Prorocanstvo o PRVOM dolasku Hrista

Ko je Pomazanik?

• To je neki Vojvoda koji pravi probleme

Votes: 0 0,0%
  • To je Isus Hrist vojvoda koji resava sve nase probleme

Votes: 1 100,0%
  • Ovo prorocanstvo nema blage veze sa Isusom Hristom

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    1
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja dadoh odgovor pa vi i dalje sejete lazi.

A Stvarnosla pise za druge da govore u drskosti a to upravo cini on, lazuci i obmanjujuci sve redom.

Dakle odgovor je.

Da, moze se odredjivati bilo sta ali samo ako ima u bibliji vremenskih prorocanstava koja na to upucuju, a takvo je prorocanstvo o 70 sedmica, ili celovito o 2300 godina, a ne van njih, i to je bila praksa i proroka Danila, jer on sam kaze da je izracunao broj godina iz biblije.

Dakle, Bog je dao vremenska prorocanstva da oni koji citaju razumeju buduce dogadjaje.

Neka Stvarnoslap dokaze biblijom da ne treba ili da Bog zabranjuje da se proucavaju vremenska prorocanstva - pa da vidimo da li su njegove tvrdnje istinite ili lazne.

Izvolite.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neka Stvarnoslap dokaze biblijom da ne treba ili da Bog zabranjuje da se proucavaju vremenska prorocanstva - pa da vidimo da li su njegove tvrdnje istinite ili lazne.

Evo za tebe čak važnijeg dokaza, od zabrane samog Boga ili zabrane u Bibliji:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Razlike nema. Ili hoćeš reći da je razlika tko manje ili više laže? :rolleyes:

Razlike i te kako nema.

I jedni i drugi, i subotari i svedoci lažnog boga jehove su plod bludničanja Milerovoga, unuci onih Calvinističkih sotonista iz Engleske XVI stoleća (braća im Charlesa I Stewarta pogubiše, a ostalima zabraniše blagdane, pjesmu, igru... i ganjaše vještice po Engleskoj. Sve u stilu oca im Calvina koji pobi što protestante što katolike po Ženevi).

I jednima i drugima je zajedničko neverovanje u besmrtnost ljudske duše, i jedni i drugi svojim zabludelim sledbenicima naređuju da "misionare" i "evangeliziraju", i jednima i drugima "spasenje" zavisi od broja sakupljenih "ovaca", i jedni i drugi "studiraju" Bibliju, tumačeći je kroz "naočale" organizacije, i jedne i druge je osnovala egocentrična prevarama sklona osoba, i jedni i drugi slede nakaradne "odredbe", i jednima i drugima je Euharistija sablazan i kanibalizam, i jednima i drugima su sveci sablazan, i jednima i drugima je "Raj" materijalno mesto na Zemlji, i jedni i drugi su obavezni da organizaciji daju DESET PROCENATA OD PRIHODA....

I jednima i drugima Isus nije Bog nego anđeo, čovjek, ovo ili ono, samo BOG NIJE.

I jedni i drugi sebe predstavljaju kao "izvorne" i "ispravne" Kršćane (svedoci lažnog boga sebe čak i ne nazivaju Kršćanima), i jedni i drugi propagiraju svoje "prevode" Svetog Pisma, i jedni i drugi su elitističke, zatvorene organizacije čije članstvo je podvrgnuto torturi, psihičkoj.

Razlika je jedino u tome što su svedoci lažnog boga manje arogantni i lajavi u odnosu na subotarski nakot alkoholičarke iz Maine-a.

Nek' si ti njemu rekao. Ma, što će on tu - dva zeca, tri zeca i nekakvih 2520 godina.
Pa adventisti proroštva imaju u malom prstu, oni sve znaju, osim da im je proročica lažna.

Dva zeca, tri zeca ili "Što te muči cakani" - "Njofra koji ti je vrag"?

Naravno da subotarski akoliti sve znaju, oni su "ispunjeni" "duhom proroštva" u toj mjeri da ne znaju da im je upravo taj "duh" lažljivica i prevarant.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo za tebe čak važnijeg dokaza, od zabrane samog Boga ili zabrane u Bibliji:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Znaci nemas biblijske dokaze?

A sto se tice izjave Ellen White koju si prilozio, ona tu ne govori o vremenskim prorocanstvima u kojima sve pise, vec o samoinicijativnom racunanju i brojanju.

Niko to nikada u Adventizmu nije radio, pa ni Miler, vec je samo procitao u Danilu vremensko prorocanstvo.
Istina, on je samo pogresio u tome sto je biblijski izraz "OCISCENJE SVETINJE" shvatio kao ociscenje zemlje vatrom o Hristovom 2 dolasku.

Dakle, vremenska prorocanstva postoje i ona ukazuju na vreme ispunjenja odredjenih prorocanstava.

Sto se tice Hristovog dolaska - Bog moze odabranima objaviti vreme, jer to Ellen White i kaze "DA CE BOG OBJAVITI ADVENTISTIMA U POSLEDNJEM VREMENU DAN I CAS HRISTOVOG DOLASKA U SLAVI"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sto se tice Hristovog dolaska - Bog moze odabranima objaviti vreme, jer to Ellen White i kaze "DA CE BOG OBJAVITI ADVENTISTIMA U POSLEDNJEM VREMENU DAN I CAS HRISTOVOG DOLASKA U SLAVI"

Pa ti si prije dva mjeseca objavio da je tebi Bog to otkrio. I najavi ti tada Isusov dolazak za 40 ili 46 dana. Samo se i tebi izjalovi. Ništa ti drugačiji od Millera i Russella nisi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde se vidi da svesno LAZES, jer ja nigde nisam napisao da ce Isus doci za 40 i 46 dana.

Ja sam pisao da je Bog otkrio da poslednji dogadjaji odpocinju 21 marta 2021 godine - sto se ispunilo znakovima u prirodi, a da ce se Bog objaviti celom covecanstvu i pozvati ga da se pripremi za Hristov dolazak u ovom perodu od 21 marta 2021 do oktobra 2022, i ja sam dao cisto MOJE misljenje da to moze biti za 7, 12, 40, 46, 120..itd dana.

Dakle, nisam izneo nikakvo prorocanstvo o ovom poslednjem.

Dakle LAZES
.

------------------------

I zasto spamujes.

Tema je o 70 sedmica i prorocanstvo o Isusu, a ne ja ili Ellen White.

Imas li nesto lepo i korisno da napises o tome, a ne samo da pljujes po drugima???

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Pa ti si prije dva mjeseca objavio da je tebi Bog to otkrio. I najavi ti tada Isusov dolazak za 40 ili 46 dana. Samo se i tebi izjalovi. Ništa ti drugačiji od Millera i Russella nisi.

Navala lažnih proroka. :beee:

A vidi ovo:

Isaac Newton izračunao je datum kraja svijeta
Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu prvi put izlaže javnosti neke rukopise o alkemiji i biblijskim proročanstvima engleskog znanstvenika

Engleski matematičar Isaac Newton (1643-1727), poznat po postavljanju temelja mehanike i objavljivanju zakona univerzalne gravitacije, imao je znanstvenih interesa za ostatak svojih istraživanja. Zaljubljenik u teologiju i alkemiju, Newton je iz Biblije teoretizirao o tome koji bi datum bio kraj svijeta. Odgovor?
1.260 godina nakon ponovnog osnivanja Svetog Rimskog Carstva koje je realizirao Karlo Veliki.

Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu primilo je ove rukopise od engleskog znanstvenika prije gotovo četiri desetljeća kao ostavštinu jednog kolekcionara. Iz toga slijedi da je Newton davne 1704. bio aktivan u izračunavanju tog datuma iz fragmenta Biblije, točnije iz Danielove knjige. Tako je zaključio da će svijet prestati 1.260 godina nakon spomenute povijesne prekretnice, odnosno 2060. godine naše ere.

Ti su rukopisi sada prvi put izloženi javnosti na izložbi pod nazivom Newtonove tajne, objavilo je jučer u izraelskom sveučilištu. Uključuju detalje alkemijskih eksperimenata matematičara i njegovo zanimanje za apokaliptična proročanstva. Prema obrazovnom centru, Newton je sebe vidio kao svojevrsnog proroka za svoj rad u tom pogledu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Navala lažnih proroka. :beee:

A vidi ovo:

Isaac Newton izračunao je datum kraja svijeta
Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu prvi put izlaže javnosti neke rukopise o alkemiji i biblijskim proročanstvima engleskog znanstvenika

Engleski matematičar Isaac Newton (1643-1727), poznat po postavljanju temelja mehanike i objavljivanju zakona univerzalne gravitacije, imao je znanstvenih interesa za ostatak svojih istraživanja. Zaljubljenik u teologiju i alkemiju, Newton je iz Biblije teoretizirao o tome koji bi datum bio kraj svijeta. Odgovor?
1.260 godina nakon ponovnog osnivanja Svetog Rimskog Carstva koje je realizirao Karlo Veliki.

Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu primilo je ove rukopise od engleskog znanstvenika prije gotovo četiri desetljeća kao ostavštinu jednog kolekcionara. Iz toga slijedi da je Newton davne 1704. bio aktivan u izračunavanju tog datuma iz fragmenta Biblije, točnije iz Danielove knjige. Tako je zaključio da će svijet prestati 1.260 godina nakon spomenute povijesne prekretnice, odnosno 2060. godine naše ere.

Ti su rukopisi sada prvi put izloženi javnosti na izložbi pod nazivom Newtonove tajne, objavilo je jučer u izraelskom sveučilištu. Uključuju detalje alkemijskih eksperimenata matematičara i njegovo zanimanje za apokaliptična proročanstva. Prema obrazovnom centru, Newton je sebe vidio kao svojevrsnog proroka za svoj rad u tom pogledu.

Zašto li me ovo ne čudi?

Upravo zato jer je Isaac Newton bio okultista, protestant (ne nije bio židov kako bi netko na osnovu imena mogao da pomisli) uostalom, evo šta o njemu i njegovom "Kršćanstvu" govore dokumenti:

By 1672, he had started to record his theological researches in notebooks which he showed to no one and which have only recently[when?] been examined. They demonstrate an extensive knowledge of early Church writings and show that in the conflict between Athanasius and Arius which defined the Creed, he took the side of Arius, the loser, who rejected the conventional view of the Trinity. Newton "recognized Christ as a divine mediator between God and man, who was subordinate to the Father who created him."[120] He was especially interested in prophecy, but for him, "the great apostasy was trinitarianism."[121]

"Početkom 1672, započeće da zapisuje svoja teološka istraživanja u sveske koje nikome nije pokaivao, i koja su tek skoro bila istražena. Ovi zapisi pokazuju široko poznavanje povjesti rane Crkve, ranih crkvenih dela, i pokazuju da je u sukobu između Atanasija i Arija, koji je prethodio definisanju Kreda, on (Isaac Newton) zauzeo stranu gubitnika, Arija, koji je odbijao konvencionalno viđenje Trojstva. Njutn je "priznavao Krista kao božanskog medijatora između Boga i čoveka, potčinjenog Ocu koji ga je stvorio. Newtona su posebno interesovala proročanstva, ali za njega, "Omega Otpad" predstavljao je Trinitarizam.

Izvor: https://www.wikiwand.com/en/Isaac_Newton

Deluje li vam ovo poznato?

Ps. Još nešto obara ove samozvane egomanijake - ilije i prikazuje ih u pravom svetlu, kao idolatre i crnomagijaše.

Činjenica je, a to PIsma i potvrđuju, da niti jedan od proroka Starog Zaveta, pa ni sam Yahanan Bar Zakhari (Ivan Krstitelj) nije konsultovao Pisama da bi dobio poruku.

NIti jedan jedini.

Niti je itko od proroka tražio za sebe proročki DAR. niti je tvrdio da ga ima time što je citirao PISAMA.

Šta čine adventisti i njima slični?

Pored toga što siluju Pisama, "beru trešnje" (ili višnje) jureći za citatima koji "potvrđuju" njihova predubeđenja, prevode kako im je drago, oni SVETO PISMO KORISTE KAO PREDMET DIVINACIJE - GATANJA, što je u stvari "istraživanje" proroštva.

BAVE SE OKULTNOM PRAKSOM.

Istovremeno licemerni okultisti druge optužuju da su crnomagijaši, idolatri, kanibali, ovakvi i onakvi.

Ko je crnomagijaš?

Mi koji Sveto Pismo smatramo Svetim i Bogom nadahnutim delom ljudskih ruku, koji mu prilazimo s poštovanjem i razumevanjem, ili oni koji ga drže ličnim delom Boga, koristeći ga kao sredstvo GATANJA?

Odgovor je svakome ko ima iole razuma i kritičkog uma jasan da jasniji ne može biti.

Okultisti i crnomagijaši su oni koji pozivaju na "istraživanje" proroštva, koji gataju po ovome i onome. Lažni proroci lažnog boga, sledbenici lažnih proroka i članovi sinagoge sotone.

Žao mi je @Isabeleta, ali istina se mora izreći.

Hoće li ih svjetlo Kristovo obasjati i vratiti na pravi put to ne znam, niti želim da znam. Znam samo da se istina o njima, njihovim "proročanstvima", "proroštvima", tumačenjima, ovome i onome, samoj "veri" mora reći, mora jer mnogo je potencijalnih žrtava "vukova u jagnjećoj koži", mnogo je duša u pitanju.

Sinagoga satane mora biti dekonstruisana na svakom mestu, u svako vreme, svim sredstvima.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gde li je urednistvo da zaustavi ovu lazljivu neuropshijatrijsku druzinu mrzitelja Adventista i Ellen White, i da ih urazumi da ne krse pravila foruma, jer oni su porusili sve ograde.

A nazivaju se Hristovim imenom.

Kakav Hrist sa njima.
Svi ovi ovde su obicni bolesnici, pateticni covekomrzitelji, namcori, mracni zluradi ljudi.

Jednom recju, sotonske sluge.

Natrag