- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Evo ga i od Adriana teška riječ, od ovih drugih bi se nadao da će to reći, ali ne i od njega. ...
Zašto bi sektašima bilo dopušteno nasrtati na Kristovu crkvu i kršćane najtežim riječima, a skandalozno je da neki od napadnutih kršćana odgovori "teškom riječju"? Zaboravite, sektaši, nitko vam taj ekskluvizitet nije darovao, i nitko nije dužan trpiti vaše eskapade i nasrtaje. Kako će vam tko odgovoriti, zaista je izbor i pravo svakog pojedinca koji ovdje diskutira. Tako ću i ja svaki put odlučiti kako ću nekome od vas odgovoriti. Točno, odgovorim vam, nerijetko, i "teškim riječima", ali nikada zbog toga što vas mrzim ili što bih htio da vas se banira (ukloni) s foruma. Za razliku od mene, ti si ovdje najotvorenije tražio moje uklanjanje s foruma - baniranje. Zašto? Samo je jedno objašnjenje, mrziš me. A mrziš me zato što sam katolik. I još strašnije, mrziš me zato što iznosim istinu. Ovdje se radi o vrlo specifičnoj mržnji kojoj je u temelju na početku spomenuta mržnja prema Crkvi, a kako je Crkvi Krist glava, riječ je o svojevrsnoj Kristofobiji.
Netko će reći da sam pretjerao, da nisam upotrijebio teške nego preteške riječi, a kako zaista stvari stoje? Stvari stoje vrlo jednostavno, kao jednadžba s jednom nepoznatom. Na primjer, Kainos je bivši katolik, a sada se deklarira "antitrinitarnim adventistom sedmog dana" (ne zna se dokle će tako), a mene kao katolika (baš zato što sam katolik) banirao je na svom vlastitom forumu, a ovdje je prije par godina također tražio da me se banira (ja ga ne osuđujem). Razmislimo. Da je Kainos napustio Katoličku crkvu iz ljubavi prema Bogu i Istini, bi li imao takav odnos prema meni? Zar bi se netko, tko je pronašao "Boga i Istinu", tako odnosio prema "zabludjelima" pa onda i prema meni? Ako bi me želio "prosvijetliti" pa tako i spasiti, zar bi me tjerao s foruma. Neka svatko misli što hoće, a ja ću samo još jednom ponoviti činjenicu - Kainos je mene jednom banirao, a ovdje još jedan put to pokušao.
Zašto se Kainos, i većina svih sektaša, ovako ponašaju, zašto mrze? Mrze zato što ih iz njihovih matičnih Crkava nije "oslobodila ljubav prema Bogu i Istini", nego ih je "otjerala mržnja prema Kristovoj crklvi". Kainos nije među Adventistima sedmog dana zato što je tamo pronašao Istinu, jer da je tako nakon odbacivanja Trojstva pobjegao bi i od njih, nego je među njima jer je tamo pronašao mržnju prema Katoličkoj crkvi i papi. Nažalost, ovo ne vrijedi samo za Kainosa, vrijedi, kao što već rekoh, za većinu sektaša. Ovome ste naprosto svjedoci svi ovdje. Uostalom, ako se adventist sedmog dana ne ponaša ovako, onda je naprosto neznalica ili licemjer. Jer njihova misija (naviještanje troanđeoske vijesti) je propovijedanje čitavom svijetu kako je Kristova crkva otpala i postala Babilonska Bludnica.