Prijateljstvo između muškarca i žene

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
aj opet ja da se javim,evo kako gledam ja na ovo: ako kažemo prijateljstvo to mi je onda malo važnija reč od drugarstva,jer prijateljstvo podrazumeva poveravanje prijatelju za neke stvari,pomoganje prijatelju u nevolji i td,a drugarstvo je nešto drugo po meni,čujete se ponekad telefonom,izadjete ponekad na piće i tako to,tako da to mislim da treba razgraničiti.

Član
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poruka
122
Po meni to pre svega zavisi od karaktera osobe.Ja licno imam dosta drugova,koji su mi samo drugovi.
Naravno bilo je i onih koji su od "drugova" hteli da postanu i nesto vise,ali,ne znam da li samo ja tako postavljam stvari,ja ih jednostavno nisam videla tako.Sve je to stvar kategorizacije.Daleko od toga da nisam bila svesna privlacnosti doticnih,ali nije fizicka privlacnost jedini kriterijum za ulazak u vezu.
Nisu isti odnosi izmedju prijatelja i izmedju partnera.Bas zbog toga bivsi partner ne moze postati prijatelj,niti prijatelj moze postati partner.
Posle prekida ovih odnosa,zbog njihove znacajnosti u nasim zivotima,ostaju duboke rane.

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
Svoje prijatelje gledam kao braću i ne mogu biti nešto drugo.
Ipak, desilo mi se da sam izgubila prijatelja zato što je on mislio drugačije. Tužno.
Ne možemo znati šta druga strana misli ako, iskreno, verujemo u prijateljstvo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da još jednom ponovim, -korisno je znati: U prijateljskim utakmicama, pada najviše golova!!!

Član
Učlanjen(a)
13.07.2010
Poruka
157
Buduci da se gotova sva prijateljstva temelje na interesu(pod time ne podrazumevam novac) moguce je naci interes i u takvim mesovitim prijateljstvima. Ja iz licnog iskustva mogu reci da su jako moguca jer imam najbolju ortakinju vec 10-tak godina. Nas zajednicki interes su razgovori. Ona ceni moju iskrenost(ja joj jedini kazem u lice da se ugojila ili da su joj komentari neumereni) dok ona sa druge strane jedina moze da podnese tu dozu iskrenosti. Dakle meni je znacajnije da imam kvalitetnog prijatelja koji ce mi reci kada sam zastranio u svojim razmisljanjima od sexa. Bilo je tu par opustenih veceri sa dozom alkohola kada se moglo zavrsiti i na taj nacin. Kada je ona bila ostavljena ili ja pa kao utehu ili nesto slicno. ali ne ide kada je odnos dublji od toga. jednostavno vremenom smo postali kao brat i sestra i sada kazemo da bi bio incest kada bi se to desilo. Privlacnost zena nije spoljna vec unutrasnja i iako mogu da citavo vece provedem sa njom pricajuci i da je obozavam, ja je ne vidim na taj nacin. jednostavno je. momenat privlacnosti dodje i prodje i ako ga ne mozes zadrzati u gacama onda treba da se zapitas dali ces dozvoliti da izgubis nesto neprocenjivo. Jednostavno nije vredno toga. da je trebalo da se desi desilo bi se odmah u momentu. sex na jedno vece ili prijatelja do kraja zivota. uvek je bila tu kada mi je trebala. i ja sam njoj. iskrenijeg prijatelja nemam.

Suma sumarum. ukoliko ti je jedina namera da jebes nesto kada ulazis u ta prijateljstva onda ih nemoj sklapati jer ces i ti na kraju biti povredjen a da ne govorimo o njoj.

zivela prijateljstva nezavisna od pola.

atanas
:Dwacko2

Učlanjen(a)
10.08.2010
Poruka
3
imam ja nesto da napisem na ovu temu mada ne znam hoce li iko ovo procitati iz jednog dugogodisnjeg prijateljstva izrodila se divna ljubav koja traje vec tri godine,prekinut je jedan los brak i ja sam najsrecnija zena na svetu

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Ne brini Coko ima ko da cita, a i da razume. Kao podrsku tebi, evo sta ja imam da kazem. Dobro je imati prijatelja, ali je dobro imati i nekog ko je i vise od prijatelja. Uz malu pomoc prijatelja naucila sam nedavno da 99%( mojih za ne priznajem m.z. prijateljstva) i (1% za priznajem m.z. prijateljstva) lepo sakupim ta dva i dobijem 100% pravog prijatelja. Lepo je imati prijatelje, jos lepse je imati one koji su i vise od toga. Prosta stvar. Cista matematika. Mada matematika nije laka, cest se pada bas na nju, na kraju je jedino vazno samo da je shvatis. MA VOLITE SE LJUDI SVE OSTALO JE NEVAZNO!

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
215
Mogu da budem prijatelj samo sa zenom koja mi se fizicki ne dopada ili sa onom sa kojom sam nekad imao romansu a posle prema njoj postao fizicki ravnodusan, naravno pod uslovom da je pokazala kvalitete za prijatelja i da nas jos uvek nesto veze u duhovnom smislu.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne verujem u prijateljstvo između muškarca i žene. Bar je moje iskustvo takvo. Ako u startu nekog definišem kao prijatelja, onda je to tako i gotovo. Ali mi nikako nije jasno zašto taj neko opet pokuša da pređu crtu, iako sam mu jasno stavila do znanja da to ne čini. Ne razumem...

Natrag