Prijateljstvo

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ti si onda jedna od izuzetaka,a što mislim da nepostije,pa iz ličnog iskustva(imala sam ih mnogo i jako su me razočarali),imam poznanike sa kojima sam zdravo za zdravo,ali najbolju prijateljicu ili prijatelja nemam,jel kojeg ili koju god sam do sada imala su samo gledali korist i sve super a kad okrenem leđa ogovaraju me na sve strane....eto zato mislim da ne postojio danas iskren i pravi prijatelj.
I danas u većini slučajeva to su činjenice.
Nemaš nijednog prijatelja??? Zapitaš li se ponekad da nije greška u tebi? Da nisu ljudi okrenuli tebi leđa zbog tvog ponašanja i osobina? Obično je teško priznati sebi da grešimo, pa krivicu svaljujemo na druge... Prijatelje tražimo na osnovu sličnih interesovanja, osobina, razmišljanja...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Imam dosta poznanika ali od toga samo 3 dobra prijatelja za koje se uvek spremna 7/24 da pomognem kad je potrebno i oni imaju isti takav odnos prema meni. Ostalo je eliminisano jer ne volim ljude koji su ti prijatelji samo kad im nesto treba da ne kazem iz koristoljublja. Pravi prijatelji se prepoznaju onda kad ti je najteze, ako postoji takva osoba u vasem okruzenju to je onda to.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
sličan odnos kao i u braku, izuzev "intimnosti" i "razmnožavanja"...
razumevanje, tolerancija i iskren razgovor bez zakulisnih ciljeva...
teško ali ostvarivo i nije retka pojava...
ko ima u svojoj glavi puno prijatelja treba da se zapita da li su svi "pravi" ko ih nema treba da se zapita da li je on "pravi"...

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Ja se sa svojom najboljom prijateljicom družim aktivno već 3 godine,a poznajemo se 9 godina.

Ponosna sam osoba i jedino njoj mogu "zažmiriti" na neke stvari i progutati ponos da joj se prva javim.Jednom smo bile posvađane 3 sata kada umrla nisam od plača,a znaju se desiti periodi kada sa rođenom sestrom ne pričam po 2 mjeseca!

Imamo stvarno poseban odnos,telepatski smo povezane-kada se ja nje sjetim,ona mene zove i obrnuto- i jednostavno smo jedna drugoj dovoljne.

Više volim sa njom sjediti na klupi u parku uz grickalice i vino do sitne sate,nego biti sa nekim manje bitnim ljudima u nekoj super diskoteci.

Ne mogu da zamislim svoj život bez nje :)

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Ne postoji danas prvi prijatelj,a kakav bi trebao biti,pa upravo tako kako si navela....to je moje mišljenje.

Nemoj da si na kraj srca i duše...velika je provalija posle...
Imam ja dobru pravu drugaricu...bolju dušu od njene nisam upoznao u životu.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Prijatelj mi je onaj koji mi kaže loše stvari u lice ( ponašanje, razmišljanje, greške), dobre stvari "mislim" da znam i sam...

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Naravno, ja i kažem da su njih troje moje najveće bogatstvo, prijateljstva koja traju preko 30 godina a svi smo ispod 40.
Valjda sam imala sreće bar što se prijatelja u životu tiče...
Mada imam i "mlađa", stara po 6-7 godina, isto tako prava.
Ima toga i danas. Mislim da ne treba a priori odbijati nova prijateljstva zbog nekih razočarenja iz prošlosti. Jesu, i mene su mnogi poznanici razočarali u prošlosti, pa je to ostalo na nivou poznanstva. Ali prijateljstva negujem. :)

Prijateljstva koja sežu iz detinjstva i koja ničim nisu kompromitovana nisu retka, ali ljudi o tome nerado pričaju.....
Na primer moj otac i majka su se upoznali tridesetih godina prošlog veka...otac je imao tada 14, a majka 12 godina. Druženje i prijateljstvo koje su gajili nakon rata preraslo je u ljubav do smrti. Ni ja ni moja sestra i pored sve ljubavi i pažnje nismo mogli da sprecimo oca .... umro je nedugo nakon smrti moje majke....
Zašto vam sve ovo pricam....pravo prijateljstvo i prava ljubav izmedju muškarca i žene .....postoji ....samo....vrata moraš ti da otvoriš.....

Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
1.625
Danas, u ovo doba je tezko imati pravog prijatelja. Ali ja mislim kada nam bude u zivotu najgore, pa ti neko pomogne, onda se tek vidi ko je prijatelj. Ja sam to saznala kada mi je umro tata.

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Ne mislim da je prijatelj onaj ko ti pomogne u nevolji...Pravi prijatelj je onaj koji zna da se raduje s tobom tvom uspjehu i tvojoj sreci...
Mnogi od nas bi i neznancu pomogli u nevolji ili utjesili kada je tuzan...Ali malo ko bi se radovao s tobom i pustio suzu radosnicu kada je i ti pustis...Puno je zavisti i ljubomore(ne samo u danasnje vrijeme oduvjek je tako)...
Imam dvije prijateljice koje su dokazale da su uvjek uz mene kad sam tuzna,nerecna,tu su bile kada sam gubila osobe koje sam volila...Ali nikad nisu bile sa mnom da podjele srecu...
Moja tri prijatelja koji ce sa mnom podjeliti dobro i zlo su sestre i majka,a ostalim vise ne vjerujem...

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Ne mislim da je prijatelj onaj ko ti pomogne u nevolji...Pravi prijatelj je onaj koji zna da se raduje s tobom tvom uspjehu i tvojoj sreci...
Mnogi od nas bi i neznancu pomogli u nevolji ili utjesili kada je tuzan...Ali malo ko bi se radovao s tobom i pustio suzu radosnicu kada je i ti pustis...

i kako posle da te ne gotivimsmile3 ... kad kazes sve umesto mene ...yes3

Natrag