Da bi se toga oslobodio moras biti jak covek, spreman da se boris protiv samoga sebe , kao sto Hristos i rece - "neka se odrekne samoga sebe i neka me sledi"!
Vecina njih to nisu spremni.
Mire, oni taj poziv na odricanje gledaju na sasvim drugi način. Za njih je to odricanje od sebe odricanje od rođendana, mesa, duhana, kafe, alkohola.
Oni naime zaista veruju da je Ellen Gould White primala "poruke" od Boga. I ne nazivaju je samo "malim svetlom", nego i Božanskim perom.
Tako da, njena tumačenja im predstavljaju osnovu. To uostalom i vidiš kod ovog što prijavljuje. On je naime na jedan od mojih komentara, upućenih na račun "poruke" već pomenute, za šta sam izneo dokaze koje protiv njenog "učenja" iznose Evangelici, dakle nimalo naklonjeni Crkvi, odgovorio "da nije video dovoljno čvrstih dokaza" koji je obaraju.
Ja ovakve gluposti stvarno ne mogu da svarim. Marko da li se ti salis, jel to neka vrsta sarkazma?
Mire, nije dostojan da mu odgovorim, ali ću to ipak učiniti.
Pod jedan, ja sebe ne hvalim, jer nigde nisam pomenuo da ja posedujem "nauku" To čini vaša institucija Tripo41. Drugo, ja ne ponižavam Hrišćane, nego iznosim činjenice koje negiraju Hrišćanstvo kako adventizmu, tako i njegovom polubratu Raselovcima.