Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

pvc kvalitet

 • Začetnik teme adler197
 • Datum pokretanja
A

adler197

Član
da li iko ima iskustva sa pvc stolarijom "Hram032" i kakvih , profili su valjda Weiss sa 5 komora.
ja sam iz CG pa se prvi put srecem sa ovom stolarijom,kod nas je uvoznik "Fenestra -Mont", pa bih molio za savjet u vezi kvaliteta posto je dosta jeftinija od domace. hvala unaprijed i pozdrav.
 
J

JATIGAR

NIje nemacka ako nije onda nije kvalitetan prozor posle se vise trosi na popravku i menjanje dihtung guma.
Mada ima slucaj kao sa firmom BRISTOL. PROIZVODJAC VEKA nekada jednog od najboljih profila, FIRMA BRISTOL U BEOGRADU JUSPELA DA MI ZGADI.VLASNIK JE SIROVINA NEPISMENA URADIO JE U MIRIJEVU CETIRI ZGRADE ISFUSARIO, UGRADNJA NEPROFESIONALNA NE ZNAM KOJI LIK JE DOZVOLIO TO DA OSTANE, PROZORI NE NASTEMOVANI, NE DIHTUJU, ZAVESE SE POMERAJU. RADIO COVEK JEDNA VRATA NI KVAKU NIJE STAVIO.MOLILA SAM GA DA STAVI ALI NARAVNO LAZOV KO LAZOV STAVICU SUTRA, JOJ NE MOGU SUTRA ZA 4 DANA, ZA 4 DANA JOJ NE MOGU DANAS IMAM KRSTENJE, AJDE ZA SLEDECE NEDELJE SLEDECE NEDELJE OSTAVI ZA NAREDNIH 2 NEDELJE. ZAVLACIO ME 2 MESECA. ZNATE ONO KAD SIROMAH POSTANE BOGAT ALI DZABA NEMA OBRAZOVANJE I KULTURU. PISEM SVIMA RADI UPOZORENJE SA OVOM FIRMOM.
DA NA ALUMINIJUMSKA VRATA DAO GARANCIJU 2 GODINE PREVARANT
 
M

makkisa

Član
sto se stolarije tice neprevazidjeni su profili VEKA,TROCAL , KEMERLING. A okov za pvc stolariju SIGENIA ,neprevazidjena. Ovo sve ostalo je pokusaj,naravmo nisu losi ni roplasto i wink hause sa kombinacijom sa gu okovima s obzirom na puno pristupacniju cenu ,poenta je samo da onaj ko je proizvodi odradi to kako treba.
p.s.
zaboravio sam da spomenem i REHAU koji se pokazao kao jako dobar profil
 
S

savanko

Kvalitet PVC profila kod prozora je veoma bitan, od profila i stakla zavisi da li ste izabrali dobar prozor i da li ste dobro ulozili ili bacili pare. Proyori treba d aposeduju neke parametre i standarde
Treba pogledati da li prozori poseduju ateste za kvalitet.

POgledajte i nekoliko kataloga poznatih nemackih firmi.
 
S

savanko

Krediti za stolariju


Valutna klauzula - EUR Čačanska banka a.d. Čačak

Uslovi:

Iznos: U zavisnosti od kreditne sposobnosti korisnika kredita

Rok: Do 84 meseca

Učešće: Min 30.00% od iznosa profakture/fakture

Kamatna stopa (NKS): 4.00% (godišnji nivo)

Naknada: Obrada kreditnog zahteva 1.00%

Obezbeđenje: U zavisnosti od stepena kreditne zaduženosti.

Način otplate: Jednaki mesečni anuiteti.
 
S

savanko

O PVC profilima:

Prozori istovremeno spajaju i odvajaju životni prostor od spoljašnjeg sveta. Oni omogućavaju priliv svetlosti i pogled ka spoljašnosti. Ujedno Vas čuvaju od vetra i kiše, zimi zadržavaju toplotu, a leti čuvaju svežinu.

Širina (dubina) ugradnje profila ( 70 mm ) – veća debljina profila uglavnom znači bolje termo izolacione karakteristike profila. Širi proifili mogu imati veći broj komora, omogućavaju ugradnju šireg (dvoslojnog ili troslojnog) IZO stakla

 • Vidljivi deo profila ( 118 mm ) – je karakteristika vezana pre svega za estetski izgled profila sa jedna strane a sa druge i praktična – masivniji profili su obično i jači i omogućavaju stavljanje jačih armatura.
 • Broj guma za zaptivanje – prozorski profili obično imaju dve zaptivne gume i to na profilu krila i na profilu štoka (rama). Funkcija zaptivne gume je da spreči prolazak vetra, vode i prašine na mestima gde se spajaju (preklapaju) profili rama i profili krila. Kod zaptivnih guma treba obratiti pažnju da li su iste sastavni deo profila (fabrički su već postavljene na profil i seku se sa profilom prilikom konstrukcije) ili se posebno (ručno) postavljaju na profil krila i rama. Fabrički ugrađene zaptivne gume na profilima obično su bolje rešenje i imaćete sigurno manje problema od ručno postavljanih guma.
 • Vrlo bitna stavka kod fizičkih karakteristika profila jesu debljine spoljnih zidova profila. U zavisnosti od toga kolike su debljine spoljnih zidova profila svi profili se prema standardu CSN EN 12608 – /Unplasticized polyvinylchloride (PVC-U) profiles for the fabrication of windows and doors – Classification, requirements and test methods / se dele na tri klase.
  • A klasa profila su profili gde je deblijna vidljivih zidova profila (obojeni žutom bojom) su debljine ≥ 2.8mm, dok nevidljivi zidovi profila (na slici označeni zelenom bojom) moraju biti ≥ 2.5mm
  • B klasa profila – vidljive zidovi moraju imati debljinu od ≥ 2.5mm, a nevidljivi moraju imati debljinu od ≥ 2.0mm
  • C klasa profila – su profili koji ne zadovoljavaju predhodne standarde. Ne retko mogu se naći profili ove klase sa debljinom zidova od samo 1,5 mm.
Veća debljina zidova odnosno viša klasa profila obično znači višu cenu ali i bolje termoizolacione i fizičke karakteristike profila. Da bi smo određeni profil mogli okarakterisati kao kvalitetan sigurno je da treba da spada u klasifikaciju A ili B kategorije profila. U svakom slučaju termoizolacione karakteristike dobrih profila kreću se u rasponu od Uf = 1.1 W/m²K – 1.4 W/m²K.

Sa bloga o PVC stolariji
 
S

silvester

Član
Kao i za svu robu cena je ona koja mnogo govori o kvalitetu, poreklu, sigurnosti i pouzdanosti proizvoda.Cene pvc stolarije na nasem tržištu variraju u rasponu od čak 300%.
Česta dilema kupaca, pogotovo u uslovima ekonomske krize je da li je bolje kupiti jeftiniji PVC prozor i za ostatak novca odraditi nešto drugo na kući ili kupiti skuplji prozor. Najzad prozor je prozor i da li tu može biti neke drastične razlike pa bi se davalo toliko više novca.
http://www.mrpvcsistem.rs/
 
Top