Prijateljstvo između muškarca i žene

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne verujem u prijateljstvo između muškarca i žene. Bar je moje iskustvo takvo. Ako u startu nekog definišem kao prijatelja, onda je to tako i gotovo. Ali mi nikako nije jasno zašto taj neko opet pokuša da pređu crtu, iako sam mu jasno stavila do znanja da to ne čini. Ne razumem...
Kako ne razumiješ? Sviđaš mu se!;)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Kako ne razumiješ? Sviđaš mu se!;)

Moram da obrazložim... Ja sam vrlo inteligentna osoba i osetim kada neko pokuša da se sprijatelji sa mnom sa ciljem da to pređe u nešto više i odmah stavim do znanja dalje neće moći, a taj neko opet nešto pokušava i pored toga što zna moje mišljenje, e to ne razumem...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Moram da obrazložim... Ja sam vrlo inteligentna osoba i osetim kada neko pokuša da se sprijatelji sa mnom sa ciljem da to pređe u nešto više i odmah stavim do znanja dalje neće moći, a taj neko opet nešto pokušava i pored toga što zna moje mišljenje, e to ne razumem...
Pa, možda misli da si se predomislila:)

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da li muškarci otkrivaju svoje namjere odmah? Ne, naravno. Zavisi od mnogo toga, a najviše kakve signale primjećuju na drugoj strani (ili uobražavaju da ih primjećuju). Ako ne naslućuju odgovarajuće signale, obično se pritaje i čekaju kada će se oni pojaviti, glumeću u međuvremenu "samo" prijatelja:)

yes3 Sve je jasno...

Član
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poruka
59
"Čak i ako ne možemo sprečiti da se pojavi neko osećanje, moguće je sprečiti da ne naraste, ukoliko obuzdamo kretanje koje ga prati , popuštanje koje ga proširuje. Ženstvene želja moli a muževna volja nastoji da ispuni zahteve svoje partnerke. Zato, što više vidi ono što želi, to ona više moli-a što više moli, to volja postaje revnosnija da joj udovolji. A kad čovek NAUČI da vlada samim sobom, t.j. svojim raspoloženjem i oseđanjima (ona pokreću želju), onada je u stanju da vlada i spoljšnjim svetom."
Moj stav:sasvim je moguće iskreno prijateljstvo između muškarca i žene.

Član
Učlanjen(a)
28.08.2010
Poruka
9
Dok postoji seksualna privlačnost između muškarca i žene, nemože postojati prijateljstvo između njih dvoje.

Član
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poruka
59
Prijateljstvo je jedna od najvećih tekovina ljudskog duha i mali broj ljudi ima to zadovoljstvo da spozna prirodu pravog prijateljstva. To što se pojam prijateljstva danas tako često koristi-vulgarizuje je rezultat nesposobnosti racionalnog da definiše prijateljstvo.

Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
167
na što se aludira kad se postavlja pitanje dali može biti prijateljstva između muškarca i žene?
da budu prijatelji na način kao muškarac i muškarac odnosno žena i žena, da se ne javlja nikakva kemija između njih? zašto nebi bilo? kakva granica se prelazi time? zašto nebi tako osjećao i prema prijatelju / prijateljici. iskomentiraću sa svoje, muške strane. prijateljstvo sa ženom i jest pravo prijateljstvo. kad kažeš da ti je muškarac dobar prijatelj, misliš da izlazite skupa, da će ti pomoći kad treba obaviti nekakav posao i sl. dali se ti povjeravaš toj osobi? razgovarate o najitmnijm stvarima koje vas tište. ne baš. lakše se otvoriti prema ženskoj osobi. lakše te shvate i imaju manje predasuda. vrhunac povjeravanja između muškaraca je kad razgovaraju dali im se sviđa neka cura.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Normalno da može, čisto prijateljstvo je potpuno moguće eve moj primer: od kad sam izvršio samokastraciju nemam nikakvih problema u komunikaciji sa ženama.

Član
Učlanjen(a)
18.04.2011
Poruka
366
ovo je veoma cesto pitanje i verovatno svako gleda iz svog iskustva...ja spadam u one koje ne veruju u musko zenska prijateljstva...u svakom muskom prijatelju,ma koliko nasa granica bila definisana..osetila sam primese flerta...i samo da sam malo dala inicijativu,granica bi se pomerila...i tu onda nije mogao da bude otvoren prijateljski odnos..uvek je morao da postoji neki precutni zid...a to vec nije prijateljstvo

Natrag