Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To i ptice znaju.

Da vidimo ko laže.

OD OVOG ĆE VAM POZLITI: Ovako su se rimske pape borile protiv jeretika!

Protestantski teolog Meyfart opisao je torture koje su provodili protestanti i kojima je osobno svjedočio: "Lukavi Španjolac i prepredeni Talijan prestravili bi se od tih bestijalnosti i brutalnosti, i u Rimu nije običaj podjarmiti ubojicu rodoskvrnitelja, ili preljubnika mučenju na više od sat vremena'; ali u Njemačkoj … tortura bi trajala cjeli dan, danju i noću, dva dana … čak po četiri dana … nakon čega je ponovno počinjala … 'Postoje takvi izvještaji tako strašni i odbojni da ih ni jedan pošten čovjek ne može čuti a da ne protrne od jeze." (Janssen, XVI. 516 – 518, 521)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tko je tebe naveo da ovako bezočno lažeš? Krist ili?

Reći če ti da ga je naveo "bibljski" Isus... kao što za sve što čine, oni kažu "biblija ovo, biblija ono"...

Zvanična istorija koju priznajete vas potpuno pobija, i ruši vaše optužbe, jer se ovo uči u osnovnoj školi, napisane su knjige o ovome, i istoriji e dobro poznato.

Ko Stvarnoslap laže, i ko je koga naveo iz dokaza koji su mnogobrojni.

Nemate odgovor, već primenjujete princip "NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zvanična istorija koju priznajete vas potpuno pobija

Ovo je zvanična istorija: :)

Protestantski teolog Meyfart opisao je torture koje su provodili protestanti i kojima je osobno svjedočio: "Lukavi Španjolac i prepredeni Talijan prestravili bi se od tih bestijalnosti i brutalnosti, i u Rimu nije običaj podjarmiti ubojicu rodoskvrnitelja, ili preljubnika mučenju na više od sat vremena'; ali u Njemačkoj … tortura bi trajala cjeli dan, danju i noću, dva dana … čak po četiri dana … nakon čega je ponovno počinjala … 'Postoje takvi izvještaji tako strašni i odbojni da ih ni jedan pošten čovjek ne može čuti a da ne protrne od jeze." (Janssen, XVI. 516 – 518, 521)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema to veze sa istorijom, već sa tekstovima iskopanih na protivničkim sajtovima.

Zvanična istorija govori o vekovnom progonu i mučenju i ubijanju Protestanata i ostalih Hrišćana od strane inkvizicije.

Pitam te, da li se to dogodilo ili ne, da li negiraš mračni srednji vek?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ono što sam ti već dva puta citirao je naprosto činjenica. Ako si ti alergičan na činjenice i ako tebi nije dobro od ovih činjenica, ti ih slobodno ignoriraj. Ali činjenice ne prestaju biti činjenice time što ih ti ignoriraš.

Od svih koji pripadaju ili tvrde da pripadaju Sola Scriptura, pripadnici i akoliti Milerovog datumarenja su najpoznatiji kao alergični na argumente. Uobičajena im je odbrana napadanje sagovornika i nazivanje istih lažovima i sotoninim slugama. Naime svaki argument im ruši Safe Space koji su izgradili prihvatajući vizije "vesnika i vesnice"...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Budi iskren bar jedanput u životu i kaži "da li sam ga više puta hvalio za njegovo pisanje i ponašanje?"
Njega si hvalio zato jer ti cuti, i ne otkriva tvoju zlocu i licemerje ovde nebrojeno puta dokazano. Tako si i mene hvalio u pocetku jer sam bio na vasoj strani, ali sam prozreo prevare kojima se sluzite i cim sam ih prozreo odma si me nazvao ruznim imenima kao i Shone-a. A ne znas da su me tvoja braca po veri molili da te raskrinkam, zato sam to i ucinio i zbog tebe samog. A od Tripe ste napravili sina paklenog dva puta gorim od sebe. Njegovo staje otkriva pravi duh i do cega ljude na kraju dovodi takvo ucenje.

Ne, nego u bibliji bilo kog prevoda, i istoriji koju i vi podržavate, sve tamo piše.

U istoriji osnovaca, gde se istorija uci uopsteno. A za pravo poznavanje istorije ipak treba magistrat.

Sve lepo pise u toj istoriji (zvanicnoj - ali onoj za vise skole), po redu kako ste poubijali katolike, kako je Luter ucio da ih treba pobiti, anabatiste je bicevao, jevreje prognao. Pise kako ste rusili i palili katolicke crkve u nemackoj, proganjali ljude, pise o vasoj borbi sa katolicima u engleskoj , ruke su vam do lakata u krvi.. nexu da dokazujem, to svi znaju, zato se Jehovini Svedoci ni nece nazivati protestantima! Kako oni znaju a vi ne ili se pravite da ne znate? Kako hitler zna da je Luter prognao jevreje a vi ne znate?

Sramota!

Pitaj Riska kad dodje sta misli o protestantima, pa ces videti kako on zna istoriju kako ste ubijali, sve ce ti reci..

Natrag