Disk mi kritičan pa ću deo od ove teme ovde postaviti jer imam mnogo materijala pa prebacujem na više mesta da što više sačuvam. Rachemu kao i ostalim
vernicima poklanjam deo ove teme.
Još da napomenem da neću više odgovarati na Jelenaške tekstove jer mi je dosadilo stalno silaziti dole u brlog.
DANILOVO i JOVANOVO OTKRIVENJE
Božji prorok Danilo ostavlja zapis carstava koja će stići posle njega i koje će kakvo biti. Ostavljeno nam je u toj dragocenoj knjizi sve što je potrebno znati o carstvima i koje će biti zadnje ali i ko će
preuzeti carstvo od zadnjeg vladara kao bezakonika.Ne daje nam Danilo opis puste zemlje već kaže PREUZEĆE iz ruku bezakonika carstvo na zemlji i vladaće trajno Isusovo carstvo a sveti narod će PREUZETI carstvo.Preuzeti znači iz ruke u ruku promeniti vlasnika,ako bi zemlja bila pusta onda nema preuzimanja jer nema od koga preuzeti. ,,7:18Ali ćesveciVišnjeg
preuzeticarstvo,idržaćecarstvonavekidoveka.,, Danilo opisuje kip čiji delovi predstavljaju carstva mi ćemo Božjom pomoći poslušati šta nam se tamo saopštava: 2:
32Glavatomlikubešeod čistogzlata,
prsiimišiceodsrebra,
trbuhibedraodbronze,
2:33
Nogemuodgvožđa, a
stopalakojeodgvožđakojeodzemlje.
2:34Tigledašedokleseodvalikamenbezruku, iudarilikustopalabronzanaizemljana, isatreih.
2:35Tadasesatreigvožđeizemljaibronzaisrebroizlato, ipostakaoplevanagumnuuleto, teodnesevetar, inenađemusemesto; akamen, kojiudarilik, postagoravelikaiispunisvuzemlju.
2:36 To je san; a sada ćemo kazati caru šta znači.
Ti si ona
glava zlatna.
2:39 A nakon tebe nastaće
drugo carstvo, manje od tvog; (srebrno)a
potom treće carstvo, bronzano, koje će vladati po svoj zemlji.
2:40
A četvrto će carstvo biti tvrdo kao gvožđe, jer gvožđe satire i troši sve, i kao gvožđe što sve lomi, tako će satrti i polomiti.
2:41 A što si video
stopala i prste koje od kala lončarskog koje od gvožđa, biće carstvo razdeljeno, ali će biti u njemu tvrđe od gvožđa, jer si video gvožđe pomešano s kalom lončarskim.
2:42 I što prsti na nogama behu koje od gvožđa koje od kala, carstvo će biti nešto jako, a nešto trošno.
2:43 A što si video gvožđe pomešano sa kalom lončarskim,
to će se oni pomešati sa semenom čovečijim, ali neće prionuti jedan za drugog kao što se gvožđe ne može smešati s kalom.
2:44 A
u vreme tih careva Bog će nebeski podignuti carstvo koje se do veka neće rasuti, i to se carstvo neće ostaviti drugom narodu; ono će satrti i ukinuti sva ta carstva, a samo će stajati do veka.
U vreme KOJIH CAREVA Bog preuzima carstvo? To RAZDELJENO carstvo je bilo od GVOŽĐA I potom izdeljeno na deset delova od kojih će neki delovi biti jaki neki slabi. Dakle,imamo ZLATNO carstvo (Vavilon) koje zamenjuje SREBRNO carstvo (MEDO-PERSIJA) pa BRONZANO carstvo(Grčko) I GVOZDENO carstvo (Rimsko) I potom se to gvozdeno RAZDELI.Ne kaže da je nestalo to carstvo već da se RAZDELILO što se I zbilo zato imamo Carigrad-Konstantinopolj kao prestonicu istopčnog rimskog carstva koje će ceo milenijum vladati na istočnoj teritoriji dok se zapadno ugasilo.
Mi tu vidimo samo RAZDELJENO carstvo I sad idemo dalje da nađemo onih deset prstiju od kipa.Šta još trebamo čuti? Da će u vreme TIH CAREVA koji će izaći sa dela teritorije istočnog rimskog carstva (prikazanih kao prsti) Bog od njih PREUZETI carstvo a to znači da su oni zadnji carevi na zemlji.Hajdemo prvo videti koji gografski prostor je držalo istočno rimsko carstvo?To je Azija a veće današnje države Grčka I Turska u širokom luku obuhvatajući terotorije više drugih država.
Jovan nam kaže da postoji samo sedam careva-carevina kao svetskih lidera ( koji će se dotaći Izraela jer je Biblija knjiga istorije Jevreja I opisuje prvenstveno zbivanja koja se tiču Izraela I njegovog naroda) a da je osmi car-carstvo zadnje na sceni I zadnje koje gazi Izrael. Potom čujemo da je do Jovana PET careva-carevina palo a to su: EGIPATSKO,ASIRSKO,VAVILONSKO,PERSIJSKO,GRČKO a jedno u Jovanovo vreme jeste koje je ŠESTO a to je Rimsko carstvo.Potom se ono
razdeljuje ovo razdeljivanje je veoma važno znati jer bez toga ćemo promašiti pravac gledanja kroz istoriju.Jedan deo razdeljenog se ubrzo gasi dok drugo nastavlja postojati ceo milenijum.
Čusmo da su šest careva bili I sad pitamo ko je ono razdeljeno carstvo koje je ostalo pokorio I preuzeo vlast nad njim kako bi doznali ko je SEDMI car-carstvo? OTOMANSKO carstvo pokorava Vizantijsko carstvo I ono traje do pre jednog veka.Sad čekamo da vidimo koje je OSMO carstvo kao poslednje od kojeg će sveti PREUZETI vlast.
Sad je potrebno ponovo otići do Danilovog sna I setiti se gde reče da će posle GVOZDENOG (rimskog carstva) doći do PODELE tog istog I to ispratismo a onda sledi pojava
sedmog cara koji je šestog porobio a sad je I sedmi nestao I šta očekujemo? Očekujemo pojavu OSMOG carstva u kom će se kao zadnjem oslikati oni prsti na stpalima kao deset država koje će sačinjavati zadnje carstvo. Gde da tražimo to carstvo na kojoj teritoriji? Vratimo se na gvozdeno –rimsko carstvo,ono je PODELJENO I jedan deo je ugašen dok drugi preživljava a potom I ono nestaje. Zatim Jovan kaže da će iz jednog od tih sedam carstava ponovo se pojaviti jer je bilo I nestalo a potom se ponovo pojavaljuje moćno da će se svi zapitati ko može ratovati protiv njega. Idemo do Jovana u 13 glavi da čujemo od čega je sastavljeno to zadnje carstvo znajući da je Vavilon opisan kao LAV : ,, 7:4 Prva beše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovek, i srce ljudsko dade joj se.
Potom Medo-Persijsko kao MEDVED: 7:5 gle, druga zver beše kao medved, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: Ustani, jedi mnogo mesa. Treće je Grčko kao RIS: 7:6 , i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zver, i dade joj se vlast. Potom Rimsko kao zver sa velikm zubima koja će mnogo naroda pobiti.I sad kao što rekoh slušamo odakle će se formirati zadnje carstvo: 13:2 I zver koju videh beše kao
ris, i noge joj kao u
medveda, i usta njena kao usta
lavova, i dade joj zmija silu svoju, i presto svoj, i oblast veliku.
Zadnje carstvo se diže sa teritorije koju je posedovalo Grčko --Medo Prsijsko—Vavilonsko (nema velike gvozdene zube).Znači,Kao Grčko carstvo koje stoji na teritoriji Medo-Persije I govori glasom sa Vavilonske teritorije.NIGDE ne čitamo da je gvozdeno-rimsko imalo opis lava.medveda I risa jer ono nema te elemente niti teritorije.To osmo carstvo će izaći sa dašnjeg arapsko-azijskog prostora I biće sastavljeno od deset država. Ponovo slušamo iz uvoda 13-te glave Otk.ko daje tu oblast I kome? ,,…
dade joj zmija silu svoju, i presto svoj, i
oblast veliku.,,
Satana daje toj zveri kao carstvu sastavljenom od deset prstiju-oblasti silu svoju I presto,a gde se nalazi presto satane koji će se tom carstvu dati čujmo: ,, 2:12 I anđelu
pergamske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima mač oštar s obe strane2:13 Znam dela tvoja, i gde živiš, gde je
presto sotonin; i držiš ime moje, i nisi se odrekao vere moje i u one dane u koje je Antipa, verni svedok moj, ubijen kod vas, gde živi sotona.,, Pergam se nalazi u Turskoj.Tuska će se dati tom zadnjem carstvu. Kaže da ta teritorija i taj grad obiluju navedenim i da se trgovci od tog obogatiše prodavajući robu duhovnom Vavilonu.Rim jeste morska luka kao što je lociran grad Vavilon ali Rim NEMA bisera niti dijamanata izobila niti ima mnogo zlata a ni svile niti drugih kvalitetnih materijala. Navedeno se nalazi na arapskom poluostrvu i aziji baš kao što one tri zveri najaviše (ris,medved,lav). Nije teško naći na pomenutom prostoru bogatstva u dijamantima i zlatu.Vavilon kao grad se nalazi GDE? 17:3Iuvedemeduh
upustomesto; ivideh ženugdesedinazvericrvenojkojabešepunaimenahulnihiimašesedamglavaidesetrogova.,, U pustinji je lociran grad Vavilon a Rim očigledno nije u pustinji. Čujmo kako žale stanovniciVavilon od kog se obogatiše: ,, 18:19
Ibacišeprahnaglavesvoje, ipovikašeplačućiiridajući...,, Da li Rimljani posipaju glave prašinom kad tuguju ili bilo koji evropski narod? Naravno da NE,to čine arapsko-azijski stanovnici. Tamo se kupuju deca i devojčice za bogatstvo kao što je navedeno Rim ne trguje osobama. Na teritoriji te države se nalazi kolevka ISLAMA i Meka i Medina kao dva najveća svetišta te vere i odatle se raširilo i širi po celom svetu vera koja je u svakoj tački učenja suprotna Bibliji.
Ako bi Rim stavili na mesto Vavilona iako ni po jednoj tački ne odgovara ni geografski ni po navedenom bogatstvu onda bi proglasili Hrišćanstvo koje Rim zagovara vinom bluda i odsekli bi svoju veru proglasivši je bludom i ugasili bi veru u Isusa smatrajući učenje Hristove crkve vinom bluda i to može izjaviti samo masonska organizacija koja mrzi Hrišćanstvo a podržava Islam jer im je isti bog.Sad nam treba nešto o antihristu reći a izraz antihrist znači dve stvari:1.Negirati Hrista kao Spasitelja. 2. Postaviti sebe na Hristovo mesto-umesto Hrista. Da bi našli takvu osobu moramo otići u Bibliju i čuti jasne odrednice koje identifikuju antihrista a pre toga bih podsetio da je satanih duh antihristov i da postoji odavno i Pavle taj duh još tad pominje najavljujući osobu kroz koju će se u punini satana ispoljiti zato sad slušamo identifikaciju antihrista:
II Jovan. ,, 1:9KojigodprestupainestojiunauciHristovojonajnemaBoga; akojistojiunauciHristovojonaj
imaiOcaiSina.
1:10Akokodolazikvamaiovenaukenedonosi, neprimajtegaukuću, inepozdravljajtesesnjim;
1:11Jerkosepozdravisnjim, primadeounjegovimzlimdelima. Islam ima natpis da Bog NEMA SINA. Mi Hrišćani imamo radosnu vest-jevanđelje gde je glavna poruka smrt i vaskrs Hristov a Islam uči da Isus nije razapet niti je umro.Tako svaku tačku našeg učenja oni izvrću i tu nauku šire po celom svetu. Nedavna statistika kaže da u SAD između 65 i 70 hiljada ljudi pređe na Islam DNEVNO! Isti izvor govori da u Engleskoj i Nemačkoj se masovno prelazi na Islam ali to se dešava skoro u svim zemljama ubrzano a razlog je pojava ODPADA kao što je najvljeno da se prvo mora pokazati ODPAD od vere i to se dešava nekoliko godina ubrzano a za odpadom stiže antihrist kao čovek bezakonja.
Rim ne poriče Sina niti Oca niti uči da je Isus DUH kao Islam gde je Isus izčezao i pričinjavao se učenicima kako oni uče. Islamski Mesija sad treba doći da uspostavi mir i postrada a istog bezakonika i Jevreji očekuju kao Mesiju i tu će se ujediniti Islamski bezakonik sa Jevrejskim lažnim prorokom i načiniće savez i Hram će se podići na obostranu saglasnost i tad će Jerusalim sveti grad postati duhovni Egipat i Sodom jer će bludničiti sa paganizmom u istom Hramu i tad će stići zabrana da Islamisti ulaze u isti jer oni u dvorištu Hrama imaju svoju pagansku džamiju i tad će Islamisti ukinuti savez i pobiće mnoštvo Jevreja a žene i decu odvesti u ropstvo menjajući ih za zlato po svom kraljevstvu a zemlju Izrael će izdeliti međuse. Tamo je Muhamed živeo i njegovi sledbenici su osnovali KALIFAT kao vrhovno versko telo sa Kalifom kao verskim ocem (papom) koji se po Kuranu ima BEZUSLOVNO SLUŠATI jer je on Bog na zemlji.
Pre dve godine (2014.VI 29) su ponovo osnovali Kalifat koji dugo nije funkcionisao i Kalif je osnovao Islamsku državu koja treba da okupi sve islamske zemlje a one su baš na teritoriji (lava,risa i medveda) taj pokret se brzo raširio ali i gasi po Božjoj promisli da bude znak kao što je vojska Jerusalim opkolila pa se povukla da bi potom nemilosrdno razorila isti. Kao što je njima Bog na nebu a Muhamed na zemlji tako je sad Kalif vrhovni verski neprikosnoveni autoritet.Da li Rim huli na Duha Svetoga ili na Isusa? NE. Ali zato Islam Muhameda oslovljava Duhom Svetim a Isus im je samo čovek kao prorok. Njima je Muhamed veći od Isusa.Čitamo da će se toj zveri-carstvu dati da vlada nad svim narodima i jezicima i da će se svi uplašiti i udiviti kad vide Otomansko carstvo gde ožive kao naslednika Grčkog,Vizantijskog, Persijskog i Vavilonskog, pitaće KO MOŽE RATOVATI sa njima jer su prebogati,ima ih oko 2 milijarde imaju nuklearno oružje i fanatični su ratnici.Oni su jedan narod,jedan jezik kao nekadašnji istorijski Vavilon i isti cilj imaju da za džihad (sveti rat) poginu tad po Kuranu idu u raj gde ih čeka mnogo lepih devojaka kao nagrada.
Sva zadnja stradanja verujućih su opisana pogubljenjem kako neki lingvisti kažu da izvorna reč znači ODSECANJEM GLAVE, ne vidim da Rim odseca glave Hrišćanima ali zato na prorečenoj teritoriji su posečene sve Hrišćanske glave.Zašto se za taj veliki grad i luku kaže da je Vavilon i da je SVA KRV SVETIH tamo prolivena? Mi čitajući crkvenu istoriju čujemo da su apostoli postradali na više mesta i da su Hrišćani stradali na mnogim različitim mestima pa kako onda da sva ta krv bude nad tim gradom? Taj grad je u duhovnom pogledu Vavilon jer je naslednik kulta Semiramide i Tamuza sa znakom mladog meseca i zvezde. To je Vavilonska religija koju su iznedrili i tu nauku o obožavanju zvezda Bog ne voli zato će taj grad bogati biti sravnjen atomskom bombom u istom satu ga neće biti.Ta nauka kao i sve odpadničko je uzrokovalo smrt svih verujućih i zato će zatiranje nove kolevke okultizma biti osveta za krv pravedničku.
Kako se na Navuhodonosorove trube zvuk moralo pasti licem na zemlju pred kipom tako se pred Dijanom padalo i vikalo ,,Velika je Dijana,, a Islamisti isto čine kad se oglasi i viču ,,Velik je Alah,, samo ime su izmenili a da li se zove,Dijana,Ishatar,Belit,Anahita,Isis,Artemis,Alah...ne menja smisao jer iza tog znaka uvek stoji isto oličenje zla.TAJNA VAVILONA je da se krije iza nepoznatog imena satana koji se obožava kroz kamen u Kabi i sumanutu jurnjavu oko hrama boginje gde su izneti 360 kipova i ostavljen samo crni kamen koji dotiču i on im uzima grehe po njihovom učenju. Na glavi Apisa je stajao znak mladog meseca i zvezde i u svim drevnim slikama taj znak je predstavljao paganskog boga.Taj znak dominira na Turskoj zastavi kao da je tamo presto satane ali i na ostalim islamskim zemljama ga ne manjka.Taj znak visoko stoji na verskim objektima Islama da se zna koji bog se tamo slavi.
Napravio sam uvod rekavši osnovne ideje a sad znajući u kom pravcu će ići tema možemo otvoriti Bibliju i zajedno pratiti potvrđujući već rečeno jer priča bez dokaza ne može biti validna. Jevreji u ropstvu preuzeše paganske običaje zato su gunđali i potom načinili tele jer su takvog idola imali oni što ih porobiše. Dela 7.41-43 ,, I tada načiniše tele, i prinesoše žrtvu idolu, i radovahu se rukotvorini svojoj. A Bog se okrenu od njih, i predade ih da služe vojnicima nebeskim, kao što je pisano u knjizi proroka: Eda zaklanja i žrtve prinesoste mi na četrdeset godina u pustinji, dome Izrailjev? I primiste čador Molohov, i zvezdu boga svog Remfana, kipove koje načiniste da im se molite; i preseliću vas dalje od Vavilona.,,
To sve se danas tajno upražnjava u Islamu. V Mojsijeva 4.19 ,, I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom,, Islam to čini I nudi celom svetu crni kamen u Maki za oprost greha I mlad mesec sa zvezdom uzdiže I veliča kao svoj znak a isti znak kroz celu istoriju je služio paganskim božanstvima:
Ispod vidimo predstavljeni znak
Crkva u Kelnu ima na sebi isto što i Islamski objekti jer se pokazuje sve veći odpad u Hrišćanstvu.Tako je I prorečeno da će čoveku bezakonja predhoditi odpadništvo: II Sol. ,, 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne
dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,,
Isaija34 , Jer se Gospod razgnevio na sve narode, i razljutio se na svu vojsku njihovu, zatrće ih, predaće ih na pokolj.
34:3 I pobijeni njihovi baciće se, i od mrtvaca njihovih dizaće se smrad i gore će se rasplinuti od krvi njihove.
34:4 I sva će se vojska nebeska rastopiti, i saviće se nebesa kao knjiga, i sva vojska njihova popadaće kao što pada list s vinove loze i kao što pada sa smokve.
34:5 Jer je opojen na nebu mač moj, evo,
sići će na sud na Edomce i na narod koji sam prokleo da se zatre.
34:6 Mač je Gospodnji pun krvi i tovan od pretiline, od krvi jagnjeće i jarčije, od pretiline bubrega ovnujskih; jer Gospod ima žrtvu u Vosoru i
veliko klanje u zemlji edomskoj.
34:7 I jednorozi će sići s njima i junci s bikovima; zemlja će se njihova opiti od krvi i prah će njihov utiti od pretiline.
34:8 Jer će biti dan osvete Gospodnje, godina plaćanja, da bi se osvetio Sion.
34:9 I potoci će se njeni pretvoriti u smolu, i prah njen u sumpor, i zemlja će njihova postati smola razgorela.
34:10 Neće se gasiti ni noću ni danju, doveka će se dizati dim njen, od kolena do kolena ostaće pusta, niko neće prelaziti preko nje doveka.
34:11 Nego će je naslediti gem i ćuk, sova i gavran naseliće se u njoj, i Gospod će rastegnuti preko nje uže pogibli i merila pustoši.
34:12 Plemiće njene zvaće da caruju, ali neće biti nijednog, i svi će knezovi njeni otići u ništa.
34:13 I trnje će izniknuti u dvorima njihovim, kopriva i čkalj u gradovima njihovim, i biće stan zmajevima i naselje sovama.
34:14 I sretaće se divlje zveri s buljinama, aveti će se dovikivati, onde će se naseliti veštice i naći počivalište.
34:15 Onde će se gnezditi ćuk i nositi jaja i leći ptiće i sabirati ih pod sen svoj; onde će se sastajati i jastrebovi jedan s drugim.,
Zašto Gospod zatire Edom…valjda Rim treba po nekima da zatre? Edom je na arapskoj teritoriji. Tamo ima puno zapaljive smole-nafte I goreće sve to.
Isaija 63 ,, Ko je ono što
ide iz Edoma, iz Vosora, u crvenim haljinama? Krasno odeven, koračajući u veličini sile svoje? Ja sam, koji govorim pravdu i vredan sam spasti.
63:2 Zašto Ti je crveno odelo i haljine Ti kao u onog koji gazi u kaci?
63:3 Gazih sam u kaci, i niko između naroda ne beše sa mnom; ali ih izgazih u gnevu svom i potlačih u ljutini svojoj; i krv njihova poprska mi haljine i iskaljah sve odelo svoje.
Ponovo arapska teritorija se gazi…zašto Rim ne gazi? Joil 3 ,,Jer, gle, u one dane i u ono vreme, kad vratim roblje Judino i jerusalimsko,
3:2 Sabraću sve narode, i svešću ih u dolinu Josafatovu, i onde ću se suditi s njima za svoj narod i za nasledstvo svoje Izrailja, kog rasejaše među narode i razdeliše zemlju moju;
3:3 I za moj narod bacaše žreb, i
davaše dete za kurvu, i prodavaše devojku za vino, te piše.
3:4 I šta hoćete vi sa mnom,
Tire i Sidone, i svi krajevi palestinski? Hoćete li da mi platite? I hoćete li da mi vratite? Odmah ću vam bez oklevanja platiti platu vašu na vašu glavu... 3:19 Misir će opusteti, i edomska će biti pusta pustinja za nasilje učinjeno sinovima Judinim, jer proliše krv pravu u zemlji njihovoj.,,
Ponovo arapske teritorije uništava i to sve one koje će imati zadnje carstvo i zajedno se udruživši napašće Izrael i Bog će to dozvoliti jer se i tamo mora otpad pokazati a potom će Bog intervenisati sa ono malo preostalih vernih sa kojima će razbiti i uništiti neprijatelje jer će najslabiji biti hrabar i odlučan kao David. Zaharije12:3 I u taj ću dan učiniti Jerusalim teškim kamenom svim narodima; koji ga god budu hteli dignuti, satrće se, ako bi se i svi narodi zemaljski sabrali na nj.
12:4 U taj ću dan, govori Gospod, učiniti da svi konji budu plašljivi i svi konjanici bezumni; i otvoriću oči svoje na dom Judin, i oslepiću sve konje narodima.
12:5 Te će govoriti glavari Judini u srcu svom: jaki su mi stanovnici jerusalimski Gospodom nad vojskama, Bogom svojim,,
Isaija ,, 13:19 I Vavilon, ures carstvima i dika slavi haldejskoj, biće kao Sodom i Gomor kad ih Bog zatre.
13:20 Neće se u njemu živeti niti će se ko naseliti od kolena do kolena,
niti će Arapin razapeti u njemu šator, niti će pastiri počivati onuda.
13:21 Nego će počivati onde divlje zveri, i kuće će njihove biti pune velikih zmija, i onde će nastavati sove, i aveti će skakati onuda.
13:22 I dovikivaće se buljine u pustim kućama i zmajevi u dvorovima veselim. A doći će njegovo vreme, i blizu je, i dani njegovi neće se protegnuti. ,, Kad je arapin u Rimu šator razapinjao? Dakle,Rim nema ništa sa zadnjim carstvom kao ni sa čovekom bezakonja niti lažnim prorokom niti će Rim biti uništen jer će OKOLNI NARODI doći da biju Izrael a to su sve Islamisti koji geografski opkoljavaju Izrael.
U Kuranu piše:,,Kamenje I drveće će tad vikati ovde se iza mene krije Jevrejin dođi i ubij ga.,, Kuran zagovara totalno istrebljenje Izraela i svi Islamisti žive za dan kad će nestati na zemlji zadnji Jevrejin jer tako naređuje Alah. Psalam 83 najavljuje zadnje okupljanje na Izrael ,, Bože! Nemoj zamuknuti, nemoj ćutati, niti počivaj, Bože!
83:2 Jer evo neprijatelji Tvoji uzavreše, i koji Te nenavide, podigoše glavu.
83:3 Po narod Tvoj zlo naumiše, i dogovaraju se na izabrane Tvoje.
83:4 Rekoše:
Hodite da ih istrebimo između naroda da se više ne spominje ime Izrailjevo.
83:5 Složno pristaše i suprot Tebi veru uhvatiše:
83:
6 Naselja Edomova i Ismailovci, Moav i Agareni,
83:7 Geval i Amon i Amalik, Filisteji s Tircima;
83:8 I Asur udruže se s njima; postadoše mišica sinovima Lotovim.
To su baš ona područja gde se pominju carstva (medveda,ris i lav) i ta zadnja zver kao carstvo leži na pomenutim prostorima.Šatori Edoma i Isamailovaca su današnja Sirija,Irak,Turska tu se još navodi Gaza i Palestina ali to nije sve jer se pominju još nekoliko teritorija koje će biti ujedinjene protiv Izraela kao što su Tir i Sidon današnji Libani Palestina potom Elam i Lidija (Iran i Persija saTurskom) zatim Teman-Jemen Dedan-srce arapske teritorije.Granice su se kroz istoriju pomerale pa tadašnja država se sad nalazi u dve ili tri nove države ali svi pomenuti gografski prostori se nalaze na arapskom i delom na azijskom prostoru.Čitamo da će Eufrat presušiti da mogu suvim proći sedam careva sa istoka koji idu na Izrael da izvrše volju Alahovu a to su: Irak,Iran,Persija,Avganistan,Pakistan,Indonezija kao što su carevi sa istoka došli Isusu na poklonjenje sa područja Vavilona i Persija kao bivših carevina.Današnje države Alžir,Maroko,TunisMauritanija,Libija su takođe obuhvaćene kao Islamske zemlje i agresori na Izrael.
Glasovi koji će smesti-ometati Islamsko carstvo stiže njima sa severa i istoka a to su Kina i Rusija oni će osvojiti Egipat i Libiju dok će Etiopija pristati sa njima.Ostalo će Bog sa vojskom nebeskom uništiti.
Šerijatski zakon je Islamski zakon po kojem oni žive i njihov dan za slavljenje nije ni subota ni nedelja već petak. Njihovi zakoni su suprotni Božjim zakonima iz Biblije.Oni imaju svog Boga Alaha kojem klanjaju 5 puta dnevno a Biblijski Bog kaže da je on JEDINI BOG dok Islamisti viču da je Alah jedini Bog. Islamski Kalif će tražiti bezuslovnu poslušnost i držanje Šerijatskog zakona time će na tri i po godine po osvajanju Izraela i Hrama biti postavljen novi zakon i drugi kalendar i dan jer Islamisti imaju svoj kalendar sa svojim računanjem vremena. Rim ima isti kalendar kao i svi Hrošćani niti je dosad menjao kalendar koji od Hrista računa novu eru niti je je doneo drugi zakon koji bi se kosio sa Biblijskim. Ko razlikuje dane (subote,nedelje,praznike) neka razlikuje bolje čini a ko ne razlikuje Bogu ne razlikuje time niti je prvi veći niti je drugi manji.Rimljanima ,,14:5 Tako jedan razlikuje dan od dana, a drugi drži sve dane da su jednaki: svaki da bude uveren za svoju misao.
14:6 Koji razlikuje dane, Gospodu razlikuje; i koji ne razlikuje dana, Gospodu ne razlikuje.
Dok će kod Muhamedanaca sve biti izmenjeno i slavljenje lažnog boga i držanje petka po Muhamedu i računanje godina kreće od hidžre dana kad je Muhamed prešao iz Meke u Medinu 16.VII 622 god. Taj zakon je neverovatan evo jednog primera,Islamista SME da siluje ,nevernicu, po njima to je svaka ženska osoba van Islama i on nema odgovornosti ali zato silovana osoba muškog ili ženskog pola jer oni siluju oba pola je kriva što je VANBRAČNO bila sa Muslimanom!!! Dakle žrtva ide u zatvor na nekoliko godina zato što nije stupila prvo u brak sa Muslimanom već je morao da on izvrši silovanje pa je time ona kažnjena. Postoji i kazna za Muslimana ali ona je manja i ona se primenjuje ako je silovana osoba uticajna.U tom zakonu je propisano odsecanje udova tela kao I glave zbog raznih stvari a dovoljno je da niste Musliman I čeka vas odrubljivanje glave.Ne čujem da Rim odrubljuje glave ko nije Katolik po Evropi.
I konačno možemo redom citate iz Biblije pratiti uz komentar gde ćemo ići malo dublje u teološke vode,sad ću navesti šta su pod-teme u daljem izlaganju:
1.Sve o Vavilonu 2. Sve o čoveku bezakonja 3.Sve o lažnom proroku 4.Sve o zadnjoj zveri 5. Sve o žigu zveri 6.Sve o ikoni zverinoj
1. VAVILON- Vavilon je veliki izuzetno bogat grad. ,,18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh!
Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom,, -Vavilon se nalazi na teritoriji crvene zveri. ,, 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh
ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova,, -Vavilon je kolevka paganizma i svakog odpadništa od Boga koji širi svoju veru celim svetom. ,,17:4I ženabešeobučenauporfiruiskerletinakićenazlatomikamenjemdragimibiserom, i
imaše čašuurucisvojojpunumrzostiipoganštinekurvarstvasvog;
17:5Ina čelunjenomnapisanoime: Tajna
, Vavilonveliki, matikurvamaimrzostimazemaljskim.,, -Vavilon je grad koji je kriv za
svu krv Isusovih svedoka. ,,18:24
Iunjemusenađekrvproročkaisvetih, isvihkojisupobijeninazemlji.,, ,,17:6Ivideh
ženupijanuodkrvisvetihiodkrvisvedokaIsusovih; izačudihse čudomvelikimkadjevideh.,,
-Vavilon je morska luka koja će biti unštena trajno u jednom danu. ,, 18:17Jer
ujedan časpogibetolikobogatstvo! Isvi
gospodariodlađi, isavnarodulađama, ilađari, ikojigodradenamoru, stadošeizdaleka,, ,, 18:21Iuzejedananđeojakkamenveliki, kaokamenvodenični, ibaciumoregovoreći: Tako ćesahukombitibačenVavilon, gradveliki, inećesevišenaći,, -Vavilon se nalazi u pustinji siguran da neće nikad pasti verujući da mu je religija ispravna. ,,17:3Iuvedemeduh
upustomesto; ivideh ženugdesedinazvericrvenojkojabešepunaimenahulnihiimašesedamglavaidesetrogova.,, -Vavilon sedi na sedam gora. ,,17:9Ovdejeum, kojiimamudrost. Sedamglava, tosu
sedamgoranakojima ženasedi.,, -Vavilon ima vlast nad carevima zemaljskim. ,,17:18I žena, kojusivideo, jestegradveliki,
kojiimacarstvonadcarstvimazemaljskim,, -Vavilon je grad u kojem ima nešto Božjeg naroda koji se poziva da izađe. ,,18:4I čuhglasdrugisnebakojigovori
: Iziđiteiznje, narodemoj,dasenepomešateugrehenjene, idavamnenaudezlanjena.,,
-Vavilon žale narodi koji se obogatiše od bogatstva tog grada. ,,18:9I
zaplakaćeizajaukatizanjomcarevizemaljskikojisesnjomkurvašeibesniše, kadvidedimgorenjanjenog... 18:11I
trgovcizemaljskizaplakaćeizajaukatizanjom, štonjihovetovarenikovišenekupuje…18:19I
bacišeprahnaglavesvoje, ipovikaše
plačućiiridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Gradeveliki, ukomeseobogatišesvikojiimajulađenamoruodbogatstvanjegovog, jerujedan časopuste!
---Vavilon se uništava u sedmoj čaši zala. ,,16:17I
sedmianđeoizli čašusvojuponebu, iiziđeglasvelikiizcrkvenebeskeodprestolagovoreći: Svršise.
16:18Ibišesevanjamunjaigromovi, iglasovi, ibivelikotresenjezemlje, kakvonikadnebiotkakosuljudinazemlji, tolikotresenje, takoveliko.
16:19Igradvelikirazdelisenatridela, igradovineznabožačkipadoše; i
VavilonvelikispomenusepredBogomdamuda čašuvinaljutoggnevasvog.,, -Vavilon je predstavljen ženom. ,,17:18I
žena, kojusivideo, jestegradveliki, kojiimacarstvonadcarstvimazemaljskim...17:3Iuvedemeduhupustomesto; i
videh ženugdesedinazvericrvenoj…17:4I
ženabešeobučenauporfiruiskerletinakićenazlatomikamenjemdragimibiserom,,
Sad videći odlike Vavilona postavlja se važno logično pitanje,koji to grad i morska luka može imati svu krv od apostola i od zadnjih svedoka Isusovih što bi značilo da je taj grad u vreme apostola imao vlast da može pogubiti Hrišćane u prvim vekovima i ponovo isti grad će na kraju imati vlast činiti isto? Rim je imao tu vlast u prvih par vekova i taj Rim je PAO izgubio je vlast te se PRESELIO na drugih sedam gora oslovljavajući se NOVI RIM i VELIKI RIMSKI GRAD da bi kasnije postao Kostantinopolj a danas Istambul. Taj grad je drugi Rim koji je preneo i preuzeo svu vlast starog Rima time kao naslednik preuzima i krivicu.Taj grad će na kraju ponovo imati vlast nad Hrišćanima kao deo zveri da ih ubija te će sva krv od Hrista do ponovnog Hristovog dolaska biti nad tim gradom kojeg će njegovi saveznici uništiti jer je to Bog stavio u njihova srca.
Šta imaju azija i arabija sa Rimom u Italiji da bi ga spalili? NIŠTA. KadVavilon bude goreo araski narodi koji su oko Istambula videće to jer tuda stalno prolaza i bacaće prah na svoje glave ne za Rimom u Italiji koji NE VIDE već za Istambulom.Nije Rim grad na pustinji ali Istambul leži na arapskom poluostrvu koji je većinski pustinja.Rim ne uči protiv Isusa niti govori daBog nema sina. Rim ne pretenduje na teritoriju Izraela niti da uništi Jevreje već to čine pomenute države čiji će lider biti Turska.
Čujmo opis koji treba vašu pažnju: Otk.17 1 ,,Idođejedanodsedamanđelakojiimahusedam čaša, igovorisamnomgovorećimi: Hodidatipokažemsud
kurvevelike, kojasedinavodamamnogima,,.
17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su
sedam gora na kojima žena sedi.
U prvom stihu čujemo da taj grad bludnica se prostire na mnoštvu naroda (voda) a u devetom kaže da se zapravo nalazi na sedam gora I sad sledi pitanje gde se zapravo nalazi taj grad na mnogim narodima ili nasedam gora? Ovaj primer sam dao kao uvod jer takvim primerima Otk. obiluje gde se daje DVOJNO ZNAČENJE mnogih stvari što ćemo videti u daljem tekstu. Gore je pokazana I fizička I duhovna dimenzija jer opis da je na mnogim narodima znači da vlada tim narodima dok je njen geografski lokalitet na sedam gora-bregova. Evo drugog primera gde se takođe broj sedam koristi u dvojnom značenju. Otk. 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost.
Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
17:10
I jesu sedam careva.
Sedmica iznad govori o dve stvari, o sedam careva I sedam gora iako oni nisu ni u kakvoj vezi jer grad nema ništa sa brojem carstava-careva.Tako čitamo dalje gde se izraz ZVER koristi kao prikaz carstva što kod Danila svi jasno vidimo tako se zver I kod Jovana preslikava dvojnim značenjem zveri kao carstva I zveri kao osobe. Evo dokaz I za ovu tvrdnju: Danilo 7:3 I četiri
velike zveri iziđoše iz mora, svaka drugačija.
7:4 Prva beše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovek, i srce ljudsko dade joj se.
7:5 Potom, gle,
druga zver beše kao medved, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: Ustani, jedi mnogo mesa.
7:6 Potom videh, i gle, druga, kao ris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zver, i dade joj se vlast.
7:7 Potom videh u utvarama noćnim, i gle,
četvrta zver, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svih zveri pređašnjih, i imaše deset rogova.,,
Te zveri su četiri carstva ali mi čujemo da se zverju predstavlja I čovek bezakonja koji stiže sa prostora zadnje zveri-carstva I da je on otišao da sedne u Hram te se Bogom proglasi I da ratuje protiv Isusa. Otk. 19:19 I videh zver i careve zemaljske i vojnike njihove skupljene da se pobiju s Onim što sedi na konju i s vojskama Njegovim.
19:20 I bi
uhvaćena zver, i
s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj:
živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.,,
Možda ste čuli verziju da se ona ranjena glava koja je OSMI car i ZVER predstavlja osobom ta konstatacija nije održiva po Bibliji a evo i dokaz: Otk. 17:11 I
zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.,, ovaj tekst se uzima kao dokaz da je osma zver čovek pa nam je potrebno ispratiti podatke o toj ZVERI što je bila pa je nema I ponovo dolazi da čujemo može li to biti osoba?
Ta zver koja beše I nije ima sedam glava I deset rogova a to OSOBA NEMA. Dalje čujemo 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati
tajnu ove žene, i zveri što je nosi i
ima sedam glava i deset rogova.,, Ta ZVER koja je pomenuta da se ponovo pojavljuje ima deset rogova I sedam glava I onda čujemo da ta zver NA SEBI IMA grad Vavilon veliki,na kojoj osobi vi možete naći veliki grad da stoji? Ako tvrdimo kako je ta zver koja izlazi ponovo kao osoba onda moramo dokazati da ona kao zver NA SEBI nosi grad Vavilon inače pogrešno učimo.
Hajdemo pogledati još neke važne elemente: ,,Otk. 13:3 I videh
jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izleči se. I čudi se sva zemlja iza zveri, i pokloniše se zmiji, koja dade oblast zveri.,
13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu
zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.,,
Gore čujemo u trećem stihu da je jedna od glava carstva (zveri) ranjena a u četrnaestom stihu kaže da je zver imala smrtnu ranu,ponovo dvojni opis gde se prvo kaže da je glava koja je nosilac hulnog imena ranjena a potom da je zver kao carstvo ranjeno tako čujemo da je sem tih sedam glava zver puna velikim brojem hulnih imena.Tako imamo glave koje imaju hulno ime ali I zver punu hulnih imena takođe dvojni opis istih elemenata radi boljeg sagledavanja cele slike.
,,…a
na glavama njenim imena hulna,, ,, ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše
puna imena hulnih,,
Čujemo da je grad-Vavilon na zveri koja je PUNA HULNIH IMENA ali još čujemo da I oni carevi nose istu hulu na glavi što znači da imaju istu veru I isto huljenje. Sem toga imamo broj sedam careva kao sedam castava kroz istoriju ali I sedam careva na zadnjoj zveri koji će složno ići na Izrael.Evo još jedan primer važan za napomenuti je pojava zmije kako u vreme Isusovog rođenja tako I prilikom dolaska Isusovog.
12:3 I pokaza se drugi znak
na nebu, i gle,
velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njenim sedam kruna;
17:3 I uvede me duh u
pusto mesto; i videh ženu gde sedi na
zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
13.1 I stadoh na
pesku morskom; i videh
zver gde izlazi iz mora, koja imaše
sedam glava, i rogova deset, i na rogovima njenim deset kruna, a na glavama njenim imena hulna.
U 12-toj gl. Kaže da crvena aždaja ima isti broj glava I rogova kao što u 13-toj zver crvena ima isti broj glava I rogova tako I u 17-toj gl. Imamo isti opis što govori da je satana taj neprijatelj Božjeg naroda I on koristi isti broj careva I teritorija za uništenje.Razlika u opisima se primećuje jedino na glavama gde u u 12-toj gl.glave imaju krune a u ostalim opisima hulna imana a razlog je taj što je u opisu 12-te gl.prikazano rimsko carstvo koje je dete Isusa htelo pogubiti dok ostala dva opisa daju sliku zadnjeg zbivanja koji je pred nama I u ovom vremenu više nemaju krune kao u rimskom carstvu već sad atak na Jevreje vrše Islamisti I njihova teritorija je puna hulnih imena dok to nije slučaj sa starim rimskim carstvom jer je tamo bilo verujućih Hrišćana. Još je potrebno o Vavilonu reći sledeće: carstvo-zver na kojem se duhovni Vavilon nalazi se proteže na teritoriji lava,medveda I risa a to znači delom na aziji a velikim delom na arapskom poluostrvu. Drugo,Vavilon će spaliti jedan od deset rogova-careva koji će samo na JEDNO VREME BITI UJEDINJENI sa tom zveri-carstvom na kom leži Vavilon.Važno je znati da ta zver kao carstvo je sačinjeno od 10 delova a mi čujemo da se uz tu zver koja ima svoju teritoriju udružuju još deset rogova koje nisu zver jer se zver sama sa sobom ne ujedinjuje na jedno vreme niti sama uništava svoj grad već to čine oni rogovi koji priđoše tom carstvu koje se sastoji od svojih 10 delova.Evo dokaz da sa već postojećim carstvom-zveri drugih deset oblasti se na jedno vreme priključuju jer im je Bog stavio u srce da to učine:
17:12 I deset rogova, koje si video, to su
deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i
oblast svoju daće zveri.(a zvar ima svoju teritoriju
)
17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
2. Sve o čoveku bezakonja