Daj link gde sam ja to izjavio?
Dobro jutro brate Mire,
Posto si trazio da ti dam link gde si izjavio: "Adventisti jesu poznati po budalaštinama"
Pokusao sam da ga pronadjem, ali u mnostvu stranica na forumu nisam uspeo. Secam se da si ti to rekao na Darthov komentar, pa ako hoces traziga tako.
Ja sam otvorio dva ekrana i gde sam neso nasao samo sam prebacio na moj komenta, a ni ja sada ne znam sa koje teme sam sta uizeo.
Medjutim, za tebe bi bilo mnogo bolje da me nisi terao da ti trazim link, jer trazesi taj link evo sta sam pronasao:
Miretove izjave
Sta hoces sad da kazem, da to nije satanizam i masonizam? A onda vi uzmete svevidece oko iz nase crkve i kazete da smo satanisti ili pentagram koji je Hriscansko- judaisticki simbol ili piramidu koja predstavlja Trojstvo i tvrdite da smo zato pagani? Pa vi pojma nemate o heraldici i simbologiji i zato ovo i pricate, naucili su vas da gledate na "slicnosti", da stvarate fikcije tipa Den Braun. Pa lupetate zestoko i blatite crkvu jer su vas tako ucili!
Dakle nazivali su EGW 'kopijom Hrista'. Mire, ovoga puta za svaku tvoju izjavu prilazem gde se nalazi
Sola scriptura st. 233
Vi propovedate LAZNO EVANDJELJE, VI GRMITE O OSUDI! VI NISTE NISTA DRUGO DO SATANSKI SINOVI!
Vi milosti uopste nemate nego odisete samo mrznjom i osudom! Takva vam je citava teologija, vi propovedate izvrnuto evandjelje...
Sola scriptura str. 219
Mire, primetio sam da ti, Slape i Darth, veoma lako izjavite da je nicije delo od sotone. U nekim slucajevima to moze i da jeste, ali svakako ne u svim.
Moj bratski savt bi vam bio, da se cuvate od takvih izjava, jer ako Bozije delo pripisete sotoni, ili sotonsklo Biogu to je hula na Svetoga Duha, a znate da je to neoprostivi greh. Secate se kada sy fariseji nazvali Hrista Kenozm djavloski koji u nejogovo ime cini cud, tada je Isus dao izjavu o huli na Duha Svetoga.
Zato za vas bi bilo korisno da budete pazljivi, jer sta je onda ako Bozije delo pripisete sotoni?
Mire nastavlja:
Roze Morno je bio u trece razrednoj satanistickoj sekti i zavrsio u adventistima po planu samog satane.
Adventisti i Elen Vajt str 108.
Mire, Zato si izostavio najvaznije, da je ROSE MONRO BIO KONZERVSATINI KATOLIK? Derugo, zar ti zbilja mislis da sotona vadi svoje pristalice iz satanizma i vodi ih u bilo kakvu crkvu ili bi radije bilo suprotno da dobro cuva svioje u svom stadu, a da iz cekve vodi ih tamo? Trece, kako ti znas da je njega sotona odveo u Adventiste?
Dali si citao njegovu biografiju gde se kaze da on jeste bio u tom drustvu, ali je od Adventiste trazio da snjim proucava Bibliju. Zar to nije dokaz da ga je Sveti Duh pokrenuo da trazi istinu? A ti kazes da je to ucinio sotona. Mire brate to je rdjav put ne po Adventiste, nego po tebe. Cuvaj se!
Mire, ja O Roze Morno do sada nikad nista nisam cou ni citao.
Evo sta na jednom sajtu oni koji ga poznaju govore o njemu:
Rože Morno (Roger J. Morneau 1925-1998) je potekao iz konzervativne katolicke kanadske porodice francuskog porijekla, i zbog niza dogadaja u ranoj mladosti koji su uzdrmali njegovu vjeru u crkvu pošao je putem ateizma sve dok se 1945. godine nije našao u elitnom satanistickom društvu u Montrealu. Natprirodna iskustva kroz koja je prošao, izbavljenje silom Božjom, posvecen hrišcanski život, sila posrednicke molitve i niz dramaticnih iskustava na slavu Božju, cine ga jednim od najznacajnih autora koje promovišemo na ovom sajtu.
Preme izvestajim Monro je bio sa spiritistima od 1945. godina a vec 1946. postao je adventista. To znaci da je proveo s njima manje od jedne godine.
Fascinantno iskustvo ovog covjeka koje se dogodilo nakon 2. svjetskog rata u Montrealu, otkriva svu realnost svijeta o kojem je zapravo govorila Biblija, vjekovima ranije. Pogled iza zavjese, uvid u skriveni svijet natprirodnih sila, kakav je imao Morno, predstavlja ne samo otrežnjujuce svjedocanstvo koje raskrinkava i baca u prašinu opšteprihvacenu društvenu paradigmu, zvanicnu nauku i popularna vjerovanja, vec takode potvrduje tacnost i svecanu važnost Božje Rijeci od slova do slova. Silom te Rijeci i Duha Božjeg, Morno je izbavljen na cudesan nacin, da bi svojim životnim iskustvom mogao svjedociti kako o svom izbavljenju od sila tame, tako i o divnoj Božjoj zaštiti, sili posrednicke molitve i spasenju u Isusu Hristu.
Rože Morno je napisao ukupno 5 knjiga: “Moj put u svijet natprirodnih sila”, “Nevjerovatni odgovori na molitvu” , “Molitva zašto”, “Cuvajte se andela” i “Kad su vam potrebni nevjerovatni odgovori na molitvu”. Institut za izucavanje religije je priredio kompilaciju svih ovih knjiga u jednu pod nazivom “Skriveni svijet natprirodnih sila”, ukljucujuci i dodatak sa jednog simpozijuma gdje je Morno govorio na temu “Sotonino savjetovanje iz 1700-ih”, koju možete preuzeti na donjem linku:
Rože Morno: SKRIVENI SVIJET NATPRIRODNIH SILA (sabrana djela, pdf)