Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vojna oprema, mislite li da je mene briga kako to izgleda a i zbog čega bi to bilo nešto važno što sam propustio u životu da li će mi to bilo gde koristiti. Vreme ratova je prošlo, a i suviše ih je bilo...
Nisam ja kriv što je država takva kakva je, ovakav način regulisanja vojne obaveze nije izmišljen kod nas tako da ne vidim šta je problem, koga sam ja to oštetio. Možda sebe...takva su vremena, brže se živi, sve teže je biti razmažen.
Bolnice i te ostale ustanove koje ste navodili nisu jedina mesta, država je sama kriva zbog čega se to tako odvijagledam šta je lakše i bolje za mene. Pošto je vreme novac, da mi je u interesu išao bih u redovnu vojsku, pre tome država mi je ostavila izbor i ja ga koristim. Možete da to zovete kako hoćete nastranošću, izdajom ili kako god ali ja se borim prvo za sebe. Svo to iskustvo iz disciplinovanja, vojničke priče, razni doživljaji...sve je to lepo ali sam procenio da svoje vreme mogu da utrošim na pametniji način a da me pri tome ne dotiče, a i ne znam što bi, kako će to bilo ko da prokomentariše i da doživi.
Da treba ozbiljnije da se radi, treba, ali ne mogu se izmisliti poslovi i obaveze kojih nema ili da se u potpunosti zamenjuje rad službenika koji za to dobijaju platu. Ja kao i mnogi koje znam nismo dobili ni dinara, rekli su nam da ih tužimo...i ovo je smešno zar ne.
I da, nisam išao svaki dan već po potrebi kad zaista treba nešto da se radi, svi zadovoljni, milina
Tačno tako! Moj drug, inače osvedočeni mamin sin pre vojske, je mislio da je služenje vojske najveće zlo smišljeno da njemu uništi život! Kada se vratio, zgodni dečko je postao frajer, do besvesti može da prepričava dogodovštine i uvek završi da je vojska nešto najbolje što mu se dogodilo! Što se tiče borbenog kompleta, volela bih da nikad nikom ne zatreba njegov sadržaj... U više navrata sam pakovala svog tada momka a sad muža kada je odlazio u neki rat... Da, on je mazohista koji obožava da spava u nekim prostorima koji su i za stoku zabranjeni, da se zapira iz šlema umesto da smo se šetali i jeli sladoled... Nije fer da "gradski mangupi" iskoriste sve priviligeje a da deca koja nemaju "mamicu i taticu koja ih mnogo vole" već samo mamu i tatu biju i svoje i njihove bitke!
Ne prozivam nikoga! Ne krivim nikoga - lovaca u mutnom je uvek bilo! Uvek će postojati ljudi koji više vole prečice! Prozivam državu koja bi ovim pitanjem trebala ozbiljnije da se pozabavi. Sviđa mi se ideja o plaćanju, zašto da ne?
Čemu ovo, neko nešto radi...šta, ne razumem... ili hoćeš da kažeš da je cela tvoja priča toliko realna i nepobitna jer ti svaki dan imaš živ primer? A primera je mnogo priči još više...a priče mogu imati razne aspekte. Ja sam jedini koji je pristupio diskusiji, pokušavajući da razmotrim mogućnosti a ne nekoga unapred spustim i osudimEvo ga "vojnik" na delu, u dvoristu vrtica skuplja otpatke
Naravno da neću da pričam šta sam radio... jer suština cele ove "diskusije" se svodi na to da neko ko je služio civilnu vojsku bilo šta kaže o tome, jer šta god da kaže neće da valja, što više bude objašnjavao šta je to radio u sve veće blato će da zapada(po mišljenju većine koja piše na ovoj temi)...već imate kompletno formiran stav, tako da nema svrhe:dntknw: Sve što mogu da kažem je da sam radio u socijalnoj ustanovi, baš različite poslove, od raznih fizičkih do nekih drugih...najgore mi je bilo kad sam morao da delim kondome po srednjoj školi... kako su srednjoškolke lude to je strašno :blush:Voleo bih, ukoliko si raspolozen, da nam malo opises svoje aktivnosti koje si imao i koliko cesto, ne da bi te neko prozivao (ja sigurno necu, iako ne gajim, moram priznati, simpatije prema takvima-oprosti, staromodan sam, godine me gaze), nego da cujemo iz prve ruke, kako to stvarno izgleda.