U pravu si, ja sve gledam svojim ljudskim očima, i sve razumijevam svojim ljudskim razumom. To kako ti gledaš mene tjera pitati se zar ti nemaš ni oči ni razum. Sveto Pismo (Biblija) je samo jedan zapisani dio Tradicije Crkve. Bez Tradicije Crkve ne bi bilo ni Biblije. Nije Tradicija Crkve nastala iz Biblije, nego je Biblija nastala iz Tradicije Crkve. Pogledaj kako sveti Luka počinje svoje Evanđelje:
Lk 1,1-4: Kad već mnogi poduzeše sastaviti izvješće o događajima koji se ispuniše među nama - kako nam to predadoše oni koji od početka bijahu očevici i sluge Riječi - pošto sam sve, od početka, pomno ispitao, naumih i ja tebi, vrli Teofile, sve po redu napisati da se tako osvjedočiš o pouzdanosti svega u čemu si poučen.
Evo vidiš. Nisu Isus i apostoli imali i nosili sa sobom diktafone, a onda to poslije preslušavali i zapisivali. Pogledaj kako je sveti Luka došao do onoga što nam piše u svom Evanđelju. "Kako predadoše očevici i sluge Riječi", piše Luka. I onda to Luka još "pomno ispituje", i tek tada zapisuje Božju riječ. Sinonim za Tradiciju je Predaja, riječ koja ima korijen upravo u riječi koju Luka koristi - kako nam predadoše. Pozivati se na Bibliju i nijekati Tradiciju (Predaju) Crkve, isto je kao kada bismo postojanjem djeteta negirali plodnost djetetovih roditelja.
Po plodovima ćete ih prepoznati, čitamo u Svetom Pismu. A plodovi su pedesetak tisuća denominacija. Naravno da su plodovi i rezultat ovako nakaradni, kada je i princip nakaradan. Vidjeli smo, Sola Scriptura niti je bila niti je mogla biti apostolski princip. Kad nije apostolski nije ni crkveni, a onda nije ni biblijski. A što je po apostolskom i biblijskom principu mjerilo istine? Evo ovo:
1 Tim 3,15: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine.
Katolička Crkva znači "jedna sveopća". Ti to ne razumiješ pa nemojmo trošiti vrijeme na to.