Jesi lazov i izvrtac istine i tudjih reci, i ja stojim pri svemu sto sam izrekao i u proslosti i danas.
Odgovor vec dat, i nema potrebe vise:
----------------------------------------------------------
Da odgovorim na ove postavljene sugestije.
1. Masonska obeležja na svemu,govornicama,knjigama.časopisima.
Odgovor:
Dakle Taramana, odgovor je upravo taj - da ovo sto ti danas vidis su upravo sa sobom doneli Jezuiti koji su se infiltrirali u Adventizam sa ciljem da podrivaju samu organizaciju i da je uniste.
O ovome postoji i svedocanstva bivseg Jezuite Alberta Rivere, koji svedoci - da je cilj Jezuita da se infiltriraju u sve organizacije i crkve i da rade na njihovom unistenju, i da je Adventisticka crkva jedna od prvih u koju su ubaceni Jezuiti sa ovim ciljem.
U tom cilju postoji i tajna zakletva koju daju Jezuiti a koja glasi:
"Sine moj, sada si naučen da igraš prikriveno - među rimokatolicima da budeš rimokatolik i da špijuniraš sopstveno bratstvo; da ne veruješ ni jednom čoveku, niti u jednog čoveka; među reformistima da budeš reformista, među hugenotima da budeš hugenota, među kalvinistima da budeš kalvinista. Među protestantima da budeš protestant i pridobijanjem njihovog poverenja da držiš čak i besedu sa njihove propovedaonice i da ih potkazuješ svom silinom svoga bića naše svete religije i našeg pape. I da si u stanju da se spustiš tako nisko da postaneš Jevrejin među Jevrejima, što će ti omogućiti da prikupiš sve informacije za svoj Red kao odani vojnik pape.
Naučen si da podmuklo seješ seme mržnje i ljubomore medju narodima, regionima i državama koje žive u miru, i podstičeš ih na krvava dela, gurajući ih u ratove jedne protiv drugih, i da kreiraš revolucije i građanske ratove u zemljama koje su nezavisne i prosperitetne, izigravajući da neguješ umetnost, nauku i uživanje u blagodetima mira. Da učestvuješ na strani boraca i da igraš u tajnosti sa svojom braćom jezuitima, koji mogu biti na istom poslu na suprotnoj strani u ratu, ali da se otvoreno suprostavljaš onome za koga bi mogao biti povezan. Samo Crkva na kraju mora da izvuče dobit iz uslova koji će biti sastavni deo konačnog mirovnog sporazuma i koji će opravdati sva sredstva”.
Naučen si sada svojim dužnostima špijuna, da prikupljaš sve statističke podatke, činjenice i informacije od svakog izvora; da se dodvoravaš kao poverljiva osoba u poznatim krugovima protestanata i jeretika svakog nivoa i svake ličnosti, kao i bankara, trgovca, advokata, među učenicima škola i studentima, u parlamentima i zakonodavstvu, u državnom pravosuđu i da budeš ’sav prtljag svim ljudima’ za dobro pape, čije smo sluge do svoje smrti.
Primio si sve instrukcije pre nego si posto iskušenik, i služio si kao pomoćnik, ispovednik i sveštenik, ali nisi bio okružen sa svim neophodnim da bi komandovao armijom Lojole u službi pape. Moraš služiti odgovarajuće vreme kao sredsvo i izvršilac naređenje svojih nadređenih. Niko ovde ne može komandovati ko nije sebe blagoslovio sa krvlju jeretika. Bez prolivanja krvi ni jedan čovek ne može biti spasen…"
A evo i u vidu video materijala:
Dakle, ti simboli unutar Adventizma nisu Adventisticki - vec su uneseni od neprijatelja Adventizma, koji su uneli svoje simbole.
Ovi simboli ne postoje svuda, vec samo u pojedinim crkvama na zapadu.
Moje pitanje upuceno tebi i dalje stoji "sta ce agenti tvoje crkve u tudjim crkvama, i zasto se ne bave poslovima u svojoj crkvi?"
Jos nesto.
U samim tradicionalnim crkvama postoji mnostvo ovakvih simbola na hramovima i u njihovoj unutrasnjosti
U svakom Pravoslavnom Hramu se mogu videti simboli "svevideceg oka, piramide, pentagrama, sunca, znakova rukom na ikonama koji prikazuju satanisticke simbole sotoninih rogova, masonskioh obelezja, mnogobozackih okultistickih ucenja..itd.."
2.Učenje dvojno spolja Isus Spasitelj a unutrašnje satana odnosi grehe i oslobađa narod istih.Tako Isusovasmrt ništa vama ne vredi jer to nije dovoljna cena pa vi morate pomoći držanjem zakona.A najteži oblik učenja je prikazivanje satane kako će Isus na njega položiti grehe sveta i onda je on ispunjenje Isaije 53.
Odgovor:
Ovo su sve neistine sto si napisao.
Adventrizam ne uci da Isusova zrtva nije dovoljna za spasenje i da satana preuzima grehe na sebe u svojstvu spasenja.
Adventizam upravo uci suprotno, da je Isus preuzeo ljudske grehe na sebe, i da je njegova zrtva na krstu dovoljna za spasenje ljudi.
Biblija sa druge strane govori o sudu, kada ce Bog osuditi sotonu i ocistiti ovu planetu od greha i njegovih posledica, i unistiti sotonu i sav greh na kraju svaliti na njegovu glavu da on umre sa njima u ognjenom jezeru.
Dakle, ne radi se o nikakvom spasavanju ljudi, jer su paseni u vreme poslednjeg suda vec u raju, vec se radi o unistenju greha i njegovog zacetnika u ognjenom jezeru.
Kada bi se tu radilo o navodnom sotoninom spasavanju ljudi od greha time sto ce on sa tim gresima biti bacen u ognjeno jezero da sa njima umre, to bi znacilo da on spasava ljude i od smrti, jer u otkrivenju pise da ce i smrt i grob biti baceni u ognjeno jezero zajedno sa sotonom.
Dakle, radi se o poslednjem sudu i unistenju greha, smrti, i svih posledica greha na zemlji.
Kao drugo, Isusova smrt je dovoljna za spasenje od proslih greha, ali preuzimanjem proslih grha covecanstva Isus nije dao slobodu coveku da od trenutka kada je prihvatio Isusa za spasitelja - zivi gresno, vec vera u spasitelja upravo u coveku proizvodi rodove te vere, a to je moralan zivot u skladu sa Bozjom voljom.
Covek se ne spasava drzanjem zakona, vec prihvatanjem Isusove zrtve i opravdanjem verom u zasluge njegove prolivene krvi na krstu, ali mu to ne daje slobodu da krsi moralne principe, vec ta vera u njemu proizvodi novi zivot, gde covek iskustveno zivi sa Bogom, i radja rodove vere, i raste u milosti.
3.Izvrćete svaku Božju reč pretvarajući u simboliku i tako kompletno učenje je izvrnuto a to okultisti rade.
Odgovor:
I ovo je neistina.
Adventisti nemaju izvrnutu Bozju rec i ne pretvaraju je u simboliku, vec je tumace onako kako je napisana.
Jedino sto veruju kao sto i jeste slucaj, da u knjizi proroka Danila i ottkrivenju Jovanovom postoje simbolicni elementi, koji se tumace u kontekstu biblije, i ovo uverenje ima citav Hriscanski svet.
4.Svi pioniri Adv. a i veliki deo generala su okultisti (Masoni,Iluminati,Lobanja i kosti) postoji sve crno na belo i to još uvek ne mogu objaviti jer mi baza tih podataka treba da sve prebacim na sigurno jer svaki put kad neko neštoAdv. objavi bude ukinuto i više nije dostupno.Eno na temi Adv. neka pokušaju ući u video koji su postavljali Pravoslavci u vezi Adv. više NIJE DOSTUPNO.
Odgovor:
I ovo je neistina, prozeta lukavim povezivanjem stvari koje ne idu zajedno, pokupivsi ih sa protivnickih sajtova sa gomilom neistina, izvrtanja, vadjenja iz konteksta, dodavanja, falsifikata, i slicno.
5.Vaš logo se nalazi i u masonskim prostorijama gde se vrši zavet sa vašim mesijom i to će kasnije stići.
Odgovor:
U vezi ovoga se podrazumeva moj prvi odgovor.
6.Hvatanje za ruke u krugu.
Odgovor:
Ovo ne postoji u Adventizmu kao ustaljena praksa, a i ako neko to cini u svojstvu blagoslova na kraju molitve, sto sam imao prilike da vidim i u drugim crkvama - u tome ne vidim nista lose.
U Pravoslavlju postoji cin kruzenja oko hrama u procesiji, i igranju kola, ili spravljanju slavskog kolaca u obliku suncevog diska, sto je olicenje mnogobozacke tradicije obozavanja sunca.
7.Vegetarijanstvo i zabrana hrane koju Bog dade SVETIMA NA ZAJVALNOST.Duhovi đavolski brane hranu. Nađi ijednu crkvu koja brani hranuosim vaše okultističke jazbine.
Odgovor:
I ovo je ne istina.
Adventisti propagiraju zdrav nacin zivota u svakom pogledu, koliko u ishrani, toliko i u moralnoj i duhovnoj cistoti, jer je fizicki i duhovno zdrav covek onaj koji se u potpunosti pridrzava i moralnih i zdravstvenih principa zapisanih u bibliji.
Adventisti koriste svaku hranu koja coveku donosi zdravlje, i fizicku i duhovnu snagu koja u je potrebna za trezven zivot, i uspesnu borbu sa telesnim trastima, koje se rasplamsavaju nezdravim i nemoralnim zivotom.
Ako je hraniti se zdravo okultizam, onda je i Bog okultista, jer je u pocetku stvorio svet gde se covek hranio zdravo, i nije ubijao zivotinje i jeo njihovo meso, niti je pio alkohol, pusio, i koristio druge stimulanse.
---------------------------------------------
Ovo su odgovori, a sve drugo sto si napisao su mudro smisljene prevare sa protivnickih sajtova, koji nemaju ni kontakt adresu ili mejl da bi im se odgovorilo ili poslao demant.
Zasto ne pitas urednistvo foruma "sektolomac" zasto su me javno obavestili da ne zele samnom da diskutuju, kada sam im poslao demante na neistine koje su pisali protiv Adventista, uhvativsi ih u otvorenoj lazi.
Ja cu ti reci.
Zato sto su oni svesni da lazu, ali njima je cilj upravo taj - da zavode neupucene i lakoverne, i one koji su u neznanju.
Kada ih neko obelodani, tada se igraju one poznate decije igre "gluvih telefona"
Dakle, ovim sam zeleo da te obavestim, da sve sto si pokupio sa tih sajtova, je jedna velika prevara, a mnoga od tih izvrtanja i neistina kojih si i sam svestan, ti i iznosis ovde javno na forum, koje ja uspesno hvala Bogu obaram i demantujem.
Amin!