Punjene paprike (mrsne)

Hoyas
LEGEND
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
21.085
Paprike punjene sirom

220ddf822f8f0fb86570429f490ad12a_blowup_vegeta.jpg


Sastojci


1 kg paprika - 250 g punomasnog kravljeg sira - 250 g
punomasnog ovcijeg sira - 1 veza peršuna - 2 glavice crnog
luka - 3 jajeta - 1dcl ulja - 200g kisele pavlake - 1 kašicica aleve
paprike - kašika zacina od sušenog povrca - so po ukusu -
biber po ukusu

Priprema

Ocistite i izdubite paprike.
Umutite izgnjecen sir jaja,seckan peršun,luk,zacin od
sušenog pvrca,so i biber.Nadevajte paprike.
PoreDajte paprike u vatrostalnu podmazanu posudu.Dodajte
vode.
Pecite u pecnici 30 minuta na umerenoj toploti.Zatim zalijte
kiselom pavlakom.Pospite alevom paprikom.Dalje pecite još 30
minuta.

Ohladite.Služite hladno.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Paprike punjene povrćem

Paprike punjene povrćem


:info:


Potrebno je: 10 paprika, 2 šolje piririnča, kuvana zelen iz supe, glavica crnog luka, 100 g dimljene slanine, 2 kašike paradajz-pirea, 3 veća sveža paradajza, veza peršuna, malo ulja, bibera, soli i »Začina C«.

Priprema: paprike oprati, iseći gornji deo i očistiti od semena. Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati pirinač, zatim sitno iseckanu zelen iz supe, kockice slanine, so, biber, iseckan peršun i »Začin C«. Pirjaniti pet minuta, a zatim ovom masom puniti paprike. Svaku papriku zatvoriti kolutom paradajza, poredati ih jednu do druge u dublju posudu, naliti vodom da ogreznu, umešati paradajz-pire i staviti u pećnicu da se ispeku.


 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Paprike punjene belim mesom


p_d277a0398a.jpg


Sastojci

  • 10-15 paprika babura
  • 1 kg filea pilećeg belog mesa
  • 1 celo jaje
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 6 paradajza
  • 1 veća šargarepa
  • 150 grama kuvanog pirinča (uzeti 50 grama i kuvati u slanoj vodi)
  • so, vegeta, biber po ukusu
  • ulje za prženje
Način pripreme

Sitno iseckati crni luk pa pržiti na malo ulja. Dodati prognječen beli luk i rendanu šargarepu. Nakon minut-dva, dodati i mleveno belo meso (sveže). Oljuštiti dva paradajza, nastrugati i dodati u šerpu sa masom koja se prži. Na kraju posoliti, pobiberiti, pa dodati obaren pirinač i celo jaje.
Dobijenom masom puniti očišćene babure. Zatvarati ih četvrtinama paradajza. Ređati u nauljenu posudu, poklopiti i peći 30-40 minuta na 225 stepeni.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Paprike punjene pilećim “bubcima”

Paprike punjene pilecim "bubcima"




Samleti desetak pilećih bubaca. Na masnoći propržiti struk praziluka i jednu narendanu šargarepu. U međuvremenu posebno skuvati jednu šolju pirinča, i kada se praziluk i šargarepa proprže dodati pirinač. Po ukusu začiniti alevom paprikom, vegetom, biberom i solju. Još malo pržiti i dodati sitno seckani sveži peršun. Sveže paprike očistiti od semena i puniti pripremljenim filom. Birati manje paprike. Napunjene paprike odozgo zatvoriti kolutovima svežeg paradajza. Paprike zapeći u rerni dok lepo ne porumene.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Punjena paprika sa krompirom

Punjena paprika sa krompirom

punjene%20paprike%20s%20krompirom.jpg

Sastav:

četiri srednja krompira
jedan mali luk
jedan veliki paradajz
jogurt ili kajmak
4 paprike
ljuto maslinovo ulje
vegeta, so, origano
Peršun

Način pripreme
Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan sočan, zreli paradajz. Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, vegete, origana i kašiku ulja.
Ostaviti miks malo da odstoji.
U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike. Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.
Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.

Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. U sos na kraju može se umešati malo svežeg, iseckanog peršuna.

(Novine)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjene paprike

Punjene paprike





Sastojci
500. gr. mlevenog mesa
oko 10 paprika babura, zavisi od velicine
(na slici je 9, ali su bile malo vece)
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
malo slatke paprike
kasikica vegete
so, bober

sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
1/2 l. paradajz soka
1,5 l. vode
so, malo slatke paprike
secer, po zelji

Priprema:
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuva staviti napunjene paprike.

Sve sastojke za punjenje izmesati, ali ne treba mnogo da se mesi jer ce biti tvrdo punjenje kada se skuva, ostaviti pola sata a zatim puniti paprike. Takodje ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuvanja da nabubri i rasirice se smesa.

Kuvati na umerenoj vatri oko sat vremena.

Izvor: Mamina jela



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zapečene punjene paprike

10035_zapecene-punjene-paprike_if.jpg


ZAPEČENE PUNJENJE PAPRIKE

POTREBNO JE
1 kg mlevenog junećeg mesa, 10 paprika srednje veličine, 1 dl ulja, 500 g crnog luka, 200 g dinstanog pirinča, 2 jajeta, 2 kašike aleve paprike, sos od paradajza

PRIPREMA
Prodinstati luk, dodati meso i dinstati 15 minuta. Dodati dinstani pirinač, malo aleve paprike i posoliti. Paprike napuniti ovom smesom, ali da ne budu nabijene. Pripremite fitezu i svaku papriku pržite u vrelom ulju 10 minuta. Paprike izvadite i složite u vatrostalnu posudu tako da su otvorom okrenute na gore. Prelijte ih sosom od paradjza u koji ste prethodno dodali dva umućena žumanceta i sve stavite da se zapeče oko 15 min. Poslužuju se tople, a kao prilog najviše odgovara pire krompir.

Preuzeto iz knjige Ane Drulović "Titov kuvar"







 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjene zelene babure

Punjene zelene babure

Potrebno je: 10 zelenih paprika babura, 250 g junećeg mlevenog mesa, 2 glavice crnog luka, 2 kašike vočester sosa, 1 kašičica korijandera, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike kečapa, 1 čen belog luka, 2 kašike prezli, so i biber po ukusu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dobro operite paprike, odstranite vrhove i semenke. U velikom tiganju na maslinovom ulju propržite najpre sitno iseckani crni i beli luk, pa dodajte ostale sastojke uključujući i meso. Na umerenoj temperaturi pržite fil oko 30 minuta, odnosno dok meso ne bude gotovo. Povremeno promešajte. Sipajte fil u paprike i pecite ih u rerni u vatrostalnoj posudi oko 40 minuta. Isključćite rernu, ali nemojte odmah da izvadite posudu, već za 10-ak minuta, da paprike otpuste sok. Služite odmah dok je toplo.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Gurmanske papričice

Gurmanske papričice

18-GURMANSKE-PAPRICICE.jpg

Za 4 osobe:
12 većih zelenih papričica, 250 g mlevene junetine, dva paradajza, 10 zrna badema, manja glavica luka, kašičica sušenog origana, 250 g "čeri" paradajza, prstohvat ljute papričice u prahu, so i maslinovo ulje.

Papričice kuvajte pet minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite i ostavite da se ohlade. U istoj vodi kratko obarite paradajz, ocedite, oljuštite i iseckajte na kockice. Luk iseckajte i izdinstajte na mešavini 3 kašike ulja i 2 kašike vode, dodajte meso i dinstajte još dva-tri minuta. Posolite, dodajte sušeni origano, ljutu papriku u prahu i bademe isečene na listiće. Ovoj masi dodajte seckani paradajz i sve promešajte. Osušene i ohlađene papričice zasecite, pažljivo ih otvorite, napunite pripremljenom masom i ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom. Okolo rasporedite polutke "čeri" paradajza, prelijte s 2 kašike ulja i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Paprika sa tunjevinom

Paprika sa tunjevinom

18-PAPRIKA-S-TUNJEVINOM-.jpg


Za 4 osobe:
po dve velike crvene i žute paprike, 250 g tunjevine iz ulja, 2 jaja, 3 kašike prezli, veza peršuna, maslinovo ulje, so i kašičica sušenog origana.


Paprike pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte oceđenu tunjevinu, prezle i jaja. Dodajte iseckani peršun i origano, posolite i snažno promešajte. Ispečene paprike ohladite, prepolovite po dužini, izbacite vodu koja se nakupila tokom pečenja i napunite smesom od tunjevine. Paprike poređajte u pouljenu vatrostalnu posudu i pecite još 30 minuta ili dok po površini ne dobiju zlatnožutu boju. Servirajte toplo sa obarenim pirinčem.

 
Natrag
Top