Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato Marko nemoj da testiraš moje strpljenje svojim besmislenim komentarima.

Da vam ovdje ne bi napravio igranku. Ako sam njih žestoko udario, šta bi tek bilo sa vama.

I da ne bih iznosio mnoge detalje koje znam.

Zato ti dajem posljednje upozorenje, inače ću da iznosim dosta toga što vam neće biti drago.
Marko ga je kritikovao i upozorio u PP da takvo ponasanje i javno istupanje adventistima nije dozvoljeno i da to vise nece tolerisati. I sad im on preti, zaista zalosno.

Kao sto sam rekao Marko je iskren covek, samo sto ne trubi pred sobom i ne radi nista javno.. A ovaj adventista i nije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marko ga je kritikovao i upozorio u PP da takvo ponasanje i javno istupanje adventistima nije dozvoljeno i da to vise nece tolerisati. I sad im on preti, zaista zalosno.

Kao sto sam rekao Marko je iskren covek, samo sto ne trubi pred sobom i ne radi nista javno.. A ovaj adventista i nije.

Žalosno? Ne, Mire, nije žalosno. Tako se uvek dešava kada se pretera sa "evangelizacijom" i kada imamo posla sa narcisoidima i egomanijacima. Neka se adventisti pitaju zašto je njihova "remnant" privlačna takvim pacijentima. Neka se zapitaju malo, a ne da im povlađuju, pa onda kada đavo odnese šalu počnu da se hvataju za glavu.

Inače, ovo samo potvrđuje neispravnost Sola Scriptura. Naime, on će njih, zajednicu kojoj navodno pripada, napadati "biblijom", kao što to radi i sa drugima. Tako su i nastajale miriajde sekti. Žalosno ali istinito.

Ps. on u svojoj narcisoidnosti misli da je nas žestoko udario, jadnik i ne zna da je samo izazvao, ništa drugo, a da igranku koju sprema i kojom preti svojoj sabraći po sabatu, tek može da dobije. U toj meri da neće znati šta ga je snašlo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naime, on će njih, zajednicu kojoj navodno pripada, napadati "biblijom", kao što to radi i sa drugima. Tako su i nastajale miriajde sekti. Žalosno ali istinito.
Nazalost tako je, ali da ne ulazimo u to sta Sola Scriptura omogucuje svojim vernicima.. Ovaj izmedju ostalog preti svojoj braci da ce ih razotkriti "detaljima koje zna o njima", evo vidi:

Da vam ovdje ne bi napravio igranku. Ako sam njih žestoko udario, šta bi tek bilo sa vama. I da ne bih iznosio mnoge detalje koje znam.

To dokazuje, da on uopste i nije posten. On zna sta adventisti cine privatno, i da vecinu onoga sto nama prigovara cine i oni sami. I sad im preti kako ce ih "razotkriti", ne shvatajuci da je time i sam sebe osudio kao lazova!

Ja sam lepo rekao Marku i Laodikeji da mu ne veruju, pa me nisu slusali. Jer ovaj ce se ocas posla okrenuti i protiv njih kad ga "pričepe".

Osim toga svesni su i oni da ih je osramotio i da ih je doveo u bezizlaznu situaciju jer je 99% onog sto je pisao protiv nas u stvari primenjljivo i na njih same, a oni ga podrzali ne shvatajuci sta rade...

Veruj mi brate, da mi nismo tu, on bi bio najglasniji protivnik adventista, on nije ni adventista ni pravoslavac, on boluje od prepiranja. Sam si rekao "ego" mu je toliko veliki da ce se terati s bilo kim do sudnjega dana.. On samo trazi zrtvu da je napada, a ne vidi koliko je sam jadan.

Zato ne vredi ja njega da pozivam na normalan dijalog, to od njega ne mogu dobiti ni njegovi adventisti a kamo li ja..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nazalost tako je, ali da ne ulazimo u to sta Sola Scriptura omogucuje svojim vernicima.. Ovaj izmedju ostalog preti svojoj braci da ce ih razotkriti "detaljima koje zna o njima", evo vidi:

To dokazuje, da on uopste i nije posten. On zna sta adventisti cine privatno, i da vecinu onoga sto nama prigovara cine i oni sami. I sad im preti kako ce ih "razotkriti", ne shvatajuci da je time i sam sebe osudio kao lazova!

Ja sam lepo rekao Marku i Laodikeji da mu ne veruju, pa me nisu slusali. Jer ovaj ce se ocas posla okrenuti i protiv njih kad ga "pričepe".

Veruj mi brate, da mi nismo tu, on bi bio najglasniji protivnik adventista, on nije ni adventista ni pravoslavac, on boluje od prepiranja. Sam si rekao "ego" mu je toliko veliki da ce se terati s bilo kim do sudnjega dana.. On samo trazi zrtvu da je napada, a ne vidi koliko je sam jadan.

Zato ne vredi sto ja njega pozivam na normalan dijalog, to od njega ne mogu dobiti ni njegovi adventisti a kamo li ja..

Normalan dijalog sa njime možeš voditi jedino ako uzmeš najveću i najtvrđu bibliju i mlatneš ga svom snagom po glavi. Naravno zezam se, ali takvima kao što je on, drugačiji argumenti, ako se to argumentom može nazvati i ne pomažu, Mada, bojim se da je i to neuspešno, sotona je u njemu. A tu pomaže samo Bog.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Normalan dijalog sa njime možeš voditi jedino ako uzmeš najveću i najtvrđu bibliju i mlatneš ga svom snagom po glavi. Naravno zezam se, ali takvima kao što je on, drugačiji argumenti, ako se to argumentom može nazvati i ne pomažu, Mad, bojim se da je i to neuspešno, sotona je u njemu. A tu pomaže samo Bog.
I jedno i drugo je. satana ga je obuzeo a ima tu i prirodne samovolje inata oholosti i fanatizma.. Sve ovo udruzeno daje coveka kakvog vidimo.

Haha, on ce sad da napada adventiste kad su ga "pricepili" i izazvali kritikom :)

Kako je to samo providno i kako to odaje egoizam i samoljublje! Tripo je isti Miroljub Petrovic, i on je to radio kad su odbacilli njegove ideje, zato je i dobio sut kartu. A sad i ovom preti isto, a krivo mu je sto ga ne priznaju za svog "vodju" pa ce da im se "osveti"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako je to samo providno i kako to odaje egoizam i samoljublje! Tripo je isti Miroljub Petrovic, i on je to radio kad su odbacilli njegove ideje, zato je i dobio sut kartu. A sad i ovom preti isto, a krivo mu je sto ga ne priznaju za svog "vodju" pa ce da im se "osveti"!

Miloš Bogdanović je još jedan od takvih, Navodno je izbačen jer je sve maloletne EGWistkinje spopadao, sve dok se nije oženio. U stvari razlog izbacivanja, ako je do njega ikada i došlo, bio je njegovo nametanje kao glavnog tumača "vere".

Ne, Mire, neće oni njega izbaciti, paranoiše i preteruje. Da bi ga izbacili mora da prestane da sledi doktrinmu, tj da odbija, ili da je uhvaćen u odbijhanju učenja EGW. Da li ti je sada jasno. Upozoren je da svojim ponašanjem krši pacifizam i prikazuje adventiste u lošem svetlu.
Upozoriti nekoga ko je zaljubljen u sebe i kome su do tada hranili ego je ravno izazivanju bika crvenom maramom, ili čačkanja mečke.
Jednom rečju, biće veselo, tj biće svađa u takvom obimu da će se sve pušiti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da bi ga izbacili mora da prestane da sledi doktrinmu, tj da odbija, ili da je uhvaćen u odbijhanju učenja EGW.

Sve je to ucenje EGW, i ucenje o Trojstvu je njeno, kojem se ovaj suprotstavlja!

I jeste, to je izazivanje bika crvenom maramom bas tako.. Jer samozaljubljen covek nikada nece postovati autoritet crkve kojoj pripada, i oni se grdno varaju ako misle da ga mogu zauzdati.

On je napustio PC jer se nije mogao nametnuti, a ovde ima dovoljno onih koji ce ga slediti i tapsati po ramenu govoreci: "bravo Tripo, razvalio si ih!". Cim izostane pohvala i cim neko kritikuje njegov rad on se onda okrece protiv njega kao gladni vuk spreman da prozdere jagnje!

Zato ovde i nas napada. Ne zato sto je on duboko uveren u to (ne veruje on ni u doktrinu svoje crkve) vec zato sto je to pitanje njegove "samozaljubljenosti" i "časti"!

Nazalost, isti slucaj imamo i kod Laodikeje (bio on toga svestan ili ne), on trazi ucenike da ga slede i zovu "Bozjim vesnikom (prorokom)". I on je kao i Tripo nakon sto nisu prihvatili njegovo nametanje za vodju, napustio crkvu i sada glumi reformatora..

Sto nas na kraju vodi do zakljucka:

"traze najbolja mesta po sinagogama i da ih ljudi zovu Rabi.."

Sve ovo je zato, jer im Sola Scriptura to dozvoljava. Tj. "oni misle da im dozvoljava" a ne dozvoljava!

Da pojasnim:

Adventisticka crkva uopste ne dozvoljava pojedincima "samostalno tumacenje Pisma", a ovi to ne znaju! :)

Ona dozvoljava fleksibilnost u tumacenju i vise manje kretanje u okvirima dogme, ali ne i poricanje autoriteta crkve koja "JEDINA IMA PRAVO DA DONOSI DOGMU I POSTAVLJA PRAVILA - TUMACECI PISMO!" A SVAKO SKRETANJE OD PROPISANE DOGME JE JERES! Naravno crkva koja donosi pravila i tumaci je Adventisticka, a ova dvojica to ne razumeju i nece nikada ni razumeti, jer im samoljublje to ne dozvoljava.

Na zalost, oni su ih stvorili, oni treba i da se pozabave sa njima, a ne mi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sve je to ucenje EGW, i ucenje o Trojstvu je njeno, kojem se ovaj suprotstavlja!

Ne Mire, nije. Njeno je učenje nakaradna vizija Trojstva, postavljao sam linkove o tome. On ne odbija njeno učenje. I neće biti izbačen iz "crkve" Sve što radi ,radi samo zato što je njegov narcisoidni ego povređen. Ništa drugo.

Ujedno, sukob koji navodno postoji između njih, nije me iznenadio. Pod jedan jer je kod njih takvo stanje poodavno, posebno oko guranja da se uđe u lukrativne više krugove "elite" korporacije. Drugo, jer i to može biti varka, tj igra good cop, bad cop, dase vlasi, u ovom slučaju vernici Crkve ne dosete.

Jovan je drugačiji, možda mu se ne gura u "elitu" nije egomanijak, pa se zato drugačije ponaša. No to ne znači da je samo on "pravi adventista" a da ovi nisu. Ne, oni jesu adventisti, svi od reda.

Adventisticka crkva uopste ne dozvoljava pojedincima "samostalno tumacenje Pisma", a ovi to ne znaju! :)

Ona dozvoljava fleksibilnost u tumacenju i vise manje kretanje u okvirima dogme, ali ne i poricanje autoriteta crkve koja "JEDINA IMA PRAVO DA DONOSI DOGMU I POSTAVLJA PRAVILA - TUMACECI PISMO!" A SVAKO SKRETANJE OD PROPISANE DOGME JE JERES! Naravno crkva koja donosi pravila i tumaci je Adventisticka, a ova dvojica to ne razumeju i nece nikada ni razumeti, jer im samoljublje to ne dozvoljava.

Na zalost, oni su ih stvorili, oni treba i da se pozabave sa njima, a ne mi.

Nazivaj je svakim drugim imenom, ali joj crkvenost ne daj, jer ga i nema. Ne znaju? Ne Mire, znaju, i rade baš to, idu po doktrini "crkve", Ja možda nikada, hvala Bogu za to, nisam bio deo te korporacije, ali sve što činjenice govore je da oni baš to i rade, samo su malo previše "užareni" u nametanju svoje hereze.

Naravno da su ih oni stvorili, tačnije stvorila ih je "nezabludna" i njena doktrina, tako da moraju adventisti i da se pozabave njima dovjicom, ne mi. Ali, ne verujem da će se ikada i pozabaviti, možda samo po koji ukor zbog preterivanja. Pa čak ni to u zavisnosti kom glavonji u korporaciji su se uvukli.

Natrag