Problem sa grafickom Ati HD Radeon 3870

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Meni je godinama na xp-u radila savrseno i kartica i drajveri i prelaskom na win 7 nastao je slican problem i onda je masa ljudi prijavljivala isti problem,slican i bilo je do sukoba drajvera,nisam ti dzabe napisao za pleyere i njihova podesavanja.U pozadini ti rade neki procesi nevidis ih i moze da se desi da ti najnoviji player nebitno recimo KMPlayer ili Daum Potplayer ili Kodi ,zbog ukljucenih podesavanja u njemu izaziva ovaj problem, ranije nije pravio problem jer pleyer nije komunicirao sa serverom a sad pola ovih novih komunicira tiho sa serverima raznim .
Meni se pre slicno desavalo i u podesavanjima za XBMC je bio problem,bio ukljucen akcelerator neki i iskljucivanjem istog nikad vise .A pravio problem sa Aero i 3 D i malo malo plavi ekran i onda sam se nacitao tih problema sa drajverima i sukobom .
Moguce Kodi/XBMC koristim od sredine januara ove godine.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ha,ha kako je krenulo pitanje je da li ce i XP biti dovoljan,jer se sve svodi na razglabanje,umesto na delovanje...po meni bi ovde najjednostavnije resenje bilo probati jedan,drugi,treci drajver i videti sta ce biti.To sa plejerima drzi vodu,ali bi u tom slucaju igra blokirala na samom pocetku,recimo uvodna animacija Majkosoftovih igara trazi default plejer i ako krene neki levi filter ona nece.Ovde je interesantno da igra krene ,covek igra,igra i ono stane.Pitanje je da li je onaj ventilator na kartici sto je imao problem,dobro saniran...da li u kljucnom momentu moze da ohladi graficki procesor,pa iskoce te linije i restart.

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Ha,ha kako je krenulo pitanje je da li ce i XP biti dovoljan,jer se sve svodi na razglabanje,umesto na delovanje...po meni bi ovde najjednostavnije resenje bilo probati jedan,drugi,treci drajver i videti sta ce biti.To sa plejerima drzi vodu,ali bi u tom slucaju igra blokirala na samom pocetku,recimo uvodna animacija Majkosoftovih igara trazi default plejer i ako krene neki levi filter ona nece.Ovde je interesantno da igra krene ,covek igra,igra i ono stane.Pitanje je da li je onaj ventilator na kartici sto je imao problem,dobro saniran...da li u kljucnom momentu moze da ohladi graficki procesor,pa iskoce te linije i restart.

War Thunder mi blokira na samom pocetku, cim se konektujem na server, cim udjem u hangar da odaberem avion. Znaci nema ni sekund odmah ukoci i crn ekran. Dok u PES 2015 udjem u meni, odaberem timove i cim krene tekma posle 3-4 dodavanja isti problem.

¯™¯
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.500
Taj ventilator umesto da ubaci u drugu kad zatreba on povuce rucnu :roll:.

Primer ja koristim Hasp Emulator svaki dan za neke programe mi treba da bi radili i kad njega ukljucim odma iskljucim Catalyst Control Center . Ako neisjkljucim posle nekog vremena cim se desi neki sukob prvo ukrstanje odma je tu plavi ekran.
Znaci 100 puta provereno , nema nacina da radi i jedno i drugo .

I tebi se odma ukljuci po startu Catalyst Control Center iskljuci ga i probaj igricu.

Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
345
Cekaj malo ,a kakva je situacija kad igras van interneta...mozda ovo nema veze sa karticom,probaj ti neku drugu igru,ali van neta,zapravo probaj vise njih(singleplayer) ,pa se onda javi,da cujemo sta je bilo.
War Thunder je online, ali PES 2015 igram offline tj. singleplayer. Jedino to igram. A Catalyst Control Center uopste nemam instaliran. Samo drivere. Da se ne ponavljam vec sam rekao da su se prilikom instalacije Win 7 sami instalirali genericki driveri WDDM 1.1, ali sam ih ja preko device managera updejtovao.

Hvala svima na odgovorima, savetima. Ovako pokusacu prvo sa Catalyst 11.4 driverima, pa sa Catalyst 13.9. Ako to ne ide promenicu napajanje, pozajmicu od druga napajanje od 500w posto je moje 400w, probacu i njegovu graficku (mislim da je njegova HD Ati Radeon 3670). Jos jednom hvala svima. Kad resim problem javljam sta je bilo.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.07.2012
Poruka
429
Hvala svima na odgovorima, savetima. Ovako pokusacu prvo sa Catalyst 11.4 driverima, pa sa Catalyst 13.9. Ako to ne ide promenicu napajanje, pozajmicu od druga napajanje od 500w posto je moje 400w, probacu i njegovu graficku (mislim da je njegova HD Ati Radeon 3670). Jos jednom hvala svima. Kad resim problem javljam sta je bilo.
Brate moj... Kao sto ti je rekao @bind to su ti samo driveri u problemu i to licno i ja mislim da je problem u Catalyst Control Center - u. Nisi nesto dobro odradio sto se tice instalacije drivera.
P.S. Ostale mozgalice bih prepustio problemu sa tim ventilatorom i sa pogresnim ocitavanjima temperature graficke karte. Moguce je da ti programi ne ocitavaju stvarnu temperaturu grafe i da ti ona puca cim krene jace da vrti ventilator. Proveri obavezno, vec kad planiras vaditi grafu iz kompa, da nema nekih problema na samoj kartici. Da nije neka zicica ili neki konektor losiji, pre svega vezano za kuler na grafi. I naravoucenije... NE IZDUVAVAJ KOMPONENTE KOMPRESOROM, USISIVAC JE MAMA ZA TE STVARI. PozZ

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Codegen Briza kuciste sa njegovim originalnim napajanjem. Evo vec 6. godina. Videcemo. Javljam sta bude.

Sto se tice drajveta probaj ove odavde malo su stariji!
Sto se tice Kodi plejera ja ga koristim umesto defoultnog i nemam nikakvih problema
sa animacijom u igrama!Moras imati instaliran NetFramework 4 ili 4.5 da bi ti catalist radio kako treba!

Kod:
https://mega.co.nz/#!GBMC3LDA!jRPgrDzskkgfxiQZkGJvD2FqEdojZTAcWyiL-HDn0n0

Natrag