Promašaji Adventne crkve

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
NE LAZE NI JOVAN NI MILER, NEGO TARAMANA!

Jovan ne laže , Taraana tu i tamo , Miler sto posto govori neistinu ,evo i što slaga i pokaja se

Osnivač Adventističke crkve William Miller, farmer, bivši kapetan američke vojske i prema vlastitom priznanju mason iz čijeg će pokreta kasnije nastati desetci sekti, godinama je putovao američkim gradovima i širio histeriju predviđajući da će se Isus vratiti na Zemlju 1844. Datum koji je Miller odredio je došao i prošao, a Isus se nije vratio. Pošto su njegovi sledbenici vidjeli daje lažov , i prevarant , većina gaje napustila , a preostali Millerovi slijedbenici su grčevito tražili neki izlaz. Tako se jedan od njih, S. Snow proglasio prorokom Ilijom, drugi, H. Edson je tvrdio kako mu je Bog pokazao da Isus 1844. nije ni trebao doći na Zemlju već u Nebesku Svetinju, treći su nastavili žonglirati sa datumima. Adventisti su na sve načine pokušali opravdati Millera, evo jednog njihovog objašnjenja:

“Od 1844. vrši se suđenje živima i mrtvima, i anđeli nisu mogli tako brzo okretati stranice života svake osobe, iako su to radili neprekidno, dan za danom… nisu koristili ni svoj subotnji odmor, samo da bi što prije završili taj poseo, jer o njemu ovisi i ponovi dolazak Kristov.” 7

Osramoćenom Milleru je ostalo samo da formalnim pismenim pokajanjem prizna pogrešku. Malo prije smrti 1849. piše:

“Ja nemam povjerenja ni u jednu od novih teorija koje su nastale iz ovog pokreta!”

Millerovo pokajanje nije moglo zaustaviti ono što je pokrenuo. Na scenu je već stupila lažna proročnica Ellen White

Biblija kaže:" ako neki prorok prorokuje a proročanstvo se ne ispuni,on je lažni prorok"

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
NE LAZE NI JOVAN NI MILER, NEGO TARAMANA!

Plaćeniče,nije Taramana pisao Otkrivenje već Jovan i Jovan rečeda će proroci spaliti neprijatelje a tvoj lider Miler tvrdi da su proroci spalili neprijatelje pa pitam tebe kao plaćenika koji uči Milerovu nauku da nam objasniš zašto nije po Jovanovom već po Milerovom?

To što ti mene nazivaš lažovom ima ko beleži.
Mene zanima zašto nevalja Jovanovo proroštvo pa ga Miler okrenuo suprotno i vi učite suprotno pa ste još i plaćeni za to?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, iznosiš neistine protivnika Adventizma.

Nije Miler bio nikakav prevarant, niti je išta pogreio, jer on je izneo proročanstvo iz knjige proroka Danila o 2300 godina, koje se završava 1844 godine.
On je samo napravio grešku pogrešno protumačivši događaj koji je tada trebao da se dogodi.

On je nakon te 1844 godine razočarao što se proročanstvo nije ispunilo onako kako ga je on zamisljao, a ne zato što je navodno prihvatio da ono nije istinito, a nije prihvatio činjenicu da je vremensko proročanstvo ispravno i da treba da se ispuni tačno 1844, a da je on samo pogrešio u događaju koji je tada trebao da se odigra.
Zato je razočaran odbacio svoje stanovište.
Ipak, Bog je imao svoje verne sluge kojima je otkrio istinu u pogledu ovog proročanstva, i ispravio grešku koju je Miler napravio.

Slava Bogu!

-------------------------------------------------------------

Taramana, Marko je u pravu, jer TI pogrešno tumačiš Jovanove reči, i pripisuješ Adventistima grešku - i ako ona ne postoji, već je problem u tebi i tvom tumačenju otkrivenja - van konteksta.

Još nam nisi odgovorio, kako to proroci bljuju vatru iz usta i spaljuju ljude, a da ned rade u cirkusu?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Još nam nisi odgovorio, kako to proroci bljuju vatru iz usta i spaljuju ljude, a da ned rade u cirkusu?
Sine jel se ti to podsmevaš Isusovoj reči datoj Jovanu?
Jadna i nesretna duša.

11:5 I ako im ko nepravdu učini,(prorocima) oganj izlazi iz usta njihovih, i poješće neprijatelje njihove; i ko bude hteo da im učini nažao onaj valja da bude ubijen.

Samo ti sinko radi svoj posao.

Cirkus je u tvojoj nesretnoj duši koja skuplja učitelje plaćenike.
Kao što po Ilijinoj reči siđe oganj iz njegovih usta pozvan i spali onu pedesetoricu Jezaveljinih vojnika tako će biti ponovo crni kukavče.

Idi dok nije kasno na kolena jer ćaš se zaista ubrzo naći dole.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, mnogo maštaš u osuđivanju drugih, a posledica toga su gledanje horor filmova i španskih serija.

Kontradiktoran si i vadiš se na Iliju, jer Ilija nije glumio cirkuzanta, a ti ovde govoriš o bukvalnom bljuvanju vatre iz usta.

Otkrivenje je pisano simboličnim jezikom, i ovo proročanstvo ima simbolične elemente, i tumači se u kontekstu biblije.
Ti naravno to previđaš, i zato stvaraš sebi ovakve probleme u tumačenju.

Ja ću ti reći jedno iskustvo jedne žene koja je namerno iz mržnje prema bibliji spalila ovu knjigu, i jel znaš šta je bilo sa ovom osobom, nedugo posle ovog čina - izgorela je u požaru, i od nje nije ništa ostalo.

Dakle, ovo proročanstvo govori o sudu koji donosi odbacivanje svedočanstva reči Božje, jer reč Božja donosi sud Božji, i to se naziva sud u propovedanju jevanđelja, gde jedni prihvataju reč Božju, a drugi odbacuju, i oni koji odbace pozive koje im reč Božja upućuje, na kraju će primiti sud Božji, a neki kao ova žena - već u ovom životu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, mnogo maštaš u osuđivanju drugih, a posledica toga su gledanje horor filmova i španskih serija.

Kontradiktoran si i vadiš se na Iliju, jer Ilija nije glumio cirkuzanta, a ti ovde govoriš o bukvalnom bljuvanju vatre iz usta.

Otkrivenje je pisano simboličnim jezikom, i ovo proročanstvo ima simbolične elemente, i tumači se u kontekstu biblije.
Ti naravno to previđaš, i zato stvaraš sebi ovakve probleme u tumačenju.

Ja ću ti reći jedno iskustvo jedne žene koja je namerno iz mržnje prema bibliji spalila ovu knjigu, i jel znaš šta je bilo sa ovom osobom, nedugo posle ovog čina - izgorela je u požaru, i od nje nije ništa ostalo.

Dakle, ovo proročanstvo govori o sudu koji donosi odbacivanje svedočanstva reči Božje, jer reč Božja donosi sud Božji, i to se naziva sud u propovedanju jevanđelja, gde jedni prihvataju reč Božju, a drugi odbacuju, i oni koji odbace pozive koje im reč Božja upućuje, na kraju će primiti sud Božji, a neki kao ova žena - već u ovom životu.

Ti sam za sebe dade potvrdu kroz primer one žene.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija je za mene Svetinja, i načelo mog života.
Ko ima drugačiji stav - Bog će mu suditi, a ti si samoga sebe postavio u službu sudije, a ne znaš da sud Božji stoji nad tobom lično, i nad svakim čovekom, jer mi nismo postavljeni da sudimo i osuđujemo, jer može biti da se u tim trenutcima sud izriče nad nama.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Biblija je za mene Svetinja, i načelo mog života.
Oh,da dosad nekoliko puta nisam proveravao takve izjave možda bi i poverovao ali znajući da ni jedan Biblijski tekst ne verujete kako piše uzalud je ta izjava data.
Tom izjavom nas gledaš u oči i lažeš.
Nisi rekao ko nas slaga Jovan ili Miler jer dadoše različite izjave po pitanju ognja i spaljivanja,ti kao čovek Biblije si najkompetentniji za odgovor pa to od vaše visosti očekujemo možda i onaj Maričelo nekad se seti da odgovori kad mu se ogade masonski srebrnjaci.

Natrag