Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U bibliji postoji učenje koje je Bog dao o stvarima vezanim za stvaranje sveta, početak zla na zemlji, plan spasenja iz greha, i budućnosti planete zemlje.
Ako se naša gledišta suprote ovim učenjima koja je Bog dao čoveku, a posebno ako mi stvaramo svoj lični koncept spasenja, da ne govorim o drugim stvarima, onda naše gledište nije ispravno.

Jer ko zna istinu o svim stvarima ako ne Bog.

Mi možemo koristeći se razumom i gledajući svet oko sebe, i sebe same da otkrivamo samo ono što je u skladu sa pismom, jer sve u ljudskoj zemaljskoj realnosti nije u sukobu sa onim što je Bog otkrio.

Mi možemo samo misliti da jeste, jer stvaramo svoju ličnu predstavu te realnosti, i u tom slučaju obmanjuemo sami sebe.

Dakle, biblija je putokaz, a mi to što piše u bibliji otkrivamo u realnosti.

Tako mi možemo staviti bibliju u stranu i diskutovati na osnovu razuma, ali moramo se zadržati na onome što piše u bibliji, jer u suprotnom naš razum nas može obmanuti, jer i biblija kaže "UZDAJ SE U GOSPODA SVIM SRCEM SVOJIM, A NA SVOJ RAZUM NE OSLANJAJ SE"
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
BIBLIJA I DOKAZI

Čitam ove vaše rasprave i doktrinarne i svađalačke, i ne bih da se miješam u te rasprave, ali ....

Neki ovdje, ovaj problem pokušavaju riješiti tkz. kontekstom – ako nešto ne piše u Bibliji, onda se pozivaju na biblijski kontekst koji sveobuhvatno tretira odnos Boga i čovjeka. Ali, ništa lakše nego kontekstom manipulisati! Tu dolazi do izražaja ono što se u psihologiji naziva racionalizacija – kontekst se prilagođava trenutnoj potrebi dokazivanja svoje tvrdnje.

Jurivaka, pa ti uopće ne pratiš što se sve ovdje događa. Ovome o čemu ti govoriš posvećena je i posebna tema - "Pendrečenje Biblije". To je metoda (tehnika) koju "SS-pismolatri" koriste kako bi im Biblija svjedočila (potvrdila) ono što im treba. Evo jedan vrlo zoran primjer ovoga o čemu i ti govoriš - pendrečenja Biblije.

Samo Bogu se slava daje, a u Novom zavjetu se slava daje Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom potpuno jednako.

Trojstvo Boga Oca, Sina i Duha Svetoga nasuprot tome stoji lažno satansko trojstvo aždaja, zveri i lažni prorok

Evo, pozivajući se na Novi zavjet tripi "Biblija svjedoči": "Slava pripada i Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom - potpuno jednako".

A pogledajmo sada što ta ista Biblija svjedoči kad joj se "pendrekom zaprijeti malo s druge strane":

Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

Zato sto nepostoji Biblijsko Trojstvo nego samo Paganstvo Trojstvo. Trojstvo nema veze sa Biblijom.

onda čitaj ponovo i Stvaranje od EGW pa trećoj osobi koja je htjela da se obožava je upravo Lucifer.

Pa ja slavim Boga Oca i Isusa i to je dokaz da imam Duh Božji, a ne da se slavi 3. posebna osoba. Nigdje se ne slavi 3. osoba.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Jeste vidjeli!? Biblija svjedoči što god ti treba. Naravno, uz pendrek.
Najprije - Trojstvo je biblijsko, Duh sveti je Bog kao i Otac i Sin, a onda - Trojstvo nema veze sa Biblijom, Trojstvo je pogansko.
Najprije, Slava pripada i Ocu i Sinu Isusu i Duhu Svetom - potpuno jednako", a onda - obožavanje Svetog Duha je obožavanje Lucifera.

P.S. Svašta.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka, pa ti uopće ne pratiš što se sve ovdje događa. Ovome o čemu ti govoriš posvećena je i posebna tema - "Pendrečenje Biblije". To je metoda (tehnika) koju "SS-pismolatri" koriste kako bi im Biblija svjedočila (potvrdila) ono što im treba. Evo jedan vrlo zoran primjer ovoga o čemu i ti govoriš - pendrečenja Biblije.

Pratim, pratim..., zato sam tako i napisao.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Neke stvari i ne moraju BIblijom, kao npr. da li postoje vanzemaljci, naravno da je Bog još planeta stvarao, nije jednom stvarao i sada je dosta.

E oni baš za to traže dokaz, a za ono gdje treba kao doktrinarna učenja onda ne treba dokaz iz Biblije.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ove riječi je neko"podvalio" Bogu! Bog jednostavno tako nešto nije mgao reći. Zašto bi čovjeku davao razum, a onda mu sugerisao da ga ne koristi? Suviše providno!

Nije Bogu niko podvalio, nego oni koji sebi dadoše epitet tumača Božije objave biraju retke iz Biblije kako im odgovora da dokažu svoje tvrdnje. U engleskom se jeziku to zove "cherry picking", a sledbenici denominacija koje autoritet navodno traže u bibliji su daleko poznati po tome, posebno sledbenici opskurnih "denominacija".

Inače, tražili bi i tebi dokaze iz Biblije, nego si ipak na višem mestu, moderator i admin, pa ti ne traže. Ostali opovrgavaju njihove "mudrosti" pa onda naravno da traže, jer biblija je navodno knjiga svih mudrosti, naravno po njihovom tumačenju. Uostalom, mlada zemlja, Enoh na Saturnu (subota se na engleskom zove Saturday- dan Saturna) ne poznavanje razlike između varenja i vrenja, mešanje (amalgmacija) ljudi i životinja, čiiji su produkt navodno subsaharski crnci (Etiopljani nisu, zbog Solomona i Hama)... su cherry pickingom i izvučeni iz Biblije.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne samo da ste to htjeli, nego ste htjeli da Boga podmitite sa kupovinom oproštajnica.

Naravno to izbjegavate.

Aha, kao i vi subotarenjem, ićem i pićem i pendrečenjem biblije što skupljate žrtve za desetak. Hrišćani koji ne veruju u Trojstvo. Copy cat judaisti, koji se boje da se obrežu, valjda se plaše da će da ih boli.... :oopss:
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Aha, kao i vi subotarenjem, ićem i pićem i pendrečenjem biblije što skupljate žrtve za desetak.

Vidiš da nisi u stanju da osporiš moje arg. Jesu pisci Biblije koji spominju subotu i desetak bili adventisti.

Hrišćani koji ne veruju u Trojstvo.

Tebi je džabe i Trojstvo i Dvojstvo i Jednojstvo? Kada imate pogrešnu predstavu o Božjem karakteru.

Copy cat judaisti, koji se boje da se obrežu, valjda se plaše da će da ih boli....

Je li ti sada lakše?
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nije Bogu niko podvalio, nego oni koji sebi dadoše epitet tumača Božije objave biraju retke iz Biblije kako im odgovora da dokažu svoje tvrdnje.
Bili oni "tumači" Biblije ili ne znam šta, ako u Božija usta stavljaju riječi koje Bog nije izgovorio, onda je podvala Bogu! Naravno, Laodikejin citat koji sam komentarisao meni tako zvuči, jer, kao i svi vi, i ja imam svoje mišljenje o Bogu (makar on bio i imaginaran) i jednostavno ne vjerujem da bi Bog tako nešto tražio od ljudi.
 
Natrag
Top