Prijateljstvo

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Pravi prijatelj

Pravi prijatelj?

Površan prijatelj počne razgovor s novim vestima iz svog zivota.
Pravi prijatelj pita: » Šta ima novo kod tebe?«

Površan prijatelj misli, da su teškoće, o kojima govoriš, sveže.
Pravi prijatelj kaže: » O tome gunđaš već 14 godina. Pokreni se već jednom i učini nešto!«

Površan prijatelj ne zna tvoje roditelje po imenu.
Pravi prijatelj ima njihov telefonski broj u adresaru.

Površan prijatelj donese već skuvano jelo na tvoju zabavu.
Pravi prijatelj dođe ranije, da ti pomogne skuvati i ostane dugo, da ti pomogne pospremiti.

Površan prijatelj ne voli da ga nazoveš, kada je već legao u krevet.
Pravi prijatelj pita: » Što te je zadržalo, da nisi i ranije nazvao?«

Površan prijatelj bi s tobom razgovarao o tvojim problemima.
Pravi prijatelj bi ti volio pomoći da ih rijesis...

A, KAKVOG TI PRIJATELJA IMAŠ?
Imaš li ga uopšte???

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Sa pravim prijateljem saosećaš. Ne moraš mnogo da objašnjavaš, jer te sve razume i bez reči. Tu nema sitnih ''kavgi'', jer se sitnice prevazilaze lako. Podržava te u svemu, nema ljubomore i rivalstva (što je u ženskom svetu teško postići). Poznaje tvoju porodicu i maksimalno je poštuje. Zna za red.

Ali najbitnije je u celoj priči da se dobro poznajete. Interesovanja ne moraju biti ista. Ali morate imati slične ciljeve i sličan odnos prema životu. To je neko moje lično mišljenje o prijateljstvu.

Imam pravu prijateljicu. Što se tiče prijatelja, ispostavilo se da je u mom slučaju to nemoguće. Pravi sam kolekcionar ''potencijalnih muških prijatelja.''

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mislim da se prijateljstvo prema drugoj osobi stvara na temelju kombinacije slicnosti i medjusobnog razumevanja,ali da moze biti i projekcija i prenos emocija sa drugih osoba.Mogu nam biti privlacne osobine koje sami potiskujemo ili jos nismo razvili a za koje osecamo da bi nas obogatile.Prijateljstvo se ne moze forsirati,izazvati voljnim naporom,privlacnost je spontana,emocionalna i nesvesno motivisana,prolazi kroz faze idealizacije,gubitka iluzija,prilagodjavanja i integracije.Ono sto me iritira su nekad cesto prevelika ocekivanja od prijatelja,iskljucivost koja ne dozvoljava greske.

Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Pravi prijatelj,tim se mogu pohvaliti, u moru kvazi-prijatelja ja imam prijateljicu koja je ona prava. Poznajemo se jos iz ranog detinjstva, znamo se odlicno. Razumemo se bez mnogo reci i znamo da uvek u bilo koje doba dana noci, bilo kad i bilo gde mozemo da racunamo jedna na drugu. Nase prijateljstvo prosirile smo i na svoje supruge,decu i znamo da je to ono pravo. Mada zbog silnih obaveza koje imamo ne nalazimo vremena da se cesce vidjamo, ipak ne zapostavljamo jedna drugu i nadjemo neki minut i za druzenje. U pravu si Sendy ne treba previse ocekivati, jer dodje razocarenje i ne sagleda se iz pravog ugla mogucnost/nemogucnost da ti se pruzi to sto si ocekivao! Dovoljno je samo da je tu kad ti treba da te saslusa,jer malo je onih koji zele i umeju da saslusaju i da cuju ono sto pricas.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Pravi prijatelj će ti reći ono što ne želiš čuti. Kada ocijeni da radiš neku grešku, upozoriti će te na nju, bez obzira na posljedice. Pa i po cijenu raskida prijateljstva s tvoje strane. Tko ima ovakvog prijatelja, taj je sretan čovjek. Ja sam sretan čovjek. I vani, i ovdje. Iako mi za prave prijatelje ta granica više i ne postoji.

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Prijateljstvo je velika reč koja se na žalost često i zloupotrebljava.

NAJBOLJI PRIJATELJ

Seti se vremena kada si prodavao prijatelje da bi preživeo. U pocetku nije bilo lako. Posle si navikao. Za one najbolje si dobijao najvišu cenu. Kada su ti otac i mati umrli, požurio si da se podeliš sa bracom. Hteo si svoje parce kolaca. Posle si se sudio jer ti je bilo malo. Ljubav si na kantar stavljao, misleci da ceš tako znati koliko vredi. Dodavao si sa strane, kada je trerbalo. Decu u pocetku nisi želeo, aposle, kada su došla, nisi ih voleo jer su bila kao ti. Tako si ih ucio. Naše je prijateljstvo odavno zakopano. Bacio si ga negde kraj puta. Ja sam ga samo zatrpao da ga psi ne razvuku. Cesto prolazim tvojom ulicom. Ponekad vidim svetlo u tvom stanu. Ne usudujem se da ti pokucam na vrata jer ne donosim darove koje ti ocekuješ. Samo bih hteo da te pitam, koliko si dobio za mene?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pravi prijatelj će mi pozajmiti 100 evrića i posle nekoliko meseci reći da ne treba da mu vratim! :D

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Pravi prijatelj će mi pozajmiti 100 evrića i posle nekoliko meseci reći da ne treba da mu vratim! :D

Možda.....

Ja sam jednom dobrom pravom prijatelju pozajmio pre godinu dana 500 evra....i svaki put kada se vidimo on želi da pronađe način da mi taj dug vrati....

Znate li žta mu tada kažem ( znajući situaciju u njegovoj kući )....

Prihvatam....ali pod jednim uslovom....kada budeš imao i kada to neće ugrožavati život tvoje porodice......

Natrag