Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,
4:3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.,,

Markirao sam ti ono što rekoh da vidiš vreme o kojem se piše kako se i tu nebi povodio za idejama propovednika koji žele opravdati lični dohodak.Što se tiče Judeja nemoj se mučiti dobro su mi poznati pokreti Terapeuta i ostalih ali tu o njima nije reč već nagoveštaj BUDUĆIH po duhu otkrivenih varalica.
Meni bi bilo drago da za početak shvatiš ko zabranjuje meso koji duh pokušaj možda i uspeš a posle ćemo o ostalom kako te nebih opterećivao da pamtiš odjednom više stvari.

Nemoj žuriti svega ćemo se ovde dotaći nismo još ni krenuli zato laganica trebaće ti za kasnije energija da odbraniš bogatu gospu i stotine njenih neistina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Predaj se potpuno Bogu i on ce te povesti putem istine, pa ti sotona nece ubacivati u um takvu vrstu ideja da pises o necemu sto ne poznajes, i da napadas nekoga ko je cinio nesto sto ti ne cinis, to je licemerno.

Na findamentalistickom forumu nisam dao odgovor jer je bilo stotinu pitanja u jednom komentaru, i nije mi po savesti da se bavim tim stvarima i objasnjavam ono na sta sam vec ukratko odgovorio.

To cu uciniti i na ovoj temi, u zavisnosti kako me Bog povede.

Pozdrav i svako dobro u Gospodu Isusu.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovor je vec dat.

I Timot.
,,
A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,
4:3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vernima i onima koji poznaše istinu.,,

Ovaj tekst je namerno iyvadjen iz konteksta, a odnosi na ekstremne struje unutar Judeizma koje su praktikovale asketizam - celibat i zabranjivale i onu vrstu ciste hrane koju je Bog propisao zdravstvenim zakonom o ishrani.

VAZNO!

Adventisticka crkva niti Ellen White nikada nisu yabranjivale brak - vec upravo suprotno, upucivali na bracnu zajednicu i cisotu braka kao Bozansku ustanovu, kao i ocuvanje i fizickog i dusevnog zdravlja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Možda nisi uočio a to se dešava pogotovo kod sledbenika bogate gospe da si isti testament kopirao koji i ponudih i nema nikakve razlike osim što misliš da će generali okriviti svog mecenu...pa neće, jer bi odsekli granu na kojoj se dobro živi od sitnih donatora koji desetcima kupuju mesta među 144000.
Znaju oni i za sve plagijate iz kuhinje dotične ali šta sad da se radi ćuti i lepo živi.
Ako ,vernicima, ne smeta zašto da se oni bacakaju....nema potrebe, oni to priznaju ali samo kad moraju.

Nego da te podsetim recimo na veliku PROROČKU izjavu (neću ti reći koja ženska osoba je to izjavila ti pogodi) a reč je o konferenciji gde ne idu deca već odrasli i ta osoba ženskog pola kaže:

,,Bila mi je pokazana grupa prisutna na konferenciji.Anđeo mi je rekao:,,Neki će biti hrana crvima,neki će proći kroz sedam poslednjih zala, neki će BITI ŽIVI i ostati na Zemlji da budu uzeti prilikom Isusovog dolaska,, (1T str. 131.132-1856).

Skoro 160 god. od te konferencije i sad pogledan samo 20 god. omladinca koji sad ima oko 180 god. i još će da dočeka Isusa....koliko će ti Adv. od tad živeti?
Pitaj generalštab da ti daju spisak svih krštenih iz 19 veka i da se nađu gde žive te kornjače od dva veka i odmah ću verovati da su gospi i to podmetnuli. Znaš već kako to ide svaku grešku prebacuju na štamparije i nekog drugog....

Pominjao si gore da je zagovarala brak zar ne....evo čuj šta piše jedna fina gospa:

,,Stvarno nije mudro da sada imamo decu.(a ona jeste jer nema doslednosti)Vreme je kratko(da li je tu mislila na vekove?)prete nam opasnosti POSLEDNJIH DANA,i mala deca će pretežno biti uklonjena pre tog.,, (Letter 48-1876)

,,Pošto je vreme KRATKO,treba da radimo marljivo,sa udvostručenom energijom.Naša deca možda nikad neće otići na visoke škole.,, (3T str. 159-1872)

Šta misliš zašto deca neće stići da odu na visoke škole...?
Zato što je tvrdila da Isus samo što nije stigao i određivala vreme.
Pošto si se elegantno povukao sa nekog foruma pa možda nisi pročitao ovde ću ti ponoviti.
Jednom prilikom pre više godina čitajući zabavne romane jedne gospe čujem jasan glas:
,,Veštica sa kristalnim zubima koja govori o kraju sveta,,

Lep naziv sa slabom silom koja je providna samo koja bi to ženska osoba mogla biti...nije valjda reč o onoj što sam čitao....šta ti misliš?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja kaže:
Na findamentalistickom forumu nisam dao odgovor jer je bilo stotinu pitanja u jednom komentaru, i nije mi po savesti da se bavim tim stvarima i objasnjavam ono na sta sam vec ukratko odgovorio.

To cu uciniti i na ovoj temi, u zavisnosti kako me Bog povede.

Ista pitanja će ti i ovde stići ne brigaj samo jedno po jedno da mi i ovde ne pobegneš.
Jel to onaj tvoj isti bog koji ti reče da je 2011 počelo izlivanje 7 čaša zala?Onda imaš istog kao i Jelena
i ona je određivala jedini problem je što je uvek u svemu pogrešila ali bar je pisala.
Što se tiče onoga kako koga Bog vodi gledaj da to ne bude kao kad narod izli tele i ONI GA NOSE KUD ONI HOĆE i kažu idemo kud god tele zanjim a tele ne može nikud dok ga ne odnesu kud oni žele...shvataš?
Zato nemoj nositi više tele već ga razbi i idi za Bogom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nesreća je u tome što je dotiča na mnogim mestima pisala kako se netreba zaduživati u zadnje dane i za divno čudo ona je i akcentovala skori dolazag Gospodnji i .odredili su datum kad stiže a potom idu izjave kako neće više od 20 god. proći a Gospod će stići i potom gospa prezadužena....
Ne, ona nije prezadužena već je SVU imovinu ostavila u nasleđe riođacima i voleo bih da čujem gde piše kako je crkvi nešto ostavila kao nasleđe?

Pa sta ako se zaduzivala da bi drugima pomogla iz cistog milosrdja, makar bio i sudnji dan za 20 god?
Jel to greh, ako je - kao sto Laodikeja kaze -zena primala mnoge da im pomogne, hranila ih i pomagala, pa su joj rasli i dugovi, tebi je to nesto pogresno.
Vidis i u samom testamentu da je ostavljala deo imovine i prijateljima po razlicitim mestima, dakle sve je podelila ugrozenima i onima koji su bili u potrebi. Cinjenica je, da je sva njena imovina nakon smrti pripala crkvi, da je ona njom raspolagala i da je upravo zato ona crkvi i nalozila u testamentu sta i koliko kome od toga da se da.
Ona je samo nalozila u testamentu ko ce u okviru crkve o njenoj imovini brinuti i raspolagati resursima.
Logicno je da kao pripadnici crkve i osobe na vodecim polozajima, to budu njena deca, jer je u njih imala najvise poverenja, pa im ostavlja najveci deo imovine.
Dakle podrazumeva se i logicno je da imovina ostaje u crkvi, samim tim sto su njena deca bila vernici, koji su bili na kljucnim pozicijama, i ona je njima ostavila da se staraju o izdavastvu kao i o imovini.
Nije morala da kaze ''ostavljam svu imovinu crkvi'' , to se podrazumevalo.
Sam zahtev - da crkva ''otplati njene dugove'', pokazuje da je to imovina crkve, i da u okviru nje i ostaje.
Kad neko otplati tvoju imovinu, ona njemu pripada. U ovom slucaju pripada crkvi.

Ako se sve posmatra negativno onda ces samo negativne stvari i videti, ali ako posmatras objektivno, neces videti zlo tamo gde ga nema...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nego da te podsetim recimo na veliku PROROČKU izjavu (neću ti reći koja ženska osoba je to izjavila ti pogodi) a reč je o konferenciji gde ne idu deca već odrasli i ta osoba ženskog pola kaže:

,,Bila mi je pokazana grupa prisutna na konferenciji.Anđeo mi je rekao:,,Neki će biti hrana crvima,neki će proći kroz sedam poslednjih zala, neki će BITI ŽIVI i ostati na Zemlji da budu uzeti prilikom Isusovog dolaska,, (1T str. 131.132-1856).

Skoro 160 god. od te konferencije i sad pogledan samo 20 god. omladinca koji sad ima oko 180 god. i još će da dočeka Isusa....koliko će ti Adv. od tad živeti?
Pitaj generalštab da ti daju spisak svih krštenih iz 19 veka i da se nađu gde žive te kornjače od dva veka i odmah ću verovati da su gospi i to podmetnuli. Znaš već kako to ide svaku grešku prebacuju na štamparije i nekog drugog....

Ovo si takođe izvadio iz konteksta.

Ellen White govori o događajima iz 1888 - 1890 godine, gde je Božjem narodu upućena određena vest u onom vremenu koju je narod Božji trebao da objavi ovom svetu, i da je on obavio službu na koju je bio pozvan - Hristos bi došao još u ono vreme, i iz toga proističu izjave koje si citirao, jer je ona videla duhovno stanje pojedinih rukovodilaca u Generalnoj konferenciji.

Kasnije je ona izjavila, da pošto Božji narod nije obavio službu na koju je pozvan - sada će morati da luta u pustinji ovoga sveta kao Izrailj koji nije ušao u obećanu zemlju.

Pominjao si gore da je zagovarala brak zar ne....evo čuj šta piše jedna fina gospa:

,,Stvarno nije mudro da sada imamo decu.(a ona jeste jer nema doslednosti)Vreme je kratko(da li je tu mislila na vekove?)prete nam opasnosti POSLEDNJIH DANA,i mala deca će pretežno biti uklonjena pre tog.,, (Letter 48-1876)

,,Pošto je vreme KRATKO,treba da radimo marljivo,sa udvostručenom energijom.Naša deca možda nikad neće otići na visoke škole.,, (3T str. 159-1872)

Ovaj moj prethodni odgovor se odnosi i na ovo o kratkoći vremena.

Adventistička crkva pa ni Ellen White nikada nije bila protiv bračne zajednice, već upravo suprotno.
To se može videti iz mnogih njenih knjiga koje govore o braku i bračnim odnosima, od koje bi pomenuo jedno od najznačajnijih dela pod naslovom "Temelji sreećnog doma"

U svim tvojim izjavama se pokazuje duh zajedljivosti - to mi Gospod jasno svedoči, a ti se moli Bogu pa reši to sa sobom i sa Bogom.

Ja ti želim svako dobro.

Pa sta ako se zaduzivala da bi drugima pomogla iz cistog milosrdja, makar bio i sudnji dan za 20 god?
Jel to greh, ako je - kao sto Laodikeja kaze -zena primala mnoge da im pomogne, hranila ih i pomagala, pa su joj rasli i dugovi, tebi je to nesto pogresno.
Vidis i u samom testamentu da je ostavljala deo imovine i prijateljima po razlicitim mestima, dakle sve je podelila ugrozenima i onima koji su bili u potrebi. Cinjenica je, da je sva njena imovina nakon smrti pripala crkvi, da je ona njom raspolagala i da je upravo zato ona crkvi i nalozila u testamentu sta i koliko kome od toga da se da.
Ona je samo nalozila u testamentu ko ce u okviru crkve o njenoj imovini brinuti i raspolagati resursima.
Logicno je da kao pripadnici crkve i osobe na vodecim polozajima, to budu njena deca, jer je u njih imala najvise poverenja, pa im ostavlja najveci deo imovine.
Dakle podrazumeva se i logicno je da imovina ostaje u crkvi, samim tim sto su njena deca bila vernici, koji su bili na kljucnim pozicijama, i ona je njima ostavila da se staraju o izdavastvu kao i o imovini.
Nije morala da kaze ''ostavljam svu imovinu crkvi'' , to se podrazumevalo.
Sam zahtev - da crkva ''otplati njene dugove'', pokazuje da je to imovina crkve, i da u okviru nje i ostaje.
Kad neko otplati tvoju imovinu, ona njemu pripada. U ovom slucaju pripada crkvi.

Ako se sve posmatra negativno onda ces samo negativne stvari i videti, ali ako posmatras objektivno, neces videti zlo tamo gde ga nema...

Naravno.

Danas postoji institucija unutar Adventističke crkve koja raspolaže zaostavštinom Ellen White - knjigama, rukopisima, njihovom štapanjem..itd.

Negativni ljudi su uvek spremni da u svemu vide negativno - krađu i lopovluk, negativne pobude, i da potroše ceo život samo da bi u plastu sena pronašli iglu ( što se narodski kaže ), a sa druge strane da prikriju sve pozitivno, lepo i dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja rekoh u samom početku pa ti pokušaj to zapamtiti da te ne buni da je gospa u SVIM stvarima imala DVOJNI opis i belo i crno tako je ne pogrešiva uvek je jedno tačno. Znam ja šta je pisala ne trebaš mene podsećati na to i sam bi mogao uvideti tolike igrarije a kad nisi dosad teško će to ići....

Kao što ti možeš ponuditi citat da je pisala jedno ja mogu drugo i to ti je dokaz moje tvrdnje.
Hajde da prvo čujem citat u testamentu gde ona CRKVI ostavlja imovinu, to već upitah pa je možda promaklo pa evo ponovo da to rasčistimo i onda idemo sledeću tačku.

Gde u testamentu piše kako gospa ostavlja CRKVI imovinu?

Ona gore lepa pričica ne prolazi kao gospa pozajmljivala da bi drugima davala...pa ljudi to meže proći kod onih što nisu isčitali njene knjižice i nemojte se služiti tako neozbiljnim stvarima jer ću insistirati da pokažete gde ona pozajmljuje novac da bi podarila drugima a toga nema nigde i šta ćemo onda?
Zato molim malo ozbiljniji pristup bez PREDPOSTAVKI.

I još bi ovde mogli završiti onu stavku o hrani da čujem koji duh zabranjuje konzumiranje mesa?
Da li je Jelena Bela učila da se nemože jesti meso?

Pazite šta odgovarate jer se brzo uoči svaki pokušaj izgovora zato budite malo ozbiljniji da ne pomisle ljudi kako su Adv. neki šarlatani...ovde branite učenje crkve i ono hoće ARGUMENTE i Biblije a ne samo ideje neke žene zar ne? Po završenim ovim dvema stvarima idemo na ŽIG zveri.Potom na dva proroka to vam govorim da imate vremena spremiti odgovor.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve sto tvrdis su insinuacije da je nesto tako i ako u sustini nije.

Vec sam napomenuo da ovde ispoljavas cistu zajedljivost u svojim komentarima, i ti si mene zamolio da tvoje ime pisem pravilno, a ti sam to ne postujes, vec Elen White dajes nedolicna imena.
Sam vidi da li je ovo licemerno.

Sto se tice ishrane, dosta toga je izneseno sa moje strane na temi o ishrani.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I još bi ovde mogli završiti onu stavku o hrani da čujem koji duh zabranjuje konzumiranje mesa?
Da li je Jelena Bela učila da se nemože jesti meso?

Nigde Elen G. White nije ucila da ''se ne sme jesti'' meso.
Vec je preporucivala da bi trebalo izbegavati zbog zdravlja. Procitao sam dovoljno njenih knjiga da to mogu odgovorno da tvrdim.
A ti ako imas neke druge informacije ti postavi, da vidimo.

Tekst koji navodis iz biblije: ''Koji zabranjuju zeniti se i zapovedaju uzdrzavati se od jela koje Bog stvori da sa zahvalnscu uzimaju oni koji poznase istinu''.

Ovo je cisto izvrtanje sa tvoje strane, gde su to adventisti ikada zabranjivali ''zenidbu''?, a u tekstu se uopste ne govori o ''mesu''.
Ovo se odnosi na sledece:
''celibat'' koji se poceo praktikovati u crkvi, i na ''post'' koji su neki smatrali ''obaveznim''.
Inace raskol istocne i zapadne crkve je upravo i nastao zbog ovih pitanja - ''posta'' i ''celibata''.
Pogledaj istoriju..
Ovde se karakterise ko je otpao od vere. Ali necu nikog da imenujem.
I svakako ovo nema nikakve veze sa adventistima, oni su suvise mali.

Na kraju, meni uopste nije bitno da li je E.G.White prorok ili ne , ali ne volim kada neko iznosi neistine i poluistine.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sve sto tvrdis su insinuacije da je nesto tako i ako u sustini nije.

Vec sam napomenuo da ovde ispoljavas cistu zajedljivost u svojim komentarima, i ti si mene zamolio da tvoje ime pisem pravilno, a ti sam to ne postujes, vec Elen White dajes nedolicna imena.
Sam vidi da li je ovo licemerno.

Sto se tice ishrane, dosta toga je izneseno sa moje strane na temi o ishrani.

Ja ovde ne razgovaram sa Jelenom a tvoj pseudonim pišem kako si ti postavio.
Nisi odgovorio na gornja tri pitanja....koji je razlog?
Ništa ne vredi kritika bez dokaza niti pokušaj fine glazure jer svaka nauka otkriva svoje korene.
Jelena Bela NIJE crkvi testamentom NIŠTA od nasleđa ostavila i to je u suprotnosti sa desetinama njenih poruka u kojima je kritikovala druge. Njena ne doslednost se vidi u svakoj tački delovanja.

Drugo, duhovi đavolski brane jedenje mesa koje BOG NA ZAHVALNOST SVETIMA DADE.
Treće,bogata gospa je učila da se ne može jesti meso i otići u nebo i to plasirala kao navodno desnu ruku vesti trećeg anđela čije oglašavanje je ubacila van onog što piše u Bibliji ali tu tačku ćemo kasnije posebno ispitivati.

Dakle po gornjim pitanjima smo videli ko je bila Jelena Bela o njenoj ,učtivosti, svako može čitati u literaturi pod uslovom da ima jak želudac.Peto svedočanstvo nisam celo pročitao preko polovine mi želudac nije izdržao jer kod mene ovamo se to naziva TRAČ bez presedana.
Kao što obećah ŽIG ZVERI je treća tačka koju ćemo sad pogledati a o kojoj je Jeca dosta pisala.

Natrag