- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
I opet vrijeđanje. Ja se čak ponosim sa tim da sam Marka nagovarao.
Jedno od imena onoga koga je vaša "baterijska lampa" često pominjala u svojim "radovima" je i ponosni., on čak po vašem sabratu u sabatrenju ima i svoj generalštab.
Mada ja ne bih tako daleko išao i davao vam epitet Sina Pogibli, nee, vama više priliči ona narodna, "Čega se pametan stidi, budala se time ponosi." Pa ako vama toliko ponsnom na "inteligenciju" odgovara da budete budala, ko smo mi da vas u tome sprečavamo.
Ovo je očigledan primer koji pokazuje - da su same tradicionalne crkve krive što ljudi odlaze, i to čak u ateizam, jer u crkvi ne pronalaze utehu i smisao koji bi zadovoljio njihove duboke potrebe za Bogom.
Da, da, kada bi smo žmureli na jedno oko i bili slepi na činjenice. Ne teraju ljude iz Crkve sveštenici, nego samovolja i vuci u jagnjećoj koži nude utehu u lažnom evanđelju, sardonskim osmesima i lupanju po ramenu.
Ko hoće, Boga će naći u Njegovoj Crkvi, ko ga traži po svom egu, neće ga naći ni da Bog pred njim stoji. Ko Boga traž itako što Bogu prigovara za sve nesreće, bolesti, patnje, a ne vidi u tome ljudskih ruku delo, Boga naći neće. Ko Boga traži u pisanijama koje sebi i svom umu prilagođava, takođe ga naći neće. Misliće da ga je našao, ali varaće se, kao što se vara u svemu.