- Učlanjen(a)
- 13.01.2010
- Poruka
- 345
Pozdrav. Probao sam da instaliram drivere Catalyst 11.4 i zadnje za moju graficku 13.9 ali bez uspeha. Ipak je problem bio do graficke. Stavio sam od mog druga Ati Radeon HD 3670 i pokusao da startujem War Thunder i bez problema sam odigrao jednu partiju. E sad zanimljivo je da su driveri na ovoj grafickoj kartici bili ( verzija 8.850.0.0 od 19-Apr-11) dakle identicni driveri koje sam ja imao na mojoj Ati Radeon HD 3870. Zvuci neverovatno jer graficke nisu cak ni iz iste serije mada su po performansama slicne obe vram 512 mb,obe DDR3, jedino je interfejs na mojoj 256 bita, a na njegovoj 128 bita. Vratio sam moju karticu ali i dalje isti problem, kada startujem igru odmah ukoci i crn ekran, bele linije. A ovako se komp ponasa normalno u radu. Zanima me da li mi neko moze pomoci u izboru nove ili pak polovne graficke kartice koja bi odgovarala mojoj konfiguraciji. Sa mojom Ati Radeon HD 3870 sam mogao da igram na low, pa cak i na medium. Dakle nesto slicno bi uzeo da mogu da igram na low ili medum stim da vram bude makar 1gb, interfejs 128 ili 256 bita i da izdrzi moje Codegen napajanje od 400w ( moja Ati Radeon HD 3870 kad sam kupovao su mi rekli da je bas potrosac ali ovo napajnje je izdrzalo evo 6 god). Ne treba mi za neki ozbiljniji gejming ( jer to konfiguracija i ne dozvoljava) igram jos i PES 2015 (njega na high 1920x1080). Ne verujem da cu moci PES da igram sledece godine, ali mi treba za War Thunder (free to play online igra slica kao World of Tanks, koja je fenomenalno optimizovana i koju cu nadam se moci da igram bar u naredne 2 godine,jer je igraju ljudi cak i sa slabijom konfiguracijom od moje). Moze i opcija da kupim i novo napajanje.
Moja konfiguracija: Intel Core 2 Duo E7400 2,8 Ghz (LGA775) , Asus P5Ql Pro (PCIe 2.0 x16), Ram 4gb Kingston DDR2, napajanje Codegen 400w. Unapred hvala.
Moja konfiguracija: Intel Core 2 Duo E7400 2,8 Ghz (LGA775) , Asus P5Ql Pro (PCIe 2.0 x16), Ram 4gb Kingston DDR2, napajanje Codegen 400w. Unapred hvala.
Imam instaliran NetFramework 4. Ne znam da li da pokusavam sa driverima vec sam pokusavao. Ipak je bio problem do graficke. Napisao sam danas u poruci. Vidi u poruci iznad da ne pisem ponovo.Sto se tice drajveta probaj ove odavde malo su stariji!
Sto se tice Kodi plejera ja ga koristim umesto defoultnog i nemam nikakvih problema
sa animacijom u igrama!Moras imati instaliran NetFramework 4 ili 4.5 da bi ti catalist radio kako treba!
Kod:https://mega.co.nz/#!GBMC3LDA!jRPgrDzskkgfxiQZkGJvD2FqEdojZTAcWyiL-HDn0n0
Poslednja izmena od urednika: