Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
poptuno se slazem sa Alexom, ali teska vremena diktiraju kupovinu sto jeftinije robe, a nas narod ima onu "ako ne platis na mostu, platices na cupriji", tako da mozda se prodje jefitnije, ali posle se gubi na kvalitetu, ta stolarija ce brze da propadne i morace da se zameni, energetska efikasnost je manja tako da "sirotinja palca duplo"
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
kreditiranje za zamenu i nabavku stolarije:

Stolarija na kredit HALK BANKA
U saradnji sa Halk bankom u mogućnosti smo da vam ponudimo povoljne kredite namenjene uštedi energije, sa povoljnom kamatnom stopom od 4,00%. Za obračun možete koristiti kalkualtor, a u prilogu imate i neophodna dokumenta. Ukoliko imate daljih pitanja možete se obratiti kontakt osobi u Halk banci:

Marina Fet
Poslovi sa stanovništvom

Filijala Beograd
Cara Dušana 78-80
11000 Beograd
telefon:+381 11 30 32 400
fax: +381 11 30 32 406
www.cacanskabanka.co.rs



ProCredit banka
Stolarija na kredit PROCREDIT BANKA
U saradnji sa Procredit bankom u mogućnosti smo da vam ponudimo povoljne kredite namenjene uštedi energije.

Krediti su indeksirani u dinarima.

Ukoliko imate daljih pitanja možete se obratiti kontakt osobi u PROCREDIT banci:

Vladimir Nikolić
A: Head Office, Belgrade, Serbia

Milutina Milankovica 17

T: +381(0) 11 207 7622; V: 7622

M: +381(0) 63 10 11 961

E: v.nikolic@procreditbank.rs
dealer.business@procreditbank.rs

W: www.procreditbank.rs




Spisak dokumentacije, kalkulatori i zahtevi za kredit i primerci administratvinih izjava na web strani:
http://www.mrpvcsistem.rs/kreditiranje-stolarije.php
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Odrzavanje stolarije

PVC stolarija poseduje mnoge prednosti u odnosu na druge vrste vrata i prozora. Karakteriše je odličan odnos kvalitet - cena i lako održavanje.

Farbanje PVC stolarije

U odnosu na drvenu stolariju, PVC ima prednost što što ne mora da se lakira i farba. PVC stolarija se fabrički izrađuje u svim mogućim oblicima, bojama i nijansama tako da kupci mogu da biraju onu koja im najviše odgovara. Ukoliko odgovarajuće nema u ponudi može se naručiti direktno u fabrici. Proces farbanja je takav da se lako može izraditi neka mala i specifična serija.

Napomena: Važno je napomenuti da jednom kada se PVC stolarija kupi i montira, malo je teže prefarbati je ukoliko se vlasnik predomisli.
U tom slučaju preporučuje se upotreba PVC folija. Sa folijom izbor je neograničen mogu se naručiti prozori koji izgledaju kao da su drveni, od mahagonija, oraha, hrasta, da se odaberu unikatne boje itd, itd, samo nebo i dobar ukus su granica.

Standardno čišćenje PVC stolarije

Ramovi: Otvoriti prozore i četkicom ili usisivačem pokupiti prašinu i nečistoću. Mekom krpom potopljenom u sapunicu ili neki detergent obrisati ramove sa svih strana, a zatim ih obrisati suvom krpom. Ne treba koristiti krpe u boji iz razloga što snažne hemikalije (ako se upotrebljavaju) mogu tu boju skinuti sa tkanine i ona ostaje na prozoru. Najbolje je da krpe budu u beloj boji. Posebnu pažnju treba obratiti na udublenja i kanaliće u kojima se zadržava nečistoća. Ukoliko postoji masna mrlja koja ne može da se skine krpom, može se skinuti skapelom ili oštrim nožem na način da se ne ogrebe i ošteti prozor ili vrata.

Staklo: Najčešće pitanje u svetu održavanja prozora je kako brzo, lako i efikasno očistiti staklo. A staklo, svi to znamo se vrlo lako isprlja. Svi imaju neki recept, a naš je vrlo jednostavan: Staklo prebrisati prvo vlažnom krpom, a zatim papirnatim ubrusima. Koristiti ubruse koji su namenjene specijalno za brisanje stakla, pošto jeftini i slabo kvalitetni ubrusi ostavljaju tragove na njemu.

Savet naših baka: ne koristiti novine.

Sprejevi, gelovi i rastvori

Tradicionalisti izbegavaju njihovu upotrebu, ali i kod nas su prisutna razna hemijska sredstva sa 'trulog zapada' koja olakšavaju čiščenje i održavanje. Svaka vrsta prozora zahteva različito sredstvo, potrebno je dobro pročitati deklaraciju pre nego što se odlučite koju ćete hemiju upotrebiti.

STARIJI PROZORI I VRATA

Kod starije stolarije ne sme se koristiti jako abrazivna sredstva, najbolji su blaži rastvori. Starija stolarija ima silikonske linije koje snažniji rastvori vrlo lako rastvaraju, ako se koriste gelovi i kreme za čišćenje treba ih pažljivo obrisati i paziti da oni ne ostanu na prozoru.

Pokretni delovi prozora

Preporučuje se da se jednom u 6 meseci (a ništa neće škoditi ako se to uradi češće) uljanim sprejem podmažu svi pokretni delovi, kako bi vrata i prozori radili besprekorno i bez škripanja. Metalni delovi skupljaju vlagu i kondenz tako da vremenom mogu da korodiraju i da smanje svoju funkcionalnost. Posebno je to prisutno u kupatilima i kuhinjama.

Savet naših baka: Pri podmazivanju brava staviti ulje za podmazivanje na ključ i nekoliko puta staviti i izvaditi ga iz brave i nekoliko puta je otključati i zaključati. Isto i kada se podmazuju kvake, podmazati ih i nekoliko puta otvoriti i zatvoriti vrata ili prozor.

Šarke na prozorima

Šarke trpe najveća oterećenja i uticaje spoljašnje i unutrašnje sredine, one najviše „rade“, tako da zaslušuju možda i najviše pažnje u postupku održavanja. Na novijim prozorima šarke su zaštićene i nalaze se u udubljenju tako da se pri održavanju lako zapostave. Ukoliko se želi lako i glatko zatvaranje i otvaranje prozora, nemojte ih zapostaviti. Potrebno je otvoriti prozor, prebrisati šarke, otkloniti naslage nešistoće, ako ih ima, i dobro ih podmazati.

Savet naših baka: ne štediti na spreju.

Iako je vek trajanja PVC stolarije vrlo dug, ipak zub vremena ponekad može da ostavi svoje tragove, tako da ne treba zanemarivati njeno održavanje. Nije previše zahtevno, tako da jednom ili dvaput mesečno obrišite prašinu i jednom u 6 meseci očistitie i podmažite pokretne delove.
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
[URL='http://www.mrpvcsistem.rs/pvcialustolarija-blog_Brave-na-ulaznim-vratima.php#']Brave na ulaznim vratima [/url]

Ulazna vrata
Ulazna vrata ne predstavljaju samo ulaz u naš dom, nego ulaz u naš život i u živote naših ukućana. One moraju da budu:

  • kvalitetne
  • izdržljive
  • lepog izgleda
  • i možda najvažnije - da pružaju sigurnost i bezbednost.
Bezbednost doma je neprocenjiva i nezamenjiva i na tome se ne sme štedeti. Kako bi ulazna vrata mogla da pruži neophodan stepen bezbednosti potrebno je da budu proizvedeni od kvalitetnog materijala, da imaju adekvatnu ispunu krila i štoka, da imaju kvalitetan okov, a posebno treba da se vodi računa o bravama.

Sigurnost i bezbednost ulaznih vrata zavise od:
  • od vrste brava (kasa brava, brava sa kod ključem),
  • broja tačaka zaključavanja (u bočne ivice štoka, u betonski pod i nadvratnik),
  • da li je omogućeno zatvaranje vrata u više pravaca
  • materijala od koga su krilo i štok,
  • od šarki koje igraju veliku ulogu u bezbednosti,
  • od kvaliteta i vrsti kvaka.

Brave
Sigurnost vrata zavise od kvaliteta šarki, kvaka i brava, ali najvažniji elementi su svakako brave. Ima više tipova brava sa raznim stepenom kvaliteta, ali zajedničko za sve je da su izrađene od kvalitetnog nerđajućeg čeličnog lima i inoksa. Ugrađuju se u krilo vrata i spolja se vidi samo čelo brave koje mora da bude pažljivo obrađeno.

VRSTE BRAVA
Postoje razne podele sigurnostnih brava i sve one su po različitom sistemu svrstane u druge grupe.

a.Po broju tačaka zaključavanja postoje:
  • Zaključavanje u jednoj tački
  • Zaključavanje u više tačaka. Naravno, više tačka – bolja sigurnost. Još jedna njihova prednost je da krilo vrata bolje naleže na štok i onemogućava se krivljenje tokom vremena.

b.Prema tipu ključeva postoje:
  • sefovska,
  • pumpa i
  • cilindrična brava.
Najzastupljenije su brave sa cilindrom ili sefovske brave. Cilindrična brava ima protektor na vratima i veoma je važno da cilindrični uložak brave ne sme da viri sa spoljne strane kako se ne bi lako slomio. Prednosti cilindričnih brava su manje dimenzije ključa i lakša zamena ukoliko se ključ izgubi. Na sigurnost cilindra utiče broj elemenata u sistemu zaključavanja, broj rotirajućih diskova, materijal od kojeg je izrađen i njegova izdržljivost, kao i mogućnost krivotvorenja ključa.

Prednost sefovskih brava je teži sistem obijanja u odnosu na cilindrične, ali se ključ lako može kopirati, pa je neophodno zaštiti ga od kopiranja.

c.Prema sigurnosnom sistemu postoje:
  • H sistem ili italijanske brave
  • nemačke brave
H sistem se koristi za povećanje sigusnosti postojećih drvenih, PVC ili aluminijumskih vrata. Najviše se koristi za naknadnu ugradnju na vratima kojima se ne želi promeniti spoljašni izgled.

Brava ima pet pokretnih štiftova, nosače šipki, četiri uspravne i jednu vodoravnu šipku koje naležu na unutrašnjost vrata, i mogu da se zaključavaju u čak devet tačaka.

Nemačke brave imaju jednu horizontalnu poprečnu bravu, ali mogu da imaju i dve poprečne – jedna ispod i jedna iznad kvake. Omogučavaju veoma velik stepen sigurnosti.

Ostale brave
Pored klasičnih brava, na mestima gde se traži posebno veliki stepen bezbednosti ugrađuju se sigurnosne brave koje imaju veliki nivo bezbednosti. Takve su:

a.biometrijske brave koje se otvaraju otiskom prsta i gde ključ uopšte nije poteban
b.elektromagnetne brave koje se otvaraju pomoću kartica.

 
Učlanjen(a)
06.04.2013
Poruka
1
PVC stolarija REHAU, izrada po meri, prodaja i montaza Beograd, PVC prozori, PVC balkonska vrata, PVC/ALU roletne, komarnici, prihvatljive cene, pouzdani Nemacki PVC profili - REHAU, sa 5 ili 6 komora - firma SN WINDOWS - Beograd

http://www.pvcstolarija-beograd.rs
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Starenje PVC prozorskih profila

Malo je materijala koji mogu da odgovore na sve zahteve modernog stanovanja. Prozori proizvedeni od PVC profila svakako su vodeći građevinski element koji je u upotrebi. Karakteriše ih niz osbina:

  • otporni na truljenje, koroziju, ljuštenje, struganje, savijanje,
  • laki, pošto imaju malu specifičnu težinu,
  • laki za obradu - mogu da se izrađuju u raznim veličinama, formama i oblicima,
  • otporni na ekstremne meteorološke uslove (sneg, vetar, kiša, oluje), toplo vreme, hladno vreme,
  • otporni na vlagu i so (posebno važno za objekte pored mora),
  • dobro štite od buke,
  • otporni na insekte i mikroorganizme,
  • energetski su efikasni,
  • podnose visoke temperature i požare,
  • lako se održavaju,
  • jeftini su i
  • poseduju veliku trajnost i izdržljivost.
Faktori koji utiču na trajnost PVC proizvoda
Mnogobrojna ispitivanja u prirodnim i u laboratorijama uslovima u različitim područijima i klimatskim zonama potvrdila su da PVC stolarija tokom decenija eksploatacije gube minimalno na otpornosti, čvrstoći, žilavosti i elastičnosti.

Na trajnost PVC prozora i vrata i promenu njihovih mehaničkih i hemijskih svojstava utiče nekoliko parametara:

  • vreme izloženosti atmosferskim uticajima
  • količina i jačina sunčanog zračenja
  • temperatura i vlažnost vazduha
  • sastav i zagađenost atmosfere
  • geografski položaj
  • nadmorska visina

Rezultati ispitivanja
Nekoliko ispitivanja koja su vršena u dužem vremenskom periodu, od nekoliko godina, dovela su do sledećih rezultata:

  • Promena napona istezanja i otpornosti na kidanje je maksimalno oko 5%.
  • Otpornost na kidanje se smanjuje oko 10% od početne vrednosti.
  • Otpornost na žilavost je interesantna zašto dosta varira, ide od 25 do 60 %.
  • Dosta varira i vrednost promene izduženja, u toplim područijima ona može da bude i do jedne trećine dužine.
  • Promene u boji - neznatne promene se dešavaju kod belih profila: u toplim predelima nijansa ide ka žutoj, a u hladnim ka sivoj boji.
  • U toplijim predelima PVC može da pretrpi i neke hemijske promene kao što je dehidrohlorovanje. Ove promene se dešavaju na tankom površinskom sloju, dok je unutrašnjost prozora praktično netaknuta.

Dejstvo ultraljubičastih (UV) zraka
Promene kod profila od PVC-a nastaju najviše zbog dejstva sunčevih UV zraka, ali značajno je to što ove promene (nazvane još i „starenje materijala“) zahvataju samo tanak površinski sloj. Mikroskopom je utvrđeno da se na površini pod dejstvom sunčevog zračenja stvara tanak film koji zatim deluje zaštitno, tako što ne propušta UV zrake da dalje prodru u unutrašnjost profila.

Ultraljubičasti zraci najviše utiču na starenje proizvoda od polivinil-hlorida ako su oni podloženi njihovom dejstvu na duže vreme. Ukoliko se oni nalaze pod uticajem Sunca nekoliko decenija, pojavljaju se sitne mikro pukotine na površini- „bore“ (izmerena su oštećenja od 0,6 mm posle 40 godina korišćenja). Ove bore mogu da deluju na smanjivanje otpornosti na udar i istezanje.

Prozorski ramovi novijih generacije imaju visoku otpornost na UV zračenje tako da su pogodni i za klimatska područja sa visokom temperaturom i brojnim sunčevim danima. Ova otpornost se postiže dodavanjem titanijum oksida u plastičnu masu.

ZAKLJUČAK
Proizvodi od polivinil hlorida mogu da traju godina bez nekih vidljivih promena. Neke od njihovih svojstava posebno na ekstremnim vrućinama i hladnoćama mogu da opadaju, ali nikad toliko da bi prozor postao nefunkcionalan. Smatra se da minimalna dužina trajanja PVC prozora u kom periodu oni uopšte ne gube svoja svojstva oko 40 godina. Dužinu trajanja tj. njihova trajnost zavisi od delova koja nisu od polivinil-hlorida, najviše od kvaliteta okova - metalnih šarki, brava, i raznih mehanizme za otvaranje i zaključavanje prozora.

Održavanje PVC prozora je vrlo jednostavno i jeftino, dovoljno je samo povremeno obrisati prašinu krpom koja je natopljna sa nekim deterdžentom i to je dovoljno da bi oni trajali nekoliko decenija.
 
Učlanjen(a)
27.04.2017
Poruka
9
Dodala bih još jedan tekst vezan za PVC stolariju u pogledu ekonomičnosti, bezbednosti i komfora.

Sa pogleda komfora za PVC stolariju možemo reći sledeće:

Sa sigurnošću možemo reći da su i najzahtevniji kupci odahnuli sa pojavom PVC stolarije na tržištu. Veliki izbor boja i oblika može oplemeniti svaki prostor. Ugradnjom novih prozora i vrata osim ispunjavanja njihove osnovne funkcije u vidu zaštite, obezbeđivanja dovoljno svetlosti i energetske barijere, prostor se ulepšava. Brojne kombinacije fiksnih i pokretnih delova prozora, zatim načina njihovih otvaranja ili vrata sa panelom, polupanelom, prečkama, staklom su zadovoljive i najmaštovitije građevince, arhitekte i enterijeriste.

Sve zahtevniji kupci, surovo tržište i izražena konkurencija je dovela do toga da samo kvalitetni i konkurentni proizvodi mogu naći masovnu primenu, a PVC stolarija je odnela apsolutnu pobedu u pogledu odnosa kvalitet - cena. Dovoljno je da pogledate oko sebe i sa sigurnošću možemo reći da kada vidite lep prozor ili vrata velika verovatnoća je da se radi o PVC stolariji.

Što se tiče energetske efikasnosti PVC-a, kako bi ona bila dobra, mora se obrati pažnja na sledeće stvari:

  • kao sirovina korišćen kvalitetan PVC profil,
  • firma koja proizvodi PVC stolariju koristila jednako kvalitetne okove (poput Siegenia okova) i stakla,
  • ugradnja urađena pravilno.
Više možete pročitati na blogu.
 
Učlanjen(a)
05.12.2017
Poruka
22
Kvalitet PVC stolrije je neupitan. Ima već preko godinu dana kako sam na kući promjenio stolariju (prije je bila drvena i dotrajala je-preko 40 godina stara) i mogu reći da je položila ispit. U kući je prošlu zimu konstantno temperatura bila 21 stepen, loži se jel tako. Treba li da kažem da nikakvu buku i galamu sa ulice u kući više ne čujemo. Naknadno sam ušao u ovu tematiku i kako sam shvatio postoje dva proizvodjača profila koji su daleko ispred, to je Rehau i Inoutic, ovaj drugi je kod mene na kući.To su profili koji su dugotrajni. Ove druge neću pominjati. Glavna problematika kod PVC stolarije je da li će se profili počet kriviti nakon par mjeseci ili ne. Ako su od ova dva pomenuta proizvodjača, neće.
 
Natrag
Top