Rise, tvoja tema je dobra, ali mi jako smeta naslov REHABILITACIJA ISUSA HRISTA...
Mi imao rehabilitaciju posle sudara, operacije ili teske bolesti. Zato mislim da taj izraz na Hrista i Jevreje nije pogodan. Mozes li da rec rehabilitacija zamenis nekom drugom recju?
Sto se tice religije i Jevreja, milsim da sam ovde ranije pisao o tome, 80% Jevreja u Izraelu danas su ateisti! Oni ne postuju i judeisticke obreda, a kamo li da prihvate Hrista kao Mesiju.
Rec Rehabilitacija je uobicajena kod nas u Srrbiji.
Skoro su gospoda iz pravosudja Rehabilitovali cetnicki pokret Draze Mihajlovica i njega licno i time zapoceli citav niz rehabilitacija svega i svakoga i svacega.
Ako su gospoda iz srpskog pravosudja Odlucili da Rehabilituju takvu osobu i takav pokert cije su ruke prepune krvi,a povela se i rehabilitacija Milana Nedica....Ocekujem jos malo da ce se podici postupak za rehabilitaciju i Ante pavelica i samog Adolfa Hitlera.
Zar je Draza Mihajlovic i njegov cetnicki pokret Veci i bolji od Isusa Hrista?
Zasto se uopste povela rasprava o rehabilitaciji te osobe i tog pokreta ,a ne vodi niko racuna o nevino ubijenom Isusu Hristu
Zasto se takvi postupci ne bi povele i u Izraelu???
U cemu je problem da se resi i politicko i versko pitanje?
Da se donese sud javnosti o tome zasto su Rimljani ubili Isusa Hrista?
Jevreji ne priznaju svoju krivicu.Sta vise obasuce vas fasistickom mrznjom,i uvredama kako optuzujete ceo jevrejski narod,a to nije istina.
Mi volimo Izrael i Jevrejski narod,ali zelimo da znamo sta sami Jevreji misle o Isusu.Da li je zaista bio nevino ubijen,ili je zasluzio smrt???Takodje zelimo da znamo da li Jevreji znaju sta su ucinile njihove verske vodje radi hvatanja i sudjenja samog isusa Hrista?
Vecina njih negira bilo kakvu umesanost svojih verskih vodja.
Takodje zelimo da znamo zasto Jevreji govore za sve grcke hriscanske knjige da su falsifikati prepuni lazi,sva 4 jevandjelja i poslanice....Koji su to njihovi dokazi da su lazne hriscanske novozavetne knjige?