Član
- Učlanjen(a)
- 22.01.2013
- Poruka
- 6
Imam problem. Do skoro sam bila u potpunosti sigurna da zelim da upisem psihologiju, cak sam pocela i da se pripremam za prijemni... Posebno me intesuje klinicka psihologija, rad sa mentalno poremecenim osobama... Takodje se interesujem za psihoterapiju, i nadala sam se da cu jednog dana, ako budem imala srece, uspeti da otvorim sopstvenu ordinaciju i pomazem ljudima pomocu psihoterapije, mada je to kod nas jos uvek jaaako nerazvijeno... Takodje, nesto sto me je oduvek privlacilo je da postanem advokat, mozda sudija, isto kao psihologija, mozda malo manje, ali, kada god bih pomislila o pravima, uvek bih to sebi brzo isterala iz misli, vodjena pricama sa svih strana "kakav pravnik, ima ih na svakom cosku", i tako sebi nisam dozvolila razmisljanje o tome... Medjutim, sada kada sam prvi put ozbiljno promislila o tome, tu su nastali problemi... Shvatila sam da ne mogu da odlucim, a moje kolebanje pospesile su price koje sam citala po internetu ili koje sam cula iz okoline, da ljudi, dipl.psiholozi, ne mogu da nadju posao u struci, rade kao sekretarice(konkretan primer) ili rade za veoma malu platu koja ne prilici trudu i naporu ulozenom za zavrsetak studija... Sa druge strane, pravnika ima, da, ali je i potraznja velika, sve veca takoreci... Ne kazem da ja trazim neki ne znam kakav novac itd., ali zasto studirati nesto bez perspektive, da bih radila nesto drugo, ili to za nedovoljno cenjen polozaj i bednu platu, a mogu da radim ono sto mi se takodje dopada(priznajem, malo manje), i da za to, i kao sasvim prosecan advokat, imam mnogo bolji polozaj(i finansijski, izmedju ostalog)... ://