Mire, zao mi je ali ja nikad nisam upotrebio rec pcicista.
Ako i dallje tvrdis da jesa upotrebio taj izraz, daj postiraj tekst u kom sam to napisao.
Nisi upotrebio izraz "pacifista" ali si to branio! Dakle, ja nista ne izmisljam..
Potpuno pogrersan zakljucak.Bog je stvorio coveka po svojoj slici, a kad razmisljas o hiljadam ubijenih u velikim gradovima, otkuda to?
Greh je izopaci i ljude i zivotinje. sta se to desil od stvaranja do danas. Sve sto je Bog stvorio bilo je "dobro veoma". 21. Mpjsijeva 1,31
Greh ne moze toliko da izopaci ziva bica da pocnu da im rastu rogovi i kopita, i da im iz usiju suklja dim a iz usta bljuju vatru!
Jesi li svestan kolika bi to 'evolucija' bila? A upravo ti tvrdis da se to dogodilo!
Za ove fizioloske promene, ne moze biti odgovoran greh, jer su te osobenosti zivotinja - savrseni mehanizmi napada i mehanizmi odbrane , za koje je nemoguce da nastanu sami od sebe!
Ispada po tebi da 'greh' poseduje neku vrstu "inteligencije" i sposobnost dizajniranja, tj. da je u stanju da kreira "nove vrste"!
To ne moze da se dogodi ni za milion godina, jer greh uzrokuje "degradaciju" a ovde se ne radi o degradaciji vec o "inteligentnom dizajnu" i to savrsenom dizajnu!
To znaci, da je komarca, skorpiju, otrovnog pauka, zmiju, bubu koja ispaljuje vatru, lava i druge agresivne vrste sa savrsenim mehanizmima zastite - "dizajnirao" sam Bog!
Greh znaci - nema sposobnost da stvara "savrsene mehanizme" odnosno 'nove vrste', jer bi onda greh bio "bog" tj. "inteligentna licnost"!
Pa i Jovje verovao da ga Bog kaznjava zbog greha za koji on nije znao.. Jov nije bio Izrailjac nego mnogobozac. ja mu se divim da je u tako zagadjeno okoli i toliko znao da zakljuc. Zato ako uzimas doktrinarna pitanja iz Knjige o Jovu, mozes lako da pogresis, kao sto je i on gresio..
O cemu ti pricas? Ovo nije Jov izjavio da bi ti rekao da je pogresio, vec mu sam Bog govori kako on licno "hrani lavove i orlove" a koje su inace agresivne vrste i jedu meso!
Znaci da Bog nije pacifista, jer da jeste ne bi vrsio agresiju i ubijao druge vrste da nahrani lavove! Upotrebio bi neki drugi mehanizam!
Inace kad je Bog prokleo zmiju, automatski je nacinio novu vrstu od nje, koja "ujeda za petu" i "jede prah", a misli se zapravo da joj je stvorio mehanizam (savrseni mehanizam) kojim ubija i preradjuje hranu!
Bar ovo za zmiju je izvesno! I zato ne mozes tvrditi da je Bog "pacifista", a jesi to tvrdio, i to potvrdjujes kasnijim komentarima! Zato nemoj da me pravis blesavim, kao da ja ne znam sta si ti rekao. Ja nisam neozbiljan sagovornik da se samnom tako zafrkavas!
Darth, da li si ti toliko glup pa ne mozes drganije da se ponasas, ili si toliko bezobrazan da svake gluposti pripisujes adventistima?
I zasto ga sad vredjas, a hoces da diskutujete normalno? Nije cudo sto te je blokirao. Daj se Marko upristoji malo, pa nisi ti takav..