Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, kada prestaneš da iznosiš neistine protiv mene, i da ja navodno propagiram spasenje kroz zakon, i da se opravdavamo zakonom, a ne verom ( što sam negirao i odgovorio više puta ), i kada prestaneš da ignorišeš moje odgovore kao da ništa nije odgovoreno, i da ponavljaš ista pripisivanja na moj račun, na koja sam već odgovorio, tada možemo da nastavimo sa diskusijom.

Pitanje je, kako čovek koji iznosi neistine protiv drugoga, može da kaže da ima istinu datu od savršeno pravednog Boga.
Tako nešto ne postoji, i tu jedino udela može da ima otac laži - sotona.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, kada prestaneš da iznosiš neistine protiv mene, i da ja navodno propagiram spasenje kroz zakon, i da se opravdavamo zakonom, a ne verom ( što sam negirao i odgovorio više puta ), i kada prestaneš da ignorišeš moje odgovore kao da ništa nije odgovoreno, i da ponavljaš ista pripisivanja na moj račun, na koja sam već odgovorio, tada možemo da nastavimo sa diskusijom.

Pitanje je, kako čovek koji iznosi neistine protiv drugoga, može da kaže da ima istinu datu od savršeno pravednog Boga.
Tako nešto ne postoji, i tu jedino udela može da ima otac laži - sotona.

Kao prvo ja nisam izneo nijednu neistinu u gornjem postu, ako jesam navedi koju?

A kao drugo,optuzujes me, zato sto ne mozes odgovoriti. Citiraj post i odgovori!?

Ti propagiras spasenje "zaslugom", odnosno negiras "datu pravednost kroz Hrista"(savrsenost), kojom si spasen, i insistiras na "svojoj licnoj savrsenosti", kao "uslovu spasenja".

Kao da ''ti moras nesto da uradis naknadno"!?

Kako ne shvatas da je spasenje "dar" Hristov, i da ti ne moras raditi ama bas nista da bi se spasao.
Sve je ucinio Hristos za tebe!

Tako ti "porices zasluge Hrisove dragocene krvi" , kojom te je proglasio pravednim i savrsenim, i spasao te. I ti mislis da moras raditi nesto "dodatno" da bi se spasao, postici neku "savrsenost". Uzas!

To je lazno evandjelje!

SPASENJE JE DAR BOZJI!
I TI NE MORAS RADITI AMA BAS NISTA!

Ne moras niti drzati zakon "savrseno" da bi se spasao. NE MORAS NISTA!!! Drzanje zakona je "iz ljubavi prema Bogu" i zahvalnosti, zato sto ti volis Boga i zelis mu ugoditi, jer si zahvalan za ono sto je ucinio..

To je svo evandjelje, o spasenju kao "daru" i "milosti"!

I tu nema nikakve filozofije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I da jos jednom napomenem vama (hodajucim svecima" - "sa sopstvenim zaslugama") ---> da se zlocinac na krstu "spasava miloscu"(uracunatom Hristovom pravdom) - to mu je "uracunata Hristova pravednost".

I NIJE UCINIO AMA BAS NISTA DA TO "ZASLUZI" - NIJE POSTIGAO SAVRSENOST!

A VI NAS UCITE DA MI MORAMO DA "ZASLUZIMO NEBO" - "POSTIGNEMO" SAVRSENOST???

HVALA VAM ZA LAZNO EVANDJELJE!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I da jos jednom napomenem vama (hodajucim svecima" - "sa sopstvenim zaslugama") ---

Vidiš kako na pokvaren način dodaješ ovo svojim zaslugama.

KO da je to neko rekao. E pa sada se nadaj da će spaseni biti kurvari i adžuvani iako piše u Otkriv. da ništa POGANO neće ući u Nebo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidiš kako na pokvaren način dodaješ ovo svojim zaslugama.

KO da je to neko rekao. E pa sada se nadaj da će spaseni biti kurvari i adžuvani iako piše u Otkriv. da ništa POGANO neće ući u Nebo.

Tako po vama ispada, da je potrebno da "budes svet" umesto da se uhvatis 'Hristove svetosti', koja ti je data.

Tako su ucili zakonici kao i vi, da nas je Hristos oslobodio proslih greha, a nadalje moras biti svet po zakonu, inace neces uci u zivot.

I nije velika razlika , samo vi perfidno sakrivate pravu nameru koja se iza te price krije - a to je sotonska namera da ucini ljude legalistima, da porice vrednost Hristove zrtve, optereti ljude propisima, i ucini ih ponosnim i superiornim u odnosu na druge..

Nece svi nasesti na to, Laodikeja mozda nije naseo, al mnogi hoce. I to je lazna prica, lazno evandjelje..

A sto se tice onih u carstvu, tamo nece biti kurvara i necistih, jer Bog prima samo one koji ga vole, koji "iz ljubavi drze zakon" . Prema tome nisu bezakonici, lupetas kao i obicno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tako po vama ispada, da je potrebno da "budes svet" umesto da se uhvatis 'Hristove svetosti', koja ti je data.

Opet na pokvaren način izvrćeš moje riječi.

Tako su ucili zakonici kao i vi, da nas je Hristos oslobodio proslih greha, a nadalje moras biti svet po zakonu, inace neces uci u zivot.

Neće ništa ući pogano u Nebo.

I nije velika razlika , samo vi perfidno sakrivate pravu nameru koja se iza te price krije - a to je sotonska namera da ucini ljude legalistima,

To govoriš jer si ti legalista, ti bi zakon držao iz legalizma.

da porice vrednost Hristove zrtve, optereti ljude propisima, i ucini ih ponosnim i superiornim u odnosu na druge..

Pa upravo vrijednost Isusove žrtve poriču oni koji hgoće da ostanu u grijehu, nanovo ga razapinju.

Nece svi nasesti na to, Laodikeja mozda nije naseo, al mnogi hoce. I to je lazna prica, lazno evandjelje..

A ti se nadaj da će pogani ući u nebo. Znači da ste vi nasjeli na učenje otpale crkve.

A sto se tice onih u carstvu, tamo nece biti kurvara i necistih, jer Bog prima samo one koji ga vole, koji "iz ljubavi drze zakon" . Prema tome nisu bezakonici, lupetas kao i obicno.

Što si dao repliku, kao da sam nešto drugačije rekao. Kontradiktoran si, konfuzan. Ne znaš ni šta zastupaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, TVOJE tvrdnje su užas, a ne biblijsko učenje o spasenju koje ja iznosim.

kao prvo - ti sve vreme iznosiš neistine protiv mene "da ja propagiram da se čovek opravdava držanjem zakona, a ne verom"

Hajde kaži nam iskreno, koliko si puta ovo tvrdio, i tvrdiš, i koliko puta sam ja ovo demantovao i objasnio.

U ovo moramo uzeti u obzir - da ti neznaš šta je opravdanje od prošlih greha, ali hajde da kažemo i budućih, ako neko sagreši na svom duhovnom putu.

Ne znaš, ni šta je Data i uračunata Hristova pravednost koju nam Hristos daje.

Tvoja katastrofalna greška je i ta, što ti smatraš da je Hristos svojom smrću automatski učinio sve ljude pravednima i savršenima, i ovo je očigledna kontradikcija sa tvojim ranijim tvrdnjama - da čovek ne može biti savršen, i da će grešiti kroz čitav život.

Evo još jedne tvoje kontradikcije.

Ti prvo izjavljuješ sledeće:

"SPASENJE JE DAR BOZJI!
I TI NE MORAS RADITI AMA BAS NISTA!
Ne moras niti drzati zakon "savrseno" da bi se spasao. NE MORAS NISTA!!!"

Potom u istom komentaru kežeš kontradikciju ovome gore:

"Drzanje zakona je "iz ljubavi prema Bogu" i zahvalnosti, zato sto ti volis Boga i zelis mu ugoditi, jer si zahvalan za ono sto je ucinio.."

Kako kažeš da držiš zakon iz ljubavi prema Bogu, a gore izjavljuješ kako čovek ne mora držati zakon, i ne mora raditi baš ništa.

Tvoje ranije izjave su bile - da čovek može u svom duhovnom iskustvu da greši koliko hoće, jer će na kraju ipak biti spasen, jer je Hristos sve uradio za tebe, i borio se sa grehom, i živeo pravedno, i umro da preuzme tvoje grehe, i pošto je on odradio sve to - ti možeš da se izležavaš, da uživaš u grehu, i na kraju ćeš kao takav ući u carstvo nebesko.

To su velike kontradikcije, i propusti.

Biblija ama baš ništa od ovoga što ti tvrdiš ne poznaje, i sve je suprotno od toga.

Sama tvoja izjava "SPASENJE JE DAR BOZJI! I TI NE MORAS RADITI AMA BAS NISTA!" govori, koliko si daleko otišao od nauke Svetog pisma o spasenju.

Biblija govori o tome - da mi kao grešnici nemamo neke svoje zasluge, niti možemo njima zaslužiti spasenje koje nam Bog nudi, već je ono dar Božji.

To što je spasenje dar Božji, ne daje slobodu čoveku da čini što hoće, i da greši koliko hoće, jer će na kraju ipak biti spasen.
Ne, već se ovaj Božji dar spasenja daje pod uslovom vere u Hrista, i prihvatanjem njegove žrtve kao otkup za prošle grehe, predanjem u njegove ruke, i kroz proces posvećenja koje podrazumeva poslušnost Božjim zapovestima, putem kojih Bog izgrađuje čoveka duhovno za carstvo nebesko.

Čovek ne zarađuje spasenje držanjem zakona, već je poslušnost zapovestima proces putem kojeg Bog izgradnje čoveka karakterno za ulazak u carstvo nebesko, svakodnevno mu dajući meru Svetog Duha koji kroz poslušnost posvećuje čovekovo biće, i tim procesom posvećenja - čovek raste u veri, i postaje savršen, u visini mere rasta Hristova.

Da bih ovo bliže objasnio -
evo jednog teksta čiji sam autor, i tu se nalaze osnovni odgovori na pitanje spasenja.

Pokajte se.. ( jevanđelje po Mateju 3. 2 )

Poruka koju je Jovan krstitelj ( kao onaj koji je pre oko 2000 godina najavio dolazak Isusa Hrista kao spasitelja sveta ) uputio okupljenim ljudima na reci Jordanu u trenutku kada je mnoštvo dolazilo k njemu da se krsti glasila je "Pokajte se jer se priblići carstvo nebesko"

Apostol Petar je u sličnoj situaciji nakon Hristovog vaskrsenja i uznesenja na nebo izgovorio sledeće reči okupljenim ljudima u Jerusalimskom hramu:

"Pokajte se dakle, i obratite se da se očistite od greha svojih, da dođu vremena odmaranja od lica Gospodnjeg.
I da pošalje unapred narečenog vam Hrista Isusa, Kog valja dakle nebo da primi do onog vremena kad se sve popravi, što Bog govori ustima svih svetih proroka svojih od postanja sveta"
( dela apostolska 3. 19 - 21 )

Na drugom mestu - razovarajući sa jednim jevrejskim rabinom po imenu Nikodim Isus je ovom čoveku uputio sledeće reči:

"Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Što je rođeno od tijela, tijelo je; a što je rođeno od Duha, duh je.
Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
Duh diše gdje hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovjek koji je rođen od Duha"
( Jovan 3. 3 - 8 )

Ova biblijska poruka o pokajanju proteže se kroz celo Sveto pismo i jedna je od ključnih tačaka novozavetne vesti o duhovnoj obnovi i opravdanju verom ( ili novorođenju kako je biblija definiše ), koju Bog želi da ostvari u nama, i našom saradnjom sa njim da nas pripremi za dolazak svog carstva slave.

Pokajanje koje Bog postavlja kao bitan uslov za ulazak u Božje carstvo slave podrazumeva naše shvatanje da smo grešni i da nam je potreban spasitelj, da sami nismo u stanju da se izborimo sa grehom i grešnim sklonostima koje postoje u nama, a koje se javljaju kao posledica naše telesne grešne prirode koju smo nasledili rođenjem na ovoj zemlji, i da sami po sebi nemamo silu da svoj život uskladimo sa načelima Božje pravde zapisanim u njegovim zapovestima.

"Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju" ( Rimljanima poslanica 3. 23 )

"Može li Etiopljanin promeniti kožu svoju ili ris šare svoje? Možete li vi činiti dobro naučivši se činiti zlo?" ( knjiga proroka Jeremije 13. 22 - 23 )

Shvatanjem ove realnosti mi treba da učinimo konkretne korake u svom životu u odnosu na ovo grešno stanje u kome se nalazimo, a to je - da dođemo Bogu verom i da u iskrenoj molitvi zatražimo da nas on povede putem spasenja i duhovne obnove, da deluje na nas i naša srca silom Svetoga Duha koji je upravo dat sa ciljem da u ljudima probudi duh pravog pokajanja i u njima obnovi Božji porušeni moralni lik, da nas zaodene u haljine Hristove pravednosti, i da nam pomogne da svoj život uskladimo sa moralnim principima zapisanim u Božjoj reči i njegovim zapovestima.
Prednost koju Bog danas daje svakom čoveku je ta - da Hristovom pravednošću mi možemo biti potpuno očišćeni od sile greha i dostići savršenstvo kataktera, što će dovesti do toga da potpuno odražavamo Hristov lik.
Hristos nam danas uračunava zasluge svoje žrtve i prolivene krvi i poklanja nam svoju uračunatu pravednost pod uslovom vere i pokajanja, koje podrazumeva priznanje greha i napuštanje svega što je u suprotnosti sa Božjom voljom.
Dok nam se datom pravednošću, zahvaljujući njegovoj posredničkoj službi daje dar Svetoga Duha, koji omogućava da živimo posvećenim životom u skladu sa načelima Božjeg zakona i da rastemo u milosti, preobražavajući naš život i karakter - dok dostignemo svi savršenstvo u visini mere rasta Hristova.

"Opravdavši se, dakle, verom, imamo mir s Bogom kroz Gospoda svog Isusa Hrista,
Kroz kog i pristup nađosmo verom u ovu blagodat u kojoj stojimo, i hvalimo se nadanjem slave Božije"
( Rimljanima poslanica 5. 1 - 2 )

"Dokle dostignemo svi u jedinstvo vere i poznanje Sina Božijeg, u čoveka savršenog, u meru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala deca, koju ljulja i zanosi svaki vetar nauke, u laži čovečijoj, putem prevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u Onome koji je glava, Hristos.
Iz kog je sve telo sastavljeno i sklopljeno svakim zglavkom, da jedno drugom pomaže dobro po meri svakog uda, i čini da raste telo na popravljanje samog sebe u ljubavi"
( Efescima poslanica 4. 13 - 16 )

Da bi čovek shvatio ovo opravdanje verom i prirodu promene koju Bogčini u nama - on mora spoznati šta znači pravo obraćenje i prava priroda posvećenja.
Kao što je napomenuto - mi ljudi nismo u mogućnosti da sami sebe promenimo i da živimo u skladu sa Božjom voljom, jer se rađamo grešni i u nama se bore različite strasti naše pale grešne prirode koju smo nasledili padom prvih ljudi Adama i Jeve.
Jedino Bog može da nas promeni delujući na nas i naše biće svojom preporađajućom silom Svetoga Duha koji u nama obnavlja porušeni Božji lik, pod uslovom da verom primimo Isusa kao ličnog spasitelja. da predamo svoju volju u njegove ruke i dopustimo Duhu Svetome da deluje na naša srca i misli i da nas promeni, - jer je Bog tako i obećao, samo ako to želimo i zatražimo od njega:

"Zato još govori Gospod: Obratite se k meni svim srcem svojim i posteći i plačući i tužeći.
I razderite srca svoja, a ne haljine svoje, i obratite se ka Gospodu Bogu svom, jer je milostiv i žalostiv, spor na gnev i obilan milosrđem i kaje se oda zl"
( knjiga proroka Joila 2. 12 - 13 )

"I pokropiću vas vodom čistom, i bićete čisti; ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših.
I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašeg, i daću vam srce mesno.
I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete"
( knjiga proroka Jezekilja 36. 25 - 27 )

Iz tog razloga Bog na je dao svoju pisanu reč, putem koje se on obraća čoveku i kroz koju deluje sila Duha Svetoga i vodi čoveka ka Bogu, i,u čemu se ostvaruje i čovekovo obraćenje i proces posvećenja.

"I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen"
( 2 poslanica Timotiju 3. 15 - 17 )

U tom pogledu - prava priroda pokajanja, obraćenja i posvećenja koje Bog čini u nama svojim Svetim Duhom, se sastoje u tome - da čovek čitanjem ili pak slušanjem reči Božje biva Svetim Duhom osvedočen u svoju grešnost i da mu je potreban spasitelj.
Ako se ne usprotivi ovoj sili osvedočenja - on biva pokrenut da učini konkretne korake ka Bogu, da u pokajničkoj molitvi prizna svoju nemoć da se sam izbori sa grehom, i da traži silu od Boga i Božansko prosvetljenje da od tog trenutka živi jednim novim životom u zajednici sa njim.

U tom trenutku čovek možda oseća sav teret greha koji je na njegovim plećima i žestinu borbe sa starom grešnom prirodom, ali u skladu sa njegovom iskrenošću i ozbiljnošću namere a ne pokrenut trenutnim pobudama i površnim osećanjima, daje mu se sila Svetoga Duha i Božansko prosvetljenje.
Drugim rečima - čovek biva u trenutku ispunjen silom Božjom koja u njemu proizvodi manifestacije istinskog oslobođenja od greha i njegove sile, koje čovek oseća u svakom deliću svoga bića.
Njegovo srce u trenutku biva omekšano i ispunjeno neizrecivom ljubavlju, radošću, i nebeskim mirom, i on u tim trenutcima možda i sa suzama zahvaljuje Bogu na njegovoj ljubavi koju je iskazao prema grešniku koji se kaje.

Čovek koji doživi ovakvo iskustvo on nastavlja dalje kroz život velikim koracima i novom silom koja je u njemu -, svakoga dana rastući u veri, čitanjem reči Božje, kroz molitvu i gledanjem u Isusa, zahvaljivanjem i radom za druge u delu objave jevanđelja.

Ovako obraćeni čovek rađa duhovne rodove i živi jednim novim životom bez greha, svakoga dana rastući u veri i poznanju Božje volje.

"Ili ne znate da svi koji se krstismo u Isusa Hrista, u smrt Njegovu krstismo se?
Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
Jer koji umre oprosti se od greha.
A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.
Jer šta umre, grehu umre jedanput; a šta živi, Bogu živi.
Tako i vi, dakle, držite sebe da ste mrtvi grehu a živi Bogu u Hristu Isusu Gospodu našem.
Da ne caruje, dakle, greh u vašem smrtnom telu, da ga slušate u slastima njegovim;
Niti dajte udova svojih grehu za oružje nepravde; nego dajte sebe Bogu, kao koji ste živi iz mrtvih, i ude svoje Bogu za oružje pravde"
( Rimljanima poslanica 6. 3 - 13 )

"A poznata su dela telesna, koja su preljubočinstvo, kurvarstvo, nečistota, besramnost,
Idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, sablazni, jeresi, Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakva za koja vam napred kazujem kao što i kazah napred, da oni koji tako čine neće naslediti carstvo Božije.
A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera, Krotost, uzdržanje"
( Galatima poslanica 5. 19 - 22 )

Bog će ovakvog obraćenog čoveka voditi, i kroz svakodnevno predanje svoje volje njemu iz trenutka u trenutak u čoveku izgraditi savršeni moralni lik, i time ga pripremiti za Hristov dolazak i život neprolazne sreće u njegovom carstvu slave.

Ovakav čovek će u svakom trenutku života biti na slavu Bogu a na blagoslov svojim bližnjima i ljudima koji ga okružuju, težeći da u službi za Boga svim ljudima sa kojima dolazi u dodir prenese jevandjelje - radosnu vest o spasenju u Isusu Hristu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire, TVOJE tvrdnje su užas, a ne biblijsko učenje o spasenju koje ja iznosim.

kao prvo - ti sve vreme iznosiš neistine protiv mene "da ja propagiram da se čovek opravdava držanjem zakona, a ne verom"

Šta vriejdi što mu daješ, ima on Bibliju kao i ti. Svaki čovjek koji dođe da istinite nauke ima dva izbora da je prihvati ili da je popljuva.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
OOOOOOOOO,ZMIJSKI PORODE dokle ćete zatrpavati tim smećem temu?
Počeo vam je sedmi milenijum i samim tim vam je vreme ISTEKLO!
To što ste čekali dočekali ste a sad kupi čaure i beži.
Ako ste mislili damasoni i veštice znaju datum dolaska mog Gospoda eto sad ponovo vidite da neznaju i da ste sledbenici okultizma.

RACHEMU i ostalim verujućim osobama u skraćenoj verziji poklanjam Bogu zahvaljujući:

VERA U BOGA

1.Postoji deklarativna vera koja ustima veruje ali srce je daleko.Znaju da ima Bog ali Ga ne poznaju.Ne predavaju svoj život Bogu u veri. (farizeji,sadokeji,sveštenici)

2.Postoji živa vera ona veruje svim srcem I poznaje Boga.Ta vera predaje sebe Bogu hvaleći Ga za sve što je snađe. (apostoli,sledbenici Isusa)

Da li su farizeji I ostali bili verujući ljudi? Naravno.Koja čuda su činili ti verujući ljudi? Nikakva. Da li su apostolic I ostali sledbenici Isusa činili čuda? Jesu mnoga. Zašto jedni verujući mogu čuda činiti a drugi ne?

Razlozi su sledeći:

a) II Timotiju 3.5 ,, Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.,

b) Marko 9.23 ,, A Isus reče mu: Ako možeš verovati: sve je moguće onome koji veruje.,,

c) Psalam 50.15 ,, Prizovi me u nevolji svojoj, izbaviću te, i ti me proslavi.,,

Iz gornjeg je jasno da deklarativna vera nije poznala Boga zato Ga nije ni pozvala niti proslavila.Oni negiraju silu da je Božija zato se njom ne koriste kako pre 20 vekova tako mnogi I danas.Njihova vera nije živa zato im ni ne može biti po veri jer to nije vera koja može primiti već je to samo dekor iza kojeg se krije neverstvo.

Pogledajmo imamo li mi živu veru I poznajemo li Boga:

1-Isaija 40.

Tešite, tešite narod moj, govori Bog vaš. Govorite Jerusalimu ljubazno, i javljajte mu da se navršio rok njegov, da mu se bezakonje oprostilo, jer je primio iz ruke Gospodnje dvojinom za sve grehe svoje.
40:3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
40:4 Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mesta neka budu ravna.40:5 I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše.
40:6 Glas govori: Viči. I reče: Šta da vičem? Da je svako telo trava i sve dobro njegovo kao cvet poljski.
40:7 Suši se trava, cvet opada kad duh Gospodnji dune na nj; doista je narod trava.
40:8 Suši se trava, cvet opada; ali reč Boga našeg ostaje doveka.
40:9 Izađi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glasove; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glasove; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinim: Evo Boga vašeg.
40:10 Evo, Gospod Bog ide na jakog, i mišica će Njegova ovladati njim; evo plata je njegova kod Njega i delo njegovo pred Njim.
40:11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u nedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.

Da li čusmo kome se ravna staza? Ako jesmo onda pitam ko je taj glas koji viče u pustinji da se staza poravni jer za tim glason stiže BOG kao jednina? Pismo kaže da je Jovan krstitelj taj glasnik koji viče po pustinji i onda stiže BOG za njim a šta vi kažete da li je stigao Bog ili trećima ili polovina Boga?
2. Otkrivenje 22 12-13 ,, I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.,,

Taj što dolazi nosi PLATU a to isto čusmo iznad u Isaiji 40.10 I tamo čusmo da je to Bog lično ovde potvrđuje kako je On POČETAK I svršetak te nema drugog sem Njega,dakle opet je jednina u pitanju ne trećina niti polovina.

3. Jovan 8.24-25 ,, 8:24 Tako vam kazah da ćete pomreti u gresima svojim; jer ako ne uzverujete da sam ja, pomrećete u gresima svojim.
8:25 Tada Mu govorahu: Ko si ti? I reče im Isus: Početak, kako vam i kažem.

Zanimljivo,čujemo iznadu Otk.22.13 gde BOG kaže za sebe da je On POČETAK a ovde se SIN predstavlja početkom…mi znamo da ne postoje dva početka zato sad Sina ispitujemo da čujemo šta On kaže ko je Otac.Sin traži da verujemo da je On onaj Jahve iz SZ I još kaže ko to ne poveruje umreće u grehu svom što znači neće biti opravdan.Ovo je ozbiljno upozorenje zato idemo kod Sina da čujemo kojim pravom izjavljuje te reči.

4. Isaija 9.6 ,, Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.,,

Čekajte,da li je toSin ili Otac jer kaže SIN dođe a onda da je On zapravo BOG SILI i OTAC VEČNI…u čemu je stvar?

5. Jovan 14. 7-9 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca
i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Da li I vi čujete što I ja u ovom citatu? SIN tvrdi da je ono što Isaija u 9-oj glavi reče istina da je zaista taj Sin BOG.Smemo li verovati Sinu da je zaista On onaj JHVH koji je kroz pustinju vodio Izrailja? Čitamo da je Bog DUH a ovde vide TELO šta o tome kaže apostol?
6. I Timotiju 3. ,, 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.,,

Znači da se Duh utelovio u Marijinoj utrobi I u tom telu beše SVA PUNINA BOŽANSTVA.Zato je TELO govorilo da su ono I Otac JEDNO ne zajedno kao više delova već jedno kao pojava.Isus pokazuje na SEBE kad pokazuje OCA I pita Filipa KAKO MOŽEŠ TRAŽITI OCA KAD STOJI PRED TOBOM I TI NEPOZNAŠ od sada VIDIŠ I POZNAJEŠ GA.

7. Jovan 14.13-14 ,, I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.

Kako god ištemo u Oca u Isusovo ime učiniće Jehošua (Isus) a zašto ne učini Otac kad ištemo od Oca u Isusovo ime da On učini nego Isus mora da učini? Hajdemo dalje možda saznamo odgovor.

8. Otkrivenje 1.8 ,, Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.,,

Opet čujemo gde BOG tvrdi da je On POČETAK I SVEDRŽITELJ ne trećina početka ili Svedržitelja niti polovina već jednina celine. To I Isus reče za sebe da je On Otac I da je On Početak. Hajdemo prići bliže da vidimo tog POČETKA I SVEDRŽITELJA iz bliže I čujemo šta nam još ima za reći:

Otkrivenje 1. 17-18 ,, I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.,,

Eto,ponovo kaže da je PRVI I sad nam otkriva taj PRVI da je BIO MRTAV I da ima ključeve od svega.Znate li ko je bio mrtav I otišao na nebo? Očigledno da to ne govori Duh jer Duh NE UMIRE već telo zato sad znamo da je ona tajna pobožnosti istinita kako se Bog u telu javio I sad se gore predstavlja tako.Ima tu još jedna izjava od ranije gde kaže da onaj koji ne poveruje da je On-Isus JAHVE umreće u svom grehu hajdemo Ga pitati da nam to potvrdi kako nebismo nagađali.

9. Otkrivenje 21. 6-7 ,, I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.,,

Čusmo ponovo potvrdu da je Isus taj POČETAK I onda reče da će ON lično biti taj Bog silni I Otac večni jednom rečju potvrđuje sva pisma jer ona govore o NJEMU zato Pavle kaže da je to VELIKA TAJNA POBOŽNOSTI jer se BOG JAVI U TELU.Znači Isus je govorio ISTINU kad je sebe kao Oca pokazao učenicima I što je tvrdio da je DUH kao Bog u tom TELU te su JEDNO kao vidljivi Bog kojeg od tad VIDE I POZNAJU.Poznajete li ga I vi?

Ako Ga poznajete onda Ga verujete ŽIVOM VEROM zato I propovedate Njega u svojoj veri I krštavate se u onoga koga verujete I propovedate a potom I uh svoj predajete kao Stefan onom u koga se krstiste I obukoste I verovaste.

10. I Jovanova 5.13 i 2.12-13 ,, Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg,,

,,Pišem vam, dečice, da vam se opraštaju gresi imena Njegovog radi.
2:13 Pišem vam, oci, jer poznaste Onog koji nema početka. Pišem vam, mladići, jer nadvladaste nečastivog. Pišem vam, deco, jer poznaste Oca.,,

Nema drugog imena do Jehošua za spasenje I oproštenje jer je jedan Spasitelj I Bog.Poznaše Ga I oci I sinovi kao jedinog BOGA ne kao jednog od trojice ili dvojice.Isus nije pokazao polovinu Boga I onda im rekao druga polovina je na nebu jer onda nebi smeo sebe Bogom predstaviti već polovinom ili trećinom uz objašnjenje da druge delove Boga ne vide,ali rekavši u jednini da VIDEŠE BOGA onda je to celina I punina.Iznad nam reče kako će ON biti svima BOG koji Ga veruju I nije rekao da verujemo I u ostale delove Boga da nas I oni priznaju jer je jedan Bog u TRI OBJAVE kao Duh-Otac prilikom stvaranja potom se Duh utelovio I postao vidljiv da obavi otkup svog stvorenja I potom treća objava po uznesenju tela stiže duh iz tog tela da bude u VERUJUĆIMA zato piše da onaj ko nema HRISTOV DUH taj nije Njegov.

11.

Marko 16.17-18 ,, A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima; Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.

Dela 3.6 ,,A Petar reče: Srebra i zlata nema u mene, nego šta imam ovo ti dajem: u ime Isusa Hrista Nazarećanina ustani i hodi.,, Čujete li narode Božji koja vera ima silu a koja nema? Znate li vi neke zakonike i danas koji nemaju živu veru već deklarativnu? Da bi čovek imao živu veru mora znati da je ISUS HRISTOS utelovljeni BOG koji sve čuje i vidi.Tad su mu gresi oprošteni i nikako drugačije,jer ko negira Isusa kao Boga taj nema veru niti spasenje. Iz gornjih citata je razumnom čoveku jasno ko je naš Bog u protivnom će načiniti Isusa lažom jer tvrdeći da postoji drugi Bog sem Isusa ono predstavljanje Isusa Ocem ispada lažno ali je onda i Isaijino proroštvo lažno jer tamo kaže da BOG stiže za glason u pustinji i još kaže da je onaj Sin koji će se roditi od device u kući hleba Betlehemu BOG SILNI i OTAC VEČNI a ne privremeni.Pitam se zašto onda onaj ,drugi Bog,dozvoljava slavu Isusu i da je Isusovo ime najveće i da u to ime a ne onog drugog Boga se dešavaju vaskrsenja i mnoga druga čuda? Zašto nam se taj drugi nikako ne javi kad je svemogući...ako je Isus mogao zašto On nebi mogao? Očigledno je da NEMA DRUGOG već jedan koji se predstavlja na razne načine kako bi Ga upoznali onoliko koliko naš razum može pojmiti.Ne zaboravite ovo: ,, 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.,,

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je strasno, ja kao da razgovaram sa neverujucim ljudima, koji pojma nemaju o Binliji o Bogu i o spasenju.

Tripo ti si bezobrazan i tvrdoglav, a mene zoves pokvarenim.

Laodikeja, ti mi odgovaras na nesto sto veze sa napisanim nema kao da ja tebe optuzujem za legalizam, a nisam to niti izjavio.
Vec sam rekao, da takva prica vodi druge ljude u legalizam, pa i tebe vuce, mada se ti opires, jer to je lazna prica, to sam rekao..

I ne bavis se postom, nego se bavis samnom, kao da ja ne znam sta je opravdanje, znam mnogo bolje od tebe, a o tome nisam ni pisao.

Ti zaobilazis moj post, i pises o necem drugom, ne citiras i ne navodis nikad moje reci, nemoguce je tako razgovarati..

Ovo sto pisete je blagi uzas, sa vama se nece sloziti ni jedan adventista, ni jedan pravoslavac niti protestant, iznosite neko svoje izmisljeno nakaradno ucenje. I onda meni pisete kako ja ne znam nista o "opravdanju" .

UZAS!

Natrag