- Učlanjen(a)
- 05.12.2015
- Poruka
- 1.283
@Fanuc ima i modela koji su sa mikro kontrolerima a ipak imaju i termo senzor, u zavisnosti od nacina realizacije punjaca kako ga je neko zamislio.
Pre nekoliko godina kolega je napravio sebi ovaj punjac sa PIC16F88, hteo sam i ja i poceo sam da skupljam elemente ali sam onda dobio na poklon Vartin punjac iz Konrada kostao je oko 45e pa reko ajde verovatno je i bolji, jos i fabricki uredjaj, lepa kutija na sve strane svetli ko novogodisnja jelka. Na kraju ispade nikakva zazlika izmedju njih rade i jedan i drugi fino pune i jedan i drugi, jedino sto sam postedeo sebe meltretiranja oko pravljenja i ugradnje u kutiju a i poklonu se ne gleda u zube.
@deki295 Mislim da oko izbora ne treba da se mnogo opterecujes. Srednje kvalitetne bateije i srednje kvalitetan punjac uz normalno koriscenje, da ih ne punis i praznis svaki dan (primer razne decije igracke) ima solidno i da traju.
HTML:
http://www.elektronika.ba/795/pametni-tester-i-punjac-baterija/
@deki295 Mislim da oko izbora ne treba da se mnogo opterecujes. Srednje kvalitetne bateije i srednje kvalitetan punjac uz normalno koriscenje, da ih ne punis i praznis svaki dan (primer razne decije igracke) ima solidno i da traju.