Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Protestantizam i njegovi plodovi

  • Začetnik teme stvarnoslap
  • Datum pokretanja
mire000

mire000

Član
Dakle, ja jesam to napisao u ranjim komentarima "DA JE SVAKI FORMALNI PRIPADNIK ASD BOLJI OD BILO KOG PRAVOSLAVCA JER IMA ISTINU"
To i sada tvrdim.
Evo potvrdjujes da si to rekao!

Ali to nisu reci Ellen White, a ti si izneo laz da sam ja napisao da su to reci Ellen White.
Ma jok, samo si je slucajno citirao da bi potvrdio svoju tezu?

Pa sta je onda citiras kad ona to nije rekla???

I onda kao ne zloupotrebljavas njene reci?
I jos me ovde pravis lazovom!!!
 
mire000

mire000

Član
Mire, smiri se molim te.
Brate sve mogu da razumem, ali da me pravi lazovom stalno, i sve nas vise ne mogu, jer mi ne lazemo nista.
A to sto su oni ubedjeni da lazemo, to je njihov problem.. Ne vide koliki su oni lazovi, evo mu sad neka vidi. On laze a optuzuje drugog da laze.
Svesno ili ne oni lazu! On je cak zaboravio i sta je pisao! U lazi su kratke noge.
 
kainos

kainos

Član
mire000, zar ti i laodikeja niste rodjaci....sto je ovo vise...ne mozete se negdje naci i popricati, nego godinama ratujete ovdje na forumu?!
 
DarthShone

DarthShone

mire000, zar ti i laodikeja niste rodjaci....sto je ovo vise...ne mozete se negdje naci i popricati, nego godinama ratujete ovdje na forumu?!
Da, da, a na kraju 'ćeš reći da im je tripo brat ili ćaća po babine linije, i da su obojica išli u sabatnju školu kod crnogorske "institucije", gde im je marko bio mentor...

Štaje sad ovo kakvi rođaci
Ništa posebno samo maleni Zagi pokušava da ovoga napravi meksičku seriju u kojoj su svi akteri rođaci i to bliski, tačnije da se uopšte ne zna ko je tu kome otac, ko majka....

Čekaoci sedmoga dana su malobrojni i svako svakoga poznaje, povezani su kao čvorovi, posebno kada se nađu na netu, i onda kada neko od njih napusti gurua i vrati se izvornoj veri svojih otaca, počne da razotkriva doktrine i ostalo čekalaca sedmoga dana, onda kreće ovo. Pa su sada tako i rođaci, sutradan će krenuti pozivii pretnje telegonom, i tako dalje i tako dalje.
 
tripo 41

tripo 41

Član
Neočekivano razočaranje Rimom i prihvaćanje opravdanja vjerom

Luther je došao u Rim s riječima: “Sveti Rime, pozdravljam te!” Međutim, nakon što je vidio ogromnu rastrošnost, raskalašenost i pokvarenost redovnika i građana, rekao je:


“Nitko ne može zamisliti kakvi se grijesi i bezbožna djela čine u Rimu. To treba vidjeti i čuti da bi se moglo vjerovati. Stoga su i navikli govoriti: ‘Ako ima pakla, Rim je sagrađen na njemu; to je bezdan iz kojega izlaze grijesi svake vrste.” (2)
Papa je u to vrijeme objavio dekret kojim je obećao oprost svima koji se na koljenima popnu ‘Pilatovim stubama’ kojima je, navodno, silazio sâm Isus Krist i koje su čudesno prenesene iz Jeruzalema u Rim. Dok se Luther pobožno penjao tim stubama, iznenada je čuo glas poput groma koji kao da je progovorio baš njemu: “Pravednik će živjeti od vjere” (Rimljanima 1,17). Skočio je i užasnut požurio s tog mjesta, shvativši jasnije no ikad uzaludnost pouzdanja u spasenje ljudskim djelima, i umjesto toga potrebu trajne vjere u Kristove zasluge. Oči su mu se otvorile za papinske zablude, i kad je napustio Rim fizički, napustio ga je i duhovno. Nije imao namjeru odvojiti se od Crkve, već je želio da se ona reformira, tj. vrati izvornim, biblijskim načelima, zbog čega je i pribio 95 teza u odgovoru na prodavanje oproštajnica, koje se temeljilo upravo na vjerovanju da se Boga dobrim djelima može potkupiti kako bi se zadobio oprost.

Isto
 
tripo 41

tripo 41

Član
Stepen ubistava u svetu. Opet na vrhu nazadna Lat. Amerika.

Infographic: Murder rates across the world visualised | Statista
 
Top