Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pitam tebe, jer ti vjeruješ da vam je "Father Miller" znao ono što nije znao ni Isus. "Father Miller" je znao dan i čas Isusova dolaska. Zato te ponovo pitam - sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Pa ti kao adventni istraživač i verovatno nekadašnji adventista, znaš dobro sve oklolnosti oko tog famoznog datuma i kako je Miler došao do toga. Zašto bih ja tu imao šta novo da kažem? Jesi siguran da je Miler kada je počeo da ovu temu želeo pošto poto da zna kada će Isus doći ili je počeo sa tumačenjem Danila 8 pa tek onda shvatio da bi se to moglo odnositi na Hristov dolazak? Ti kao dobar poznavalac adventizma, bolje od katoličanstva, šta bih ti ja mogao reći još a da ti ne znaš?

Znaš kako je Miler došao do tog datuma.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto bih ja tu imao šta novo da kažem? Jesi siguran da je Miler kada je počeo da ovu temu želeo pošto poto da zna kada će Isus doći ili je počeo sa tumačenjem Danila 8 pa tek onda shvatio da bi se to moglo odnositi na Hristov dolazak?

Ništa ja novo od tebe ne tražim. Samo te pitam, jer ti vjeruješ da vam je "Father Miller" znao ono što nije znao ni Isus, sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska? Zar ti je teško odgovoriti?

Znaš kako je Miler došao do tog datuma.

Ispričaj nam. ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitam tebe, jer ti vjeruješ da vam je "Father Miller" znao ono što nije znao ni Isus. "Father Miller" je znao dan i čas Isusova dolaska. Zato te ponovo pitam - sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Nije Miler znao dan i cas Isusovog dolaska, vec je na osnovu prorocanstva iz Danila o 2300 godina - pogresno iz izraza OCISCENJE SVETINJE zakljucio da Hristos treba da dodje po drugi put i da ocisti zemlju.
To je bila Milerova jedina pogreska "U POGRESNOM INTERPRETIRANJU DOGADJAJA O KOME GOVORI VREMENSKO PROROCANSTVO IZ DANILA"

Sve ostalo je ispravno, jer prorocanstvo Danila jasno govori o 2300 godina ( od 538 do 1844 ), kada je odocelo ociscenje nebeske Svetinje.

Miler je samo pogresno zakljucio da se radi o ociscenju zemljevo Hristovom drugom dolasku.
Bog je potom Adventistima razjasnio istinu o ociscenju nebeske Svetinje.

Amin.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije Miler znao dan i cas Isusovog dolaska, vec je na osnovu prorocanstva iz Danila o 2300 godina - pogresno iz izraza OCISCENJE SVETINJE zakljucio da Hristos treba da dodje po drugi put i da ocisti zemlju.
To je bila Milerova jedina pogreska "U POGRESNOM INTERPRETIRANJU DOGADJAJA"

A vidi što ti je sama tvoja sekta zaključila i deklarirala 1916. godine:

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Dakle, po učenju tvoje sekte (iz 1916. godine) sotona je unajmio i upregnuo vašeg Father-a Millera-a da računa datum Isusova dolaska.

Jel ti veruješ možda to?

Ti vjeruješ da vam je Father Miller znao ono što nije mogao znati ni Isus, pa te zbog toga ponovo pitam -
sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska? Zar ti je teško odgovoriti?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, ja dadoh odgovor. pa ti kao da si slep.

Nije Miler nista samoinicijativno racunao, vec je iznosio ono sto pise u Danilu 8 i 9 poglavlje, i pogresno protumacio da Bog tu u izrazu OCISCENJE SVETINJE govori Hristovom dolasku.

Dakle, biblija je u pravu, ali je Miler pogresno shvatio izraz SVETINJA.

Nije sotona delovao kroz Milera, jer sotona nikada ne radi y korist Bozju, na spoznaji biblijskih prorocanstava, posebno ne ona o Svetinji koja je kljucna za nase spasenje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo jos besmislica "proroka" sudnjeg dana.

- Svršetak vremena milosti za svet 22 oktobra 2022 godine kada će Isus završiti svoju posredničku službu u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama u korist čovekovog spasenja, nakon čega će odpočeti izlivanje sedam poslednjih zala, i Hristos vrlo ubrzo doći u sili i slavi u Bogom znanom danu i času, što predstavlja ono što je Bog otkrio a vezano je za događaje u skoroj budućnosti.

Znaci ko se pokajao do tada pokajao se i dalje nema.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo, Ellen White pise "DA CE BOG ADVENTISTIMA OBJAVITI DAN I CAS ISUSOVOG DRUGOG DOLASKA"

Pitaj bilo kog propovednika koji poznaje sta Ellen White pise.

Ocigledno ti ne poznajes.

U vezi svega ostalog, ja stojim iza svega sto sqm izneo, i ti nista ne mozes da uradis protiv toga.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, Ellen White pise "DA CE BOG ADVENTISTIMA OBJAVITI DAN I CAS ISUSOVOG DRUGOG DOLASKA"

Pitaj bilo kog propovednika koji poznaje sta Ellen White pise.

Ocigledno ti ne poznajes.

U vezi svega ostalog, ja stojim iza svega sto sqm izneo, i ti nista ne mozes da uradis protiv toga.

Ja kada sam tebe spomenuo bilo mi je sve jasno sta misle o tebi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije Miler nista samoinicijativno racunao,

Hoćeš reći da su ga Indijanci natjerali da računa? :)

Nije sotona delovao kroz Milera,

Prema učenju i deklaraciji tvoje sekte iz 1916. godine (lijepo to vidjesmo) Millera je upravo sotona unajmio i ujarmio da računa vrijeme Isusova dolaska.

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Natrag