Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno, uslovno Sin Bozji, kao vrsta antropomorfizma, da oznaci odnos izmedju Boga Oca, i Isusa kao coveka
Zato je "Sin Božiji" pokoren Ocu, tj.Bogu i poslušan te zavisan od Boga.
Riješimo jednadžbu:
A) Ako "sve moje tvoje je", iz 'jednadžbe' (1), znači da je Sin podređen Ocu, onda "sve tvoje moje je" iz 'jednadžbe' (2) mora značiti da je Otac podređen Sinu.
Matematičkim riječnikom rečeno, ovo riješenje nije moguće, jer ne mogu dvije suprotnosti biti jednake , te ga kao riješenje odbacujemo.
B) Ako "sve moje tvoje je", iz 'jednadžbe' (1), znači da su Sin i Otac jednaki, onda "sve tvoje moje je" iz 'jednadžbe' (2) također znači da su Otac i Sin jednaki.
Matematičkim riječnikom rečeno, ovo jest "realno riješenje" 'jednadžbe' i ovo jest jedno jedino riješenje 'jednadžbe'.
Zaključimo: Ne postoji nadređenost i podređenost u odnosu Oca i Sina. I Otac i Sin jesu pravi i potpuni Bog, i jednako tako i Bog Duh Sveti.
Sinu je sve Otac dao zato je Njegovo. Nisi ti ništa razumeo kako treba. Sam Sin to kaže.
Evo ti još jednom što Sin kaže:
1. Isus kaže Ocu: I sve moje tvoje je. Razmišljajte - tko je ovdje kome podređen a tko nadređen, ili su jednaki?
2. Isus kaže Ocu: I sve tvoje moje je. Razmišljajte - tko je ovdje kome podređen a tko nadređen, ili su jednaki?
-----------------------------------------------------
Riješimo jednadžbu:
A) Ako "sve moje tvoje je", iz 'jednadžbe' (1), znači da je Sin podređen Ocu, onda "sve tvoje moje je" iz 'jednadžbe' (2) mora značiti da je Otac podređen Sinu.
Matematičkim riječnikom rečeno, ovo riješenje nije moguće, jer ne mogu dvije suprotnosti biti jednake , te ga kao riješenje odbacujemo.
B) Ako "sve moje tvoje je", iz 'jednadžbe' (1), znači da su Sin i Otac jednaki, onda "sve tvoje moje je" iz 'jednadžbe' (2) također znači da su Otac i Sin jednaki.
Matematičkim riječnikom rečeno, ovo jest "realno riješenje" 'jednadžbe' i ovo jest jedno jedino riješenje 'jednadžbe'.
Probajte svatko za sebe riješiti gornji sustav jednadžbi. Ako vam što zapne, samo pitajte. I ti Jovane, pitaj.
Evo ti još jednom što Sin kaže:
1. Isus kaže Ocu: I sve moje tvoje je. Razmišljajte - tko je ovdje kome podređen a tko nadređen, ili su jednaki?
2. Isus kaže Ocu: I sve tvoje moje je. Razmišljajte - tko je ovdje kome podređen a tko nadređen, ili su jednaki?
-----------------------------------------------------
Riješimo jednadžbu:
Probajte svatko za sebe riješiti gornji sustav jednadžbi. Ako vam što zapne, samo pitajte. I ti Jovane, pitaj.
Sve što je Njegovo je dobio od Oca....Sam On to kaže.
Pa ipak, Evanđelje iznosi da je Isus rekao da je sve njegovo Očevo i da je sve Očevo njegovo.
Zašto se bojiš odgovoriti na dva gornja pitanja? Zašto su ti tako gadljivi spisi svetog apostola Ivana?
Da. Zašto se, osim što im je gadljivo Ivanovo evanđelje, i toliko boje tog evanđelja?