Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti Isusa baš krasnim epitetima veličaš. Kažeš da je po položaju jednak đavlini.

Jesam li ja upotrebio izraz "theos" za sotonu ili apostol Pavle? Naravno, apostol Pavle. Izraz "theos" ne znači uvek Bog svemoćni po prirodi. I za ljude-Psalam 82 se koristi.

I sada kada ja to samo konstatujem tebi to ne odgovora. Pa pitaće te običan verujući tebe učenog katolika..pa šta ćeš mu reći? Hoćeš mu reći da ne treba da čita te tektove gde se theos koristi i za nekog ko nije Svemoćni Bog? Umesto da mu objasniš da theos nije uvek korišćan samo za Boga. Nećeš mu valda uzeti Bibliju i reći...nije to za tebe...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
OK, sjedi li vam onda Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska? :)

Ako imaš zrno intelektualnog poštenja, prestani izbjegavati pitanja.

Pitam samo jer ja citiram Hrista samog. Ništa drugo. No, i to smo već diskutovali ali hoću da samo istaknem da ja citiram Hrista koji to zaista kaže

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa vi ne znate nista.

Kao prvo, Ellen White govori o nekakvom samonicijativnom matematickom racunanju vremena Hristovog dolaska, a ne o Bozjim otkrivenjima, i Hronologiji dogadjaja koje je sam Bog isplanirao i predodredio.

Dakle, kada Bog sam nesto otkrije, to je Bozje.
Sama Ellen White govoreci o poslednjem vremenu kaze "DA CE BOG ADVENTISTIMA OTKRITI DAN I CAS HRISTOVOG DOLASKA"

Jos nesto bih napomenuo sto je bitno, a sto sam vec pisao u jednom od svedocanstava.

Svedocanstva biblije i Ellen White, posebno ona o dogadjajima poslednjeg vremena - su USLOVNA.

To znaci, da je vreme za njihovo ispunjenje proslo, jer svi dogadjaji opisani u bibliji i spisima Ellen White - su vec trebali da se odigraju, na nacin opisan u bibliji i spisima Ellen White

Ali je to dato uslovno, odnosno - odigralo bi se pod uslovom da crkva dozivi probudjenje, i da Bog kroz nju zavrsi delo objave jevandjelja, i da nastupi progonstvo, nedeljni zakon, antihrist..itd.

Posto crkva nije dozivela probudjenje jer je odbacila delo Bozje i vest koja je crkvi upucena, o cemu govori i Ellen White "da ce delo za probudjenje crkve biti potpuno odbaceno" u tom slucaju Bog nema sa kim da zavrsi delo objave jevandjelja, pa tako nema nikoga ko bi bio progonjen zbog krsenja nedeljnog zakona, sto bi znacilo da se on nece ni uvesti, bar ne na globalnom nivou, a sto se tice antihrista - njegov rad je u tom smislu propao.

Dakle, od vremena kada je crkva potpuno odbacila delo Bozje i vest na probudjenje, SVE u bibliji i spisima Ellen White o poslednjem vremenu je uslovno, i vreme za njihovo ispunjenje je proslo, i Bog danas sam radi i radice na objavi sebe i svoje istine, i on objavljuje vreme kraja i Hristovog dolaska, kao sto je videla i Ellen White "DA CE BOG ADVENTISTIMA OBJAVITI DAN I CAS ISUSOVOG DOLASKA"

Eto Tripovog nokauta.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam samo jer ja citiram Hrista samog. Ništa drugo. No, i to smo već diskutovali ali hoću da samo istaknem da ja citiram Hrista koji to zaista kaže

Hoćeš reći da ne vjeruješ nikome osim Kristu?

Za Milera se pisalo dosta pa vidi tačno šta je sve rečeno po tom pitanju.

Zato tebe pitam. Ti si njegov fan i ti mu vjeruješ. Dakle, sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zato tebe pitam. Ti si njegov fan i ti mu vjeruješ. Dakle, sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Nisam ja ničiji fan od ljudi. Poštujem mišljenja ljudi u onoj meri u kojoj su u skladu sa Pismom. A svako ima mana i grešaka pa zašto misliš da bih ja neku grešku podržao kod nekoga? Trebamo gledati kod svakoga pozitivne stvari a negativne svakako imati na umu...

Kažem već su ljudi pisali o Mileru..ja nisam pa ne možeš izvlačiti nikakav zaključak na taj način.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa vi ne znate nista.

Kao prvo, Ellen White govori o nekakvom samonicijativnom matematickom racunanju vremena Hristovog dolaska, a ne o Bozjim otkrivenjima, i Hronologiji dogadjaja koje je sam Bog isplanirao i predodredio.

Sama Ellen White govoreci o poslednjem vremenu kaze "DA CE BOG ADVENTISTIMA OTKRITI DAN I CAS HRISTOVOG DOLASKA"

Jos nesto bih napomenuo sto je bitno, a sto sam vec pisao u jednom od svedocanstava.

Svedocanstva biblije i Ellen White, posebno ona o dogadjajima poslednjeg vremena - su USLOVNA.

To znaci, da je vreme za njihovo ispunjenje proslo, jer svi dogadjaji opisani u bibliji i spisima Ellen White - su vec trebali da se odigraju, na nacin opisan u bibliji i spisima Ellen White

Ali je to dato uslovno, odnosno - odigralo bi se pod uslovom da crkva dozivi probudjenje, i da Bog kroz nju zavrsi delo objave jevandjelja, i da nastupi progonstvo, nedeljni zakon, antihrist..itd.

Posto crkva nije dozivela probudjenje jer je odbacila delo Bozje i vest koja je crkvi upucena, o cemu govori i Ellen White "da ce delo za probudjenje crkve biti potpuno odbaceno" u tom slucaju Bog nema sa kim da zavrsi delo objave jevandjelja, pa tako nema nikoga ko bi bio progonjen zbog krsenja nedeljnog zakona, sto bi znacilo da se on nece ni uvesti, bar ne na globalnom nivou, a sto se tice antihrista - njegov rad je u tom smislu propao.

Dakle, od vremena kada je crkva potpuno odbacila delo Bozje i vest na probudjenje, SVE u bibliji i spisima Ellen White o poslednjem vremenu je uslovno, i vreme za njihovo ispunjenje je proslo, i Bog danas sam radi i radice na objavi sebe i svoje istine, i on objavljuje vreme kraja i Hristovog dolaska, kao sto je videla i Ellen White "DA CE BOG ADVENTISTIMA OBJAVITI DAN I CAS ISUSOVOG DOLASKA"

Eto Tripovog nokauta.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa vi ne znte nista.

Kakve veze ima konferen. u Mineapolisu sa rodjenjem tvoje majke?

Sama Ellen Whitw govoreci o poslednjem vremenu kaze "DA CE BOG ADVENTISTIMA OTKRITI DAN I CAS HRISTOVOG DOLASKA"

To si izmislio. sreća pa nisi advent. inače bi svasta mislili za nas.

Ma nemoj to. Znači uslovan je i drugi dolazak Isusa.

Biće materijala za kopiranje i od tebe.

Ali je to dato uslovno, da crkva dozivi probudjenje, i da Bog kroz nju zavrsi delo objave jevandjelja, i da nastupi progonstvo, nedeljni zakon, antihrist..itd.

I to spalo na tebe i par fanatika uz tebe, znači ovamo 20 miliona u zabludi, a ti i vas dvoje ste u pravu.

Posto crkva nije dozivela probudjenje jer je odbacila delo Bozje i vest koja jev crkvi upucena, o cemu govori i Ellen White "da ce delo za probudjenje crkve biti potpuno odbaceno - Bog nema sa kim da zavrsi delo objave jevandjelja, pa tako nema nikoga ko bi bio progonjen zbog krsenja nedeljnog zakona, sto bi znacilo da se on nece ni uvesti, a sto se tice antihrista - njegov rad je u tom smislu propao.

Ma ti čes da je probudis. Kakav ego.

Eto Tripovog nokauta:smisi:.
:beee: :roll: :mig: :roll: :beee:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kažem već su ljudi pisali o Mileru..ja nisam pa ne možeš izvlačiti nikakav zaključak na taj način.

Pitam tebe, jer ti vjeruješ da vam je "Father Miller" znao ono što nije znao ni Isus. "Father Miller" je znao dan i čas Isusova dolaska. Zato te ponovo pitam - sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Natrag