojih ne vidimo izlaza. Sa svih strana sudaraju se i lome tamni oblaci, jeci grmljavina i trese se zemlja, kao da je dosao sudnji dan. Vreme kada snage nestaje, volja i polet se smanjuju. Sta onda? Zar je sve zauvek izgubljeno? U takvom polozaju ljudi se grcevito drze za ono sto je jos preostalo.
Za hriscanina koji ima zivu veru, nikad nije sve izgubljeno – on ima Boga u kojega veruje. On u Njega ima potpuno poverenje. Ta vera u svemoguceg Boga u vreme krize, bolesnom je stena nade, cvrsti oslonac i nepokolebljiva uzdanica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da su jeli otrove ne bi dobili blagoslov od Boga, pa ni zdravlje, vec bi im ta nezdrava hrana oduzela i zdravlje, a mozda i zivot, jer bi dobili bolestine, slogove, mozdane udare, pa time bi i njihovo fizicko pa i duhovno zdravlje bilo naruseno.

Pa ti svaki dan jedes otrove, bilo ovako ili onako, vec sam dokazao. Cak i hrana koju smatras zdravom je nezdrava!!! Znas li ti kakvo je odricanje potrebno, da bi iole ziveo zdravim zivotom, morao bi da se zatvoris u kalup i da dises samo cist vaduh, da budes izolovan od okoline..

Cist fanatizam!

Nego, ako je nama zaista potreban "zdravstveni zakon" ne bi onda Bog nacinio coveku jetru "koja cisti sve otrove"! Ne bi stvorio ni imuni sistem! Zato Hristos kaze "ne pogani coveka ono sto ulazi u usta...jer kroz stomak izlazi cisteci sva jela..". Taj mehanizam je Bog stvorio sa razlogom. I zapovesti "ne dotici se, ne okusi.." nemaju zato nikakav znacaj. Coveku je sasvim svejedno da li ce ziveti 10, 50 ili 100 godina ako ce pri tom biti duhovno necist i izgubiti zivot!

Sve ostalo se da popraviti, ali Duh je nemoguce popraviti. Zato akcenat nije na telesnoj cistoci vec na duhovnoj cistoci! Sve zapovesti tog tipa jesu ritualne prirode (odnose se na duh) a ne na telo!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa ti svaki dan jedes otrove, bilo ovako ili onako, vec sam dokazao. Cak i hrana koju smatras zdravom je nezdrava!!! Znas li ti kakvo je odricanje potrebno, da bi iole ziveo zdravim zivotom, morao bi da se zatvoris u kalup i da dises samo cist vaduh, da budes izolovan od okoline..
Nego, ako je nama zaista potreban "zdravstveni zakon" ne bi onda Bog nacinio coveku jetru "koja cisti sve otrove"!

Mire, zna Bog sta je stvorio i zasto je to stvorio.
Iamo sam prijatelja, koji je radio u fabrici koja je proizvodila farbe, on je svakodnevno mesao boje.
Pa i pored jetre i imun sitema, znas sta se desilo? Dobio je rak na plucima i od toga je umro.
Tako Mire, gresi sto kazes da jetra "cisti sve otrove". Na nesercu to nije istina.

Ne bi stvorio ni imuni sistem! Zato Hristos kaze "ne pogani coveka ono sto ulazi u usta...jer kroz stomak izlazi cisteci sva jela..". Taj mehanizam je Bog stvorio sa razlogom. I zapovesti "ne dotici se, ne okusi.." nemaju zato nikakav znacaj.[/QUOTE]

Mire, zar ti zbilja mislis da je Isus ovom svojom izjavo ponistio zdravsteveni zakon i odobrio ljudima da sve jedu? Ako si to zakljucio, gresis!
Obrati pazju na Hristovu izjavu: Fariseji su pitali Isusa:
"Zasto ucenici tvoji prestupaju obicaje starih? Jer ne umivaju ruku svojih kad hljeb jedu." Matej 15, 2.

Mire, ajde reci nam sta je bio predmet Hristovih reci? Necista i nezdrava hrana, ili obnicaj starih de se peru ruke pre jela?
Shvati da se tu radi o obicaju faresejskom, koji je sam po sebi dobar, dobro je oprati ruke pre jela i ja to uvek cinim. Ali fariseju su to iskoristili da okrive Hrista i njegove ucenike da prestupaju OBICAJE STARIH.

Isus je ukrotio Fariseje:
"Zasto i vi prestupate zapovest Bozju za obicaje svoje?" stih3.
Mire, dali si i ti shvatio iz Isusovih reci, da ne ntreba da prestupas zapovesti Bozje?
Posle ovoga Isus izjavljuje, "
Ne pogani cobveka sto ulazi u usta, nego sto izlazi iz usta."
Stih 11.

Mire, ako ti bukvalno prihavtis ove Hristove reci, bez da gledas na kontekst, onda molim te odgovori na pitanje. Da li je ovim Isus izjavio da ako popijemo otrov, nece nam naskoditi? Svakako da to nije rekao.
Isus ovde ne govori o zdravoj i nezdravoj hrani, nego odgovara farisejim koji su Ga ukoravali sto ucenici jedu neumivenjijim rukama.
Da je to ispravno tumacenje ovoga teksta to pokazuje zakljucak koji je Isus dao, a on glasi: "A NEUMIVENIJEM ROKAMA JESTI HLEB NE POGANI COVEKA. Stih 20
.

Coveku je sasvim svejedno da li ce ziveti 10, 50 ili 100 godina ako ce pri tom biti duhovno necist i izgubiti zivot![/QUOTE]

Mire, ova tvoja recenjica nije dobra. Ako covek pazi na zakone zdravlja, ne samo da ce duze da zivi, nego je i zdraviji, i to niukom slucaju ne deluje negativno na duhovni zivot. Nije uzalud receno: "U zdravom telu je i duih zdrav."

Sve ostalo se da popraviti, ali Duh je nemoguce popraviti. Zato akcenat nije na telesnoj cistoci vec na duhovnoj cistoci! Sve zapovesti tog tipa jesu ritualne prirode (odnose se na duh) a ne na telo![/QUOTE]
Mire, priznanjem greha i ostavljanjem istoga i duh se popravlja i dovodi u pravo stanje. Prema tome i duh se moze popraviti.
Zapovesti o zdravlju nisu ritualne, nego su zdravstvene. Oni koji nemarno i nepazljivo ruse svoje zdravlje i onda hule na Boga sto je dozvolio da na njih naidje bolest, krivi su za svoj pogresan izbor.
Dakle, Isus nije ukinuio zakon zdravlja, nego je odgovorio ferisejim koji su ih ukoravali za obiceje stari o pranju ruku prije jela.
Svako drugacije tumacenje ovih Hristovih reci je pogresno. Tekst sam sebe tumaci, mi samo ne treba da dodajemo svoja pogresna misljenje. Slusaj Hrista i neces zalutati.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, zna Bog sta je stvorio i zasto je to stvorio.
Iamo sam prijatelja, koji je radio u fabrici koja je proizvodila farbe, on je svakodnevno mesao boje.
Pa i pored jetre i imun sitema, znas sta se desilo? Dobio je rak na plucima i od toga je umro.
Tako Mire, gresi sto kazes da jetra "cisti sve otrove". Na nesercu to nije istina.

Naravno da je dobio rak i umro jer jetra ne funkcionise savrseno kao sto je Bog predvideo, niti imuni sistem. Da je suprotno ziveli bismo vecno!

Bog i jeste odlucio da tako bude, da covek umre, ne zeli on da mi vestacki produzavamo sebi zivot i da zivimo zauvek. Nije on doneo neki "zdravstveni zakon"da bi nekome produzio zivot, jer covek mora umreti!

Dakle, jeste jetra dovoljna i jeste imuni sistem dovoljan za ovaj nas ograniceni zivot od 70-tak godina.

Mire, zar ti zbilja mislis da je Isus ovom svojom izjavo ponistio zdravsteveni zakon i odobrio ljudima da sve jedu?

Ja nisam ni nasao zdravstveni zakon u bibliji? Odakle ti uopste taj izraz "zdravstveni zakon"???

Isus ovde ne govori o zdravoj i nezdravoj hrani, nego odgovara farisejima koji su Ga ukoravali sto ucenici jedu neumivenjijim rukama.

A gde sam ja tvrdio da on tu govori o "zdravstvenom zakonu"? On govori o higijeni tela a higijena spada u zdravlje. Dakle, on nam je tu rekao da ne budemo "opsednuti zdravljem" kao sto ste vi!

Ne govori on ni o kakavom "Bozjem zdravstvenom zakonu" niti ga ovim ukida jer on i ne postoji! Postoji samo umisljenost fariseja koji su od ritualnog zakona napravili zdravstveni, kao i vi sto ste..

Mire, ova tvoja recenjica nije dobra. Ako covek pazi na zakone zdravlja, ne samo da ce duze da zivi, nego je i zdraviji, i to niukom slucaju ne deluje negativno na duhovni zivot. Nije uzalud receno: "U zdravom telu je i duih zdrav."

Bog je odredio da covek umre, i nije mu vazno produzavanje ljudskog zivota. Svaki covek zivi onoliko koliko je Bog odredio, a to vestacko produzavanje zivota, gde se ljudi vuku sa nekakvim iglama u telu, rasporenih stomaka je i suvise bolno i gledati a za njih je jadno. Krecu se kao zivi mrtvaci jer im je vreme na zemlji isteklo. Covek treba dostojanstveno da umre kada mu dodje trenutak. A ne da se vuce sa nekim iglama i nasilno produzava svoj zivot iduci Bogu nasuprot. Ponekad i vecinom doktori izigravaju Boga svojom medicinom. A jedini lekar koji stvarno pomaze je Bog, i njemu se treba moliti za dug zivot ako nam je to iz nekog razloga vazno, ili je Bogu bitno zbog njegovog dela, a svakako da u tom slucaju ne pomaze ni nacin ishrane, niti bilo sta slicno, vec milost Bozja.

Tekst sam sebe tumaci, mi samo ne treba da dodajemo svoja pogresna misljenje.

Bas lepo, evo se je protumacio sam :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Broj popušenih cigareta po stanovniku.

Island 477, Finska 671, Norveška 534, VBR 750.

Idemo iz država kako kažu za sebe svete i saborne apostolske crkve.

Rusija 2786, Srbija 2924, Grčka 2795, Bugarska 2822.

Izvor: Jakubmarian

Dakle sebe truju, a pričaju nam o vjeri, jevanđelju.

Vjera bez dobrih djela je mrtva, lažna vjera.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A sve to je nemoguće. Zar oni stvarno misle da voće ne prima otrove i kroz vazduh i kroz vodu i kroz zemlju? čak i ono neprskano je zatrovano. Mada, kome mi pišemo, ljudima koji ispovedaju veru nastalu na kontra znanju.

Uzgred, kada smo već kod hrane, znaš li da "adventisti" stoje iza korn flejksa? A da je isti dokazano nutricionistički dubiozan.

Nego, ako je nama zaista potreban "zdravstveni zakon" ne bi onda Bog nacinio coveku jetru "koja cisti sve otrove"! Ne bi stvorio ni imuni sistem! Zato Hristos kaze "ne pogani coveka ono sto ulazi u usta...jer kroz stomak izlazi cisteci sva jela..". Taj mehanizam je Bog stvorio sa razlogom. I zapovesti "ne dotici se, ne okusi.." nemaju zato nikakav znacaj. Coveku je sasvim svejedno da li ce ziveti 10, 50 ili 100 godina ako ce pri tom biti duhovno necist i izgubiti zivot!

Mire, nije Bog ništa naopako stvorio pa ni taj "zakon" nije On stvorio i dao. Taj zakon je izmišljotina "nezabludne", kao i ono o nošenju pantalona ispod suknje za žene.
Dokle ćemo da odgovaramo na njihove gluposti? Gde je u Bibliji to što oni "naučavaju"? Gde je doslovno, jer oni se diče "doslovnošću", mada po potrebi tvrde i o dubljem smislu: "Da nisi jeo ikakva mesa"? "Jedi voća i trava i korn flejksa, da poživiš dugo na zemlji"? "Da nisi pipnuo kafe i alkohola, duhana da se nisi dotakao"? "Alkohola da nisi okusio"? Nema toga u Bibliji. Naravno oni se kao i u svemu drugom gvataju opisa raja pre čovekovog pada i toga da tamo nije navedeno meso životinja. Budalasto ili namerno ne vide šta je rečeno Noji (Koji je za njih i još po neke prva inkarnacija Hrista). Šta je jeo Abraham? Pasao travu možda?

Da ne govorim o tome šta je Sveti Apostol Pavle napisao, a Bog je kroz njega govorio: "
  1. Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine ili za subote;
  2. Koje je sve bilo sjen od onoga što šćaše da dođe, i tijelo je Hristovo.
  3. Niko da vas ne vara, po svojoj volji izabranom poniznošću i službom anđela, istražujući što ne vidje, i uzalud nadimajući se umom tijela svojega," Kol 2 16-18

A jedini lekar koji stvarno pomaze je Bog, i njemu se treba moliti za dug zivot ako nam je to iz nekog razloga vazno, ili je Bogu bitno zbog njegovog dela, a svakako da u tom slucaju ne pomaze ni nacin ishrane, niti bilo sta slicno, vec milost Bozja.

Ne ako je nama to važno, nego ako je Njemu važno. Što si i rekao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uzgred, kada smo već kod hrane, znaš li da "adventisti" stoje iza korn flejksa? A da je isti dokazano nutricionistički dubiozan.

Ne znam ali moguce je..

Ne ako je nama to važno, nego ako je Njemu važno. Što si i rekao.
Pa realno svi mi zelimo da zivimo dovoljno dugo da bar vidimo potomke. Nije greh moliti se za to, a ako je Bozja volja on ce uslisiti. Nije greh ni ziveti zdravim nacinom zivota, cak i treba, ali biti opsednut sa time, setati sa iglama i kateterima u telu samo da bi produzili zivot za koju godinu nije Bogu po volji.

On je cak rekao - "eto covek posta kao jedan od nas znajuci dobro i zlo, ali sada da ne pruzi ruke svoje i uzbere sa drveta zivota i zivi vecno". Kakav zdravstveni zakon onda, kad je Bog predvideo da covek svakako umre! Sto bi mu sada produzavao zivot i to sluzeci se nekim "zdravstvenim principima" kao da nije svemoguc? Dovoljna je njegova rec pa da njegove sluge pozive duze od ostalih, ako on to zeli..

Bog inace odredjuje duzinu zivota kao sto i kaze - "neka im jos 120 godina, nece moj duh biti doveka u coveku", a ne pridrzavanje nekih "zdravstvenih pravila".

Treba dostojanstveno da odemo sa ovog sveta, a ne da se plasimo kao kukavice i da se ponasamo kao da nakon smrti nema nista. Ne mozemo mi nadu polagati ni u doktore ni u ishranu, vec samo u Boga.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Treba dostojanstveno da odemo sa ovog sveta, a ne da se plasimo kao kukavice i da se ponasamo kao da nakon smrti nema nista. Ne mozemo mi nadu polagati ni u doktore ni u ishranu, vec samo u Boga.
Da, dostojanstveno, sa radošću jer ćemo susresti Boga. Sama činjenica da oni negiraju dušu i ruši čitavu tvrdnju da su oni Hrišćani. Jer uskrsnuće im i nije uskrsnuće nego rekonstrukcija, duboko su u materijalizmu. Jer, kroz čitavu bajku o "zdravstvenom zakonu" prolazi samo jedna stvar, budalasto verovanje da će Bog rekonstruisati ljude u telima onakvim kakva su se našla u trenutku smrti. Zato i insistiranje na "zdravom životu" Da bi u eventualnoj, jer ne zaboravi tu je i Investigative judgement, večnosti živeli kao "čisti i opravdani" Naravno sada će oni, kao i u svemu da se hvataju primera Isusa i toga da je On nakon uskrsnuća imao rane od eksera i koplja, ali i to je pogrešno i ne dokazuje njihove tvrdnje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da, dostojanstveno, sa radošću jer ćemo susresti Boga.

To se pokazuje djelima, a ne pričom.

Sama činjenica da oni negiraju dušu i ruši čitavu tvrdnju da su oni Hrišćani.

A dokaza iz Biblije 0.

Jer uskrsnuće im i nije uskrsnuće nego rekonstrukcija, duboko su u materijalizmu.

Kod vas i ninje uskr. nego reinkarnacija.

Jer, kroz čitavu bajku o "zdravstvenom zakonu" prolazi samo jedna stvar,

Psuju Boga i truju se i kažu da vole Boga i da su Mu vjerni.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Naravno da je dobio rak i umro jer jetra ne funkcionise savrseno kao sto je Bog predvideo, niti imuni sistem. Da je suprotno ziveli bismo vecno!
Bog i jeste odlucio da tako bude, da covek umre, ne zeli on da mi vestacki produzavamo sebi zivot i da zivimo zauvek. Nije on doneo neki "zdravstveni zakon"da bi nekome produzio zivot, jer covek mora umreti!
Dakle, jeste jetra dovoljna i jeste imuni sistem dovoljan za ovaj nas ograniceni zivot od 70-tak godina.

Mire, mozes li nam objasniti, zbog cega oni koji se pridrzavaju bibiljkog ucenja o ishran, higijeni i zdravlja, imaju udobniji zivot, manje su bolesni i duze zive od svojih suseda?
Vidis da se pokazuje vidnaa razlika.

Ja nisam ni nasao zdravstveni zakon u bibliji? Odakle ti uopste taj izraz "zdravstveni zakon"???[/QUOTE]

Mire, citaj celu Bibliju, ane samo neke delove selektivno. Zar nije Noju bio pznat zakon o cistim i necistim zeivotinjama. Sta mislis zbog cega je Noje dobio nalog da od cistih uzme po sedmoro u ladju,a od necistih samo po dvoje? Zar ti u tome ne vidis Bozji princip koji je dat coveku. Pazi to je bilo pre Mojsija. Mojsiju je takodje dan isti princip samo malo detaljnije. Da li si ti to ikad citao?
Nije rec da samo covek zivi duze, negto je pitanja da zivimo udobnije, sa manje bolesti i patnje. A u tome nam pomaze biblijska selekcija ishrane.

A gde sam ja tvrdio da on tu govori o "zdravstvenom zakonu"? On govori o higijeni tela a higijena spada u zdravlje. Dakle, on nam je tu rekao da ne budemo "opsednuti zdravljem" kao sto ste vi.[/QUOTE]

Zao mi je Mire, ali On to nije rekao. Bog je dao uputstva da bismo bili zdrtavi i da su ih ljudi postovali ne bi bili bolesni niti bi umirali. Neposlusnos Biozjim zapovestima je donelo bolesti, mucenje i na kraju smrt. Zar higijena ne spada u zdravstvemi zakon?

Ne govori on ni o kakavom "Bozjem zdravstvenom zakonu" niti ga ovim ukida jer on i ne postoji! Postoji samo umisljenost fariseja koji su od ritualnog zakona napravili zdravstveni, kao i vi sto ste.[/QUOTE]

Pa da vidimo sta Biblijs govori o zdravlju:
"Jer ste kupljni skupo, proslavite, dakle, Boga u tjelesima svojim i u drusama svojim, sto je Bozije." 1. Korincanima 6,20.

"Ili ne znate da su telesdsa vasa hram Svetoga Duhsa, koji zivi u vam koga imate od Boga, i niste svoji." 1. Korincanima 6,19.

"AKO KO POKVARI CRKVU BOZJU, POKVARICE NJEGA BOG, JER JE CRKVA BOPZJA SVETA A TO STE VI." 1. Korincanima 3,17.
.
Sta mjislis Darth, kad ti popijes kau i zapalis cigaretu i povuces dim u svoje telo, zar se tako sprema hram Svetoga Duha da bi On prebivao u njemu? Ko bi mogao da prebviva u DIMNJAKU?

"I jos rece Bog: Dao sam vam sve bilje sto nosi seme po svojim vrstama, i sva drveta rodna koja nose seme,TO CE VAM BITI ZA HRANU."
1. Mojsijeva 1,29.

Mire, dali si primetio da je to Bog zapovedio coveku, jos pre pojave greha. Zar to nije dato zbog zdravlja?
Kada je cove sgresio, Bog mu prosiruje jelovnik: "Trnje i korov ce ti radjati, a ti ces jesti zelje poljsko." 1. Mojsijeva 3,18.
Tek posle potopa, Bog je dozvolio ljudima da jedu i meso, ali to nije bio Bozji plan u pocetku..

Ljudi su pre potopa znali za zakon o citim i necistim zivotinjama.
Bog je zapovedio Noju: "Uzmi sa sobom od svih zivotinjas cistih po sedmoro... a od zivotinja necistih po dvoje. 1. Mojsijeva 7,2.
Noje ne pita Boga da mu objsni koje zivotinje On naziva cistim, a koje nicistim. On jednostavno sledi Bozje uputstvi, sto pokazuje da mu je i pre potopa bio poznat zakon u cistim i necistim zivotinajma.

Bog je taj isti zakon pnovio i Mosjisju: "Ovo su zivotinje koje cete jesti; izmedju svih zivotinja na zemlji: Jescete svaku zivotinju koja ima papkre rzadvojene i koja preziv..."3. Mojsijeva 11,1-11. Citaj ceo taj tekst.

Mire, zar ti u ovim mnogobrojnim izjavama ne vidis jedan zakon koji postoji od stvaranje Zemlje i coveka?

Bog je odredio da covek umre, i nije mu vazno produzavanje ljudskog zivota. Svaki covek zivi onoliko koliko je Bog odredio. [/QUOTE]

Mire, to bi trebalo da bude tako, ali cesto nije. Pitanje: Zivi li onoloko koliko je Bog odredio i SAMUBICA?
Ne zivi, nego zivi onoliko koliko je hteo on da zivi. Dakle, Bozji plan u tom, slucaju nije postignut.

Da li je Bog odredio da terosrista baci bombu i ubije hiljade nevinih dusa, ili je to sotona naredio?
Ranije sam ti rekao za moga pruijatelja koji je radeci u hemiskoj fabrisi, mesao bohi, dobio tuimor na plocima i umro? Je li i to bilo po Bozjoj volji ili nije? Svakako da nije, jer da nije udisao otrov, ne bi se razboleo niti bi pre vremena umro.

Hiljade narkomada uzimaju veliku dozu droge i zbog otrova u telu umru. Je li i to bila Bozja volja? Ne nije, nego je to bila posledica njihovog krsenja zdravstvenh zakona.
Pijanica uzme veliko kolicinu alkohola i pijan sedne za vojan i udari u nevine ljude i nanese im veliku nevolju cesto i smrt, dali je i to Bozja volja. Svakako da nije nego je samovolja prestupnika!

Ljudi koji su navikli na mnoge otrove kao sto su, duva, alkohol, nezdava hrana, narkotici, i tako neprekidno su por uticajem stetnih hemikaljija zbog kojih nisu sposoban da donose pametne odluke i cesto prestupi prirodnih zakona donose bolesti, i prerana smr. Jeli Bog kriv za ovo bezumlje? Ne nije, nego krivi su prestupnici prirodnih i zdravstenih zakona koje donose kobne posledice.

Pored svega toga, korisno je da spomenemo i dobre i pametne ljude, koji su se nasli u zatrovanoj okolini i zbog zagadjenosti vode, vazduha i prirode, i nezdrave hrane boluju i prerano umiru, a za to nisu oni krivi, nego kriva je zatrovana okolina, ko god ju je zatrovsa, kriv je. A Bog je sigurno nije stvori zatrovanu
.

Covek treba dostojanstveno da umre kada mu dodje trenutak.[/QUOTE]

U pravu si Mire, ali zar on ne treba da se trudi da postoji zakone zdravlja, da se ne izlaze nepotrebnim otrovima, prestupime i pogresnim postupcima da da sam, sebi odluci da ce se muciti od teske bolesti ili ce umreti pre nego mu dodje prirodni kraj zivota.

Poslednja izmena:
Natrag