- Učlanjen(a)
- 21.09.2015
- Poruka
- 1.460
Ja ti kažem da crkva nema pogrešnu nauku o bibliji već vi jer je pogrešno tumačite.Rezime:
Ne postoji nešto što bi čovek napisao a što bi bilo postavljeno iznad biblije ili zamena za reč Božju, kojom bi se uvelo nešto suprotno onome što je zapisano u reči Božjoj, i time opravdavale promene koje su uvedene, pod izgovorom da crkva ima vlast od Boga da menja nauku biblije, jer joj je taj autoritet navodno dat od Boga.
Biblija je jedina kojom treba sve tumačiti.
Dan odmora i dalje psotoji, ali je ta zapovest preobražena kao is vaka druga, subota je data jer je najsvetija, a NZ svedoči da je NEdelja još svetija, osim toga Sveto PRedanje koje je starije od Svetog Pisma govori da su apostoli preobrazili subotu u nedelju i da su setada okupljali i to nas ne uči samo Sveto Pismo već i nehrišćanski spisi koji gvore da su se hrišćani u 1. veku okupljali nedeljom, ovo predanje se ne protivi Svetom Pismu, kao što je zakon o braku preobražen tako su i svi ostali.Rezime:
Ako je Bog uspostavio Subotu kao svoj sveti dan odmora, onda je to tako i ne podleže nikakvim promenama od strane crkve ili čoveka, koji bi pod izgovorom vlasti date od Boga menjao ovaj dan u neki drugi dan.
Naravno u pravu si Bog je dao taj zakon jer Ga niko nikada nije video i sve što bi predstavili ne bi ni ličilo na Boga, ali u NZ Bog je psotao čovek i On se može naslikat i predstaviti jer je postao čovek.Rezime:
to znači da Bog zabranjuje da bilo kakvim likovima ili slikama ljudi i žena prikazujemo Božanska bića , i da im se kljanjamo, jer Bog kaže "Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne vidjeste nikakoga lika u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku od čovjeka ili od žene"
Kao što ti kažeš meni da ćeš se moliti za mene i ja za tebe i kao đto Sveto Pismo govori da s emolimo jedni za druge isto tako se sveci mole za nas.Rezime:
Biblija kaže da je JEDAN posrednik pred Bogom Isus Hristos, tada ljudi ne mogu biti posrednici niti je čovekovo posredništvo potrebno jer ga Bog ne može prihvatiti, jer je to Isusova uloga na nebu, da bude posrednik između Boga i ljudi, i prvosveštenik u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama.
Naravno da se čovek Bogu ispoveda, ali u Svetom Pismu piše da se ispovedamo jedni drugima, samo Bog oprašta grehe i to nije svrha sveštenika, svrha sveštenika je da pomogne čoveku da se oslobodi od tog određenog greha i da mu da savet.Rezime:
Bog je spasitelj i čovek je sagrešio njemu a ne čoveku kome se po učenju crkve ispoveda, i ispovedanje greha njemu kao Bogu i spasitelju - dovodi do toga da on deluje na srce i um i da čoveku da iskreno pokajanje.
Nije potrebno ni da se slikamo ni da živimo u kućama, ništa od tog nije potrebno za spasenje, svrha korišćenja vode jeste bogoslužbena jer se osvećuje jer se koristi u bogosluženju kao i ostali sasudi kao i u SZ.Rezime:
Ako je Isus rekao da je obred ritualnog pranja i upotrebe vode u religijske svrhe samo ljudski običaj, i da je ne potreban, onda je to tako.
Niti se to činilo do 5. veka i kasnije, uslovi mogu da se ispune i posle krštenja!Rezime:
Biblija postavlja izričite uslove da bi neko bio kršten, a deca te uslove ne mogu ispuniti, niti je Jovan krstitelj krstio i jedno dete, niti su to apostoli činili.
I tako je idanas u PC, ne vidim problem.Rezime:
Biblija kaže da sveštenici mogu da se žene, i da ne uvode neženstvo sveštenika.
SZ jasno uči obredima i praksi, a NZ dodaje nešto novo, i jedno i drugo je potrebno i jedno i drugo čini Pravoslavna crkva samo što vi ne poštujete SZ obredni zakon u novoj formi jer je nemate zato što niste crkva, a biblija jasno uši da treba to da radimo.Rezime:
Biblija upućuje na propovedanje jevanđelja i učenje ljudi jevanđeoskim istinama i ništa drugo osim toga, nikakvu obredno ritualnu praksu.
Zakon o čistim i nečistim životinjama je zamenio još strožiji zakon posta, a post nejedanja i ne pijenja ničega praktikuju samo monasi.Post je privatna stvar kao i molitva i svako može da posti kako hoće, ali POST bi po apostolskom predanju trebao da se drži u zajednici, a ne posebno ko kako i kad hoće, zato je crkva po predanju apostola donela nadahnućem Svetog Duha novija pravila posta, ali nije ukinula stara.Ova nova praksa je nastala tek posle slobode hrišćanstva, ali je vreme psota psotojalo još od 1. veka i Didahi nam govori o tome.Rezime:
Biblija kaže "NIŠTA NE JESTI i U VREME KOJE ČOVEK SAM ODABERE"
Onda čovek ne može određivati sam kako će postiti, jesti nemasno ili masno, jer to nije post, već potpuno uzdržavanje od jela.
Naša crkva ima naše tumačenje, a vaša ima vaše sad bez tih tumačenja treba dokazati koja je crkva prava, a vi to ne možete bez svojih tumačenja jer niste crkva.